Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Google

5 Λάθη που κάνουμε με τις λέξεις-κλειδιά στο SEO

SEO, λέξεις-κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές για να εμφανιζόμαστε στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης.

Γιατί όμως είναι σημαντικές;

Είναι ένας τρόπος σύνδεσης των χρηστών από την Google προς τον ιστότοπό σας.
Οι λέξεις-κλειδιά επιτρέπουν στους χρήστες να βρίσκουν την ιστοσελίδα σας μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Το δύσκολο κομμάτι εδώ, είναι να αποφύγουμε τα λάθη που γίνονται με τις λέξεις-κλειδιά για το SEO, που μπορούν να μας “ρίξουν” στα αποτελέσματα της Google.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 5 πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε με τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούμε για το SEO.

Λάθος #1: Γνωρίζετε ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιεί το κοινό σας και σας εντοπίζει στην Google;

Η ιστοσελίδα σας θα μπορούσε να είναι η καλύτερη και φιλικότερη σε ό, τι αφορά το SEO, αλλά αν δεν κάνετε τον κόπο να ανακαλύψετε με ποιες λέξεις-κλειδιά σας ανακαλύπτουν οι πελάτες σας, δεν θα έχετε την επισκεψιμότητα που επιθυμείτε στην ιστοσελίδα σας ποτέ.

Χρησιμοποιώντας τυχαίες λέξεις-κλειδιά ή φράσεις-κλειδιά δεν πρόκειται να διορθώσετε το κακό, απλά θα επιδεινωθεί.

Προκειμένου το περιεχόμενό σας να αρχίσει να λειτουργεί και να αποδίδει, οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχετικές με το κοινό σας, με το τι αναζητούν στην Google, ποιες λύσεις χρειάζονται κ.λπ.

Ας αναλογιστούμε: “Τι ακριβώς κάνουμε στην Google;”

  • Ψάχνουμε για μια απάντηση
  • Πρέπει να βρούμε μια λύση
  • Αναζητούμε συγκεκριμένες πληροφορίες

Έτσι, ως ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας, αυτός θα πρέπει να είναι ο βασικός στόχος σας:

Πώς μπορώ να γίνω η “λύση” για το κοινό μου;”

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Μόλις λοιπόν κατανοήσετε το πώς μπορείτε να βοηθήσετε το κοινό σας, οι λέξεις-κλειδιά και οι φράσεις-κλειδιά που αφορούν το SEO θα σας βοηθήσουν να συνδέσετε τις λύσεις και τις πληροφορίες σας με τα προβλήματα και τις λύσεις που αναζητούν οι χρήστες του διαδικτύου στην Google.

Συμπερασματικά λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζουμε τα αδύναμα σημεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του διαδικτύου που μας επισκέπτονται, ώστε να εισχωρήσουμε στο μυαλό τους και να δημιουργήσουμε περιεχόμενο που θα τους βοηθήσει όταν πληκτρολογούν λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την ιδιότητά μας.

Λάθος #2: Γεμίζετε υπερβολικά το περιεχόμενό σας με λέξεις-κλειδιά, νομίζοντας πως έτσι θα βγείτε πρώτοι;

Όταν γεμίζετε το περιεχόμενό σας με λέξεις-κλειδιά, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μη γεμίσετε το περιεχόμενό σας με τις ίδιες, επαναλαμβανόμενες λέξεις-κλειδιά.

Θα καταλήξετε σαν ένα ρομπότ, που επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια προσπαθώντας να κάνει λοβοτομή στον αναγνώστη και κανείς δεν θα κάτσει να διαβάσει πάνω από μία παράγραφο.

Το περιεχόμενό σας είναι για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Όχι για τις μηχανές αναζήτησης.

Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι μηχανές αναζήτησης γνωρίζουν την ιδιότητα του περιεχομένου σας. Και αυτό είναι η σημασία της λέξης-κλειδιού.

Η συνάφεια των λέξεων-κλειδιών και το πώς τοποθετούνται αυτές σε ένα περιεχόμενο και με ποια συχνότητα, είναι η πιο σημαντική υπόθεση. Δεν παίζει ρόλο το να βάλουμε υπερβολικά πολλές λέξεις-κλειδιά.

Παλαιότερα, ναι, οι μηχανές αναζήτησης μετρούσαν πόσες φορές επαναλαμβάνεται η ίδια λέξη-κλειδί ή φράση σε μια συγκεκριμένη σελίδα/post, αλλά αυτό πλέον δε γίνεται.

Οι αλγόριθμοι αναζήτησης γίνονται ολοένα και πιο έξυπνοι και εξετάζουν πλέον το περιεχόμενό σας ολόκληρο, αντί για έναν συνδυασμό συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Χρησιμοποιήστε παραλλαγές, όπως αλλαγή της ομαδοποίησης ή της σειράς των λέξεων στη φράση-κλειδί, τη χρήση τους σε μορφές ενικού και πληθυντικού και σε διαφορετικά στυλ δομών προτάσεων.

Το παραγέμισμα με λέξεις-κλειδιά, είναι περιττό και κάνει το περιεχόμενό σας όχι μόνο αδύνατον να διαβαστεί, αλλά κάνει μπαμ ότι το έχετε γράψει για τις μηχανές αναζήτησης και όχι για τους επισκέπτες σας.

Λάθος #3: Χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά ευρείας έννοιας και φουλ ανταγωνιστικές, νομίζοντας πως έτσι θα βγείτε …πρώτοι;

Είναι πολύ καλές… για να είναι αληθινές! που σημαίνει ότι είναι πολύ ανταγωνιστικές αυτές οι λέξεις-κλειδιά.

Και τι εννοούμε; Λέξεις-κλειδιά όπως: “φωτογραφία” ή “σχεδιασμός ιστοσελίδων” ή “instagram marketing” δεν πρόκειται να σας και πολύ ψηλά.

Οι λέξεις αυτές είναι ολόσωστες τεχνικά ως λέξεις-κλειδιά, αλλά είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές στην πράξη, γενικές και ασαφείς για να σας δώσουν οποιαδήποτε αποτελέσματα άμεσα ή μακροπρόθεσμα.

Πηγαίνετε στην Google και πληκτρολογήστε: “φωτογραφία” . Πόσα τυχαία θέματα εμφανίζονται;

Δεν είστε αρκετά συγκεκριμένοι στην αναζήτησή σας (με τη λέξη “φωτογραφία”), έτσι η Google δεν ξέρει τι καλό να σας δείξει, γι ‘αυτό απλά σας δείχνει το καλύτερο περιεχόμενο από “φωτογραφία” που έχει…

Σκεφτείτε το ως ένας απλός χρήστης.

Δεν θέλετε να ψάχνετε απεγνωσμένα μέσα σε τρισεκατομμύρια σελίδες κάτι σχετικό με την “Φωτογραφία” όταν πραγματικά απλά θέλατε “Συμβουλές φωτισμού φωτογραφιών” Να μία αξιοπρεπής και συγκεκριμένη λέξη-κλειδί/φράση.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Είναι πολύ πιο συγκεκριμένο το περιεχόμενο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, γι’ αυτό το λόγο θα είναι στοχευμένο σε αυτό που εσείς, ο απλός χρήστης, θέλετε πραγματικά να μάθετε.

Λάθος #4: Χρησιμοποιείτε τις ίδιες βασικές λέξεις και φράσεις σε κάθε σελίδα και post;

Αν στοχεύσετε τις ίδιες λέξεις-κλειδιά και φράσεις σε πολλές σελίδες και αναρτήσεις, τότε δύο διαφορετικές σελίδες θα επιχειρούν να ταξινομήσουν την ίδια λέξη-κλειδί/φράση και θα καταλήξουν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Συνήθως, όταν συμβαίνει αυτό, υποχρεώνει την Google να προσδιορίσει ποια σελίδα είναι στην πραγματικότητα η πιο σχετική για τον αναγνώστη της και συνήθως επιλέγει μόνο μία από αυτές να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης (ίσως να μην είναι αυτή που θέλετε να εμφανίζεται).

Αντί να χρησιμοποιείτε ακριβώς τις ίδιες λέξεις/φράσεις-κλειδιά, γράψτε πιο συγκεκριμένα για το είδος του περιεχομένου σε αυτή τη σελίδα.

Και αν έχετε δύο σελίδες που στοχεύουν σε παρόμοιες ιδέες περιεχομένου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια παραλλαγή της φράσης-κλειδιού.

Έτσι και οι δύο σελίδες θα έχουν παρόμοιο περιεχόμενο, χωρίς να ανταγωνίζονται η μία την άλλη για την κατάταξή της στα αποτελέσματα αναζήτησης. Και αν είναι στενά συνδεδεμένες, όπως η σελίδα “Σχετικά με εμάς” με τη σελίδα “Υπηρεσίες” όπου και εδώ αναφέρονται οι υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρησή σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι συνδέονται μεταξύ τους οι δύο αυτές σελίδες κάπου μέσα στο περιεχόμενο, έτσι ώστε ανεξάρτητα από το σε ποια σελίδα θα μπει ο χρήστης, θα μεταφερθεί και στην άλλη παρόμοια σελίδα με κάποιο σχετικό υπερσύνδεσμο.

Λάθος #5: Γνωρίζετε για ποιες λέξεις-κλειδιά εμφανίζεστε στην Google;

Πώς μπορούμε να μάθουμε για ποιες λέξεις-κλειδιά εμφανιζόμαστε ήδη στα αποτελέσματα αναζήτησης;

Συνδέοντας το Google Analytics στην ιστοσελίδα μας. Αφού το κάνουμε αυτό, θα συνδεθούμε στο λογαριασμό μας στο Google Analytics, θα κάνουμε κλικ στην επιλογή Απόκτηση >> Search Console >> Ερωτήματα.

Και αν θέλετε να δείτε ποιες αναρτήσεις και σελίδες έχουν ήδη την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το Google, κάντε κλικ στην επιλογή Απόκτηση >> στη συνέχεια στην Search Console >> και, στη συνέχεια, στις σελίδες προορισμού.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Αν δεν έχετε εγκατεστημένη την εγκατάσταση του Google Analytics στον ιστότοπό σας, ακολουθήστε αυτό το εκπαιδευτικό βήμα προς βήμα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Google Analytics στο WordPress site σας (οδηγός για αρχάριους)

Συμπέρασμα:
Αν οι λέξεις-κλειδιά εξακολουθούν να σας μπερδεύουν, προσπαθήστε να κατανοήσετε τον τρόπο που δουλεύει η Google. Θα βοηθήσει πραγματικά και θα αλλάξει τον έως τώρα τρόπο σκέψης σας όσον αφορά τις λέξεις-κλειδιά και το πώς να τις χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας και στο περιεχόμενό σας.

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς; Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς...

Google

Και οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, έπεσαν κατακόρυφα.

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

CMS

Ίσως έχετε ακούσει για συνδέσμους nofollow, αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι ή γιατί πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας...

CMS

Θέλετε να προσθέσετε μια μπάρα ειδοποίησης στο site σας; Η μπάρα ειδοποιήσεων ή η γραμμή ειδοποιήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε...

CMS

Θέλετε να καταργήσετε την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress; Το WordPress διαθέτει μια δομή διευθύνσεων URL φιλικών προς το SEO. Αυτό περιλαμβάνει...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js