Κακές SEO Τεχνικές που υποβαθμίζουν την Ιστοσελίδα μου – Μέρος Α’

  1. Home
  2. Internet Marketing
Κακές SEO Τεχνικές που υποβαθμίζουν την Ιστοσελίδα μου – Μέρος Α’

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Google και ενδέχεται να βλάψουν σημαντικά την κατάταξη της ιστοσελίδας μας στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, μέσω κυρώσεων της Google.

Ποιες είναι όμως αυτές οι τεχνικές που βλάπτουν το SEO της ιστοσελίδας μου και πώς θα τις αναγνωρίσω;

Ποιες μέθοδοι εφαρμόζονται εσφαλμένα από πολλές ιστοσελίδες ακόμα και σήμερα;

Εδώ θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με τις SEO τεχνικές που συχνά αναφέρονται ως κακό SEO και τιμωρούνται σοβαρά από τις μηχανές αναζήτησης.

Κακές SEO τεχνικές

Συνήθως, για να βελτιωθεί το SEO μιας ιστοσελίδας – να βελτιστοποιηθούν δηλαδή οι σελίδες για τις μηχανές αναζήτησης – εφαρμόζονται λανθασμένες τεχνικές και πρακτικές, οι οποίες τελικά οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Αυτές οι πρακτικές είναι είτε ξεπερασμένες, είτε παραβιάζουν τους κανονισμούς που ορίζει η Google, για να διακρίνονται στα υψηλότερα αποτελέσματα οι ποιοτικές ιστοσελίδες.

Πόσο Σημαντικό Είναι Να Βρίσκεσαι Στην Πρώτη Σελίδα Των Αναζητήσεων Της Google;

Υπερβολική χρήση λέξεων-κλειδιών

Αν έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με το SEO θα γνωρίζετε ήδη ότι οι λέξεις-κλειδιά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας και περιλαμβάνεται στις γενικές SEO στρατηγικές.

Η χρήση λέξεων-κλειδιών είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους, αρκεί να εφαρμόζεται συνετά και με μέτρο.

Με λίγα λόγια, η λέξεις κλειδιά πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα με βάση το περιεχόμενο όταν και όπου χρειάζεται, αποφεύγοντας την υπερβολική χρήση τους σε άκυρα σημεία που σκοπό έχει την SEO βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας με “ύπουλο” τρόπο και προσπαθώντας να ξεγελάσετε την Google.

Συχνά συναντάμε στο διαδίκτυο ιστοσελίδες με περιεχόμενο όπου οι λέξεις-κλειδιά δεν έχουν συνοχή και είναι άκυρες και περιττές. Μια τέτοια “ύπουλη” τεχνική, συχνά απομακρύνει τους διαδικτυακούς επισκέπτες που φυσικά δεν θα ξανα επισκεφθούν την ιστοσελίδα αυτή. Από την άλλη, οι μηχανές αναζήτησης αντιλαμβάνονται την κατάχρηση αυτών των λέξεων-κλειδιών στον τίτλο, στα meta-tags της περιγραφής, στο κύριο περιεχόμενο ως τρόπο παραπλάνησης τους για καλύτερη βελτιστοποίηση και τα αποτελέσματα τελικά θα είναι αντίθετα από αυτά που σχεδίαζε κάποιος να είναι. Το αποτέλεσμα; Να “πατώσει” κυριολεκτικά η ιστοσελίδα.

Διαβάστε επίσης: 5 Λάθη Που Κάνουμε Με Τις Λέξεις-Κλειδιά Στο SEO

Μία και μοναδική λέξη-κλειδί

Μια άλλη λανθασμένη τεχνική SEO που σχετίζεται με τις λέξεις-κλειδιά, είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο μία και μοναδική λέξη-κλειδί.

Το ήξερες αυτό; Οι μηχανές αναζήτησης ταξινομούν ιστοσελίδες με βάση στοχευμένες λέξεις-κλειδιά, συνώνυμές τους, άλλους σχετικούς όρους και παραλλαγές των λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται πάντα με το περιεχόμενο.

Χωρίς ποικιλία λέξεων-κλειδιών λοιπόν, μειώνετε κατά πολύ τις πιθανότητες κατάταξης της ιστοσελίδας σας με βάση τις λέξεις-κλειδιά, καταστρέφοντας έτσι και το SEO της.

Τεχνική Cloaking

Ο όρος “cloaking” στα ελληνική “κάλυψη” σημαίνει την τεχνική εκείνη κατά την οποία οι ιστοσελίδες περιλαμβάνουν κείμενο και συνδέσμους “κρυμμένα” σε εικόνες, σε άλλο περιεχόμενο ή σε links εκτός οθόνης. Αυτό το περιεχόμενο στην ουσία είναι “αόρατο” για τους χρήστες και δεν επηρεάζει άμεσα την εντύπωση των επισκεπτών ή τη συνολική εμπειρία περιήγησής τους στην ιστοσελίδα. Το cloaking όμως επηρεάζει αρνητικά την αξιολόγηση των ιστοσελίδων από τις μηχανές αναζήτησης.

Η Google, μπορεί να εντοπίσει περιεχόμενο που τοποθετείται σε “κρυμμένα” μέρη μιας ιστοσελίδας. Φυσικά, τα προγράμματα ανίχνευσης της έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν εάν το περιεχόμενο βρίσκεται εντός μιας ιστοσελίδας, αν σχετίζεται με αυτό που βλέπουν οι χρήστες ή αν τοποθετείται απλώς σαν τεχνική cloaking για περισσότερες πιθανότητες κατάταξης.

Αυτή η πρακτική αποτελεί παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της Google και σε κάθε περίπτωση τιμωρείται με αντίστοιχες κυρώσεις.

Διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα (pop ups)

Σύμφωνα με την Google, το μέρος της ιστοσελίδας που βλέπει το διαδικτυακό κοινό μόλις την επισκεφθεί (κυρίως στο επάνω μέρος), καθορίζει το αν θα συνεχίσει να περιηγείται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή όχι.

Η εξισορρόπηση περιεχομένου και διαφημίσεων, είναι το κλειδί.

Οι ενημερωμένες Οδηγίες Αξιολόγησης Ποιότητας & Αναζήτησης της Google δηλώνουν ρητά ότι τα αναδυόμενα παράθυρα και οι διαφημίσεις που δεν φεύγουν από την οθόνη και δεν κλείνουν εύκολα, εμποδίζουν τους χρήστες να περιηγούνται ομαλά και ευχάριστα σε μια ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα να μη θεωρείταιuser-frindly και να μην αποτελεί τελικά ποιοτική επιλογή ιστοσελίδας στις Google αναζητήσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Συνταγή Για Καλύτερο SEO Με Αξιόλογο Περιεχόμενο

Το άρθρο μας δεν τελειώνει εδώ! Στο Μέρος Β’ μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερες λανθασμένες SEO τεχνικές που υποβαθμίζουν σημαντικά την ιστοσελίδα μας.

Μια ιδιαίτερα σημαντική μέθοδος για κάθε ιστοσελίδα και eshop επιχείρησης, είναι η συνεχής και συστηματική ενημέρωση του περιεχομένου. Το σημαντικό είναι να δημοσιεύετε συχνά νέο υλικό και στη συνέχεια μπορείτε να το εμπλουτίζετε με νέα δεδομένα και σχετικές πληροφορίες.

Για να βλέπετε το νέο περιεχόμενο που ανεβάζουμε για εσάς και αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα καλύτερα νέα στον τομέα του marketing και όχι μόνο, εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και θα σας ενημερώσουμε μόλις δημοσιεύουμε κάτι νέο!

 

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.