Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Blog

Ιδέες …έμπνευση, όταν δεν ξέρεις τι να γράψεις!

content is the king
"Content is the King"

Κι όμως, συνέβη ξανά! Έφτιαξες τον καφέ σου, άνοιξες το pc σου και είσαι πανέτοιμος για το νέο άρθρο για το website σου! Μα το μυαλό σου ξαφνικά …κόλλησε και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Αν σου έχει τύχει, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε το περιεχόμενο για την προώθηση της επιχείρησής μας ή για το engagement των πελατών μας, έρχονται φρέσκιες ιδέες για το πώς το περιεχόμενό σου θα είναι …προκλητικό και ενδιαφέρον! 

1. Ποιο θέμα είναι …hot αυτόν τον καιρό;

Τι συζητούν γύρω από τον κλάδο σου τον τελευταίο καιρό πολύ; Τι είναι ένα …hot θέμα; Γνωρίζοντας τα κορυφαία θέματα που κυκλοφορούν στην αγορά και αφορούν την επιχείρησή σου, σίγουρα θα βρεις κάτι ενδιαφέρον να γράψεις!

Εργαλείο για αναζήτηση στοχευμένου περιεχομένου: Ρίξε μια ματιά στο BuzzSumo.com και ανακάλυψε τα post που μοιράζονται περισσότερο στα social αυτόν τον καιρό.

2. Δίδαξε τον αναγνώστη σου

Θα πάρει …φωτιά το πληκτρολόγιό σου ή το στυλό σου και οι λέξεις θα ρέουν! Πρόκειται για τη στιγμή εκείνη, που αποφασίζεις να διδάξεις τον αναγνώστη σου, θέματα που γνωρίζεις καλύτερα. Παρουσίασε τη γνώση σου με βήματα, σε μια απλή και ευανάγνωστη λίστα και θα δεις το περιεχόμενο να εξαπλώνεται σε χρόνο μηδέν!

Ένας τίτλος με “Πώς να … ” φαίνεται να έχει ιδιαίτερη πέραση στην Google και ό, τι αφορά την κατάταξή σου στην αναζήτηση. Πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν για το πώς θα κάνουν κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτούς, τη δουλειά τους, την επιχείρησή τους, τον κλάδο τους!

3. Διάβασε σχετικά Forum

Οι περισσότερες βιομηχανίες, έχουν κάποιο  forum ή κοινότητες με ανθρώπους που συζητούν γύρω από top θέματα και αναλύουν τα πάντα.  Ψάξε για σχετικά θέματα και post και είναι σίγουρο ότι θα βρεις ένα καλό θέμα για το νέο άρθρο σου.

4. Γράψε τη συνέχεια ενός προηγούμενου post σου

Γράψε μια συνέχεια από ένα προηγούμενο post σου, που τα πήγε τέλεια με το κοινό σου.

Πήγαινε λίγο στα περασμένα, ρίξε μια ματιά στο περιεχόμενό σου. Μερικά post τείνουν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπο, για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους. Επέστρεψε λοιπόν πίσω στις παλιές καλές εποχές και συνέχισε το επιτυχημένο σου post.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5. Χρησιμοποίησε το εργαλείο λέξεων – κλειδιών

Κανείς δεν θέλει να γράψει ένα post που δεν θα αγγίξει κανέναν και δεν θα το διαβάσει ποτέ κανένας. Γιατί λοιπόν να μην γράψεις για κάτι που οι άνθρωποι είναι περίεργοι να μάθουν;

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία λοιπό, είναι το  Google Keyword Planner, για την αναζήτηση νέων ιδεών για λέξεις-κλειδιά ή ομάδες διαφημίσεων. Πληκτρολόγησε μια λέξη ή μια φράση και θα λάβεις μια λίστα με σχετικά θέματα. Και το καλύτερο; Μπορείς να γνωρίζεις ποια είναι τα top θέματα, παρατηρώντας τον αριθμό των αναζητήσεων/μήνα με διάφορους τρόπους!

6. Γράψε για το μεγαλύτερο λάθος σου

Όλοι μας κάνουμε λάθη και όσο επώδυνα κι αν είναι ώστε να αναφερθείς σε αυτά, κάποιες φορές αποτελούν ιδιαίτερη πηγή ψυχαγωγίας και βοήθειας για τον αναγνώστη. Πρόκειται να ταυτιστεί μαζί σου και να θελήσει να μάθει περισσότερα για εσένα και γιατί όχι, να συνεργαστεί κιόλας μαζί σου.

Με άλλα λόγια, βοήθησε τον αναγνώστη σου να αποφύγει τα λάθη σου, που βίωσες εσύ πρώτος και θέλησες να μοιραστείς μαζί του.

7. Ανέφερε και κριτίκαρε κάτι που διάβασες τελευταία

Μπορεί να ήταν ένα σπουδαίο επιχειρηματικό ή άλλο βιβλίο, ίσως να ήταν ένα σπουδαίο άρθρο ενός μεγάλου αρθρογράφου. Γιατί να μην φτιάξεις μια σύνοψη γι’ αυτό που σε ενθουσίασε και να το εξετάσεις μετά αναλυτικά;

Κάτι τέτοιο, σε βοηθάει να προσεγγίσεις καλύτερα τους ανθρώπους και να κάνεις μια εισαγωγή στο κοινό σου για εκείνο που εσένα σου άλλαξε τη ζωή.

8. “Διαφώνησε” με ένα άρθρο

Μήπως διάβασες πρόσφατα ένα άρθρο με το οποίο διαφωνείς …κάθετα;

Εξέφρασε την απογοήτευσή σου στο κοινό σου. Δημιούργησε ένα άρθρο που “διαφωνεί” και εκφράζει την αντίθετη άποψη.

9. Φτιάξε ένα άρθρο …λίστα!

Τα άρθρα – λίστες, είναι τα πιο διαδεδομένα και καλύτερα post για blogs που κυκλοφορούν και όχι άδικα. Οι άνθρωποι λατρεύουν να τα διαβάζουν! Είναι εύκολο να τα γράψεις και ακόμα πιο εύκολο να τα διαβάσεις και να τα κατανοήσεις.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Την επόμενη φορά που θα σκέφτεσαι το καινούργιο σου άρθρο, σκέψου μια λίστα. Συγκέντρωσε όλα όσα θέλεις να αναφέρεις και να αναλύσεις και έπειτα, γράψε απλά μερικές προτάσεις κάτω από κάθε τίτλο. Χωρίς να το καταλάβεις, έχεις φτιάξει το post σου!

Δεν έχεις πια δικαιολογία και δε χρειάζεται να χαζεύεις μια κενή οθόνη και χωρίς έμπνευση… Την επόμενη φορά, απλά διάλεξε μια ιδέα …έμπνευση από τις παραπάνω και η διαδικασία θα γίνει γρηγορότερα απ’ ό, τι φαντάζεσαι.

Ποιο είναι το μυστικό για επιτυχημένα post στο Blog;

Περισσότερα

πηγή: www.entrepreneur.com

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς; Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς...

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

CMS

Θέλετε να ενσωματώσετε βίντεο στις αναρτήσεις του WordPress; Τα βίντεο ζωντανεύουν το site σας και αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο αύξησης της χρηστών-πελατών. Το WordPress...

Blog

Πρόσφατα, ένας αναγνώστης μας ρώτησε πώς να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε κείμενο στο WordPress χωρίς να προκαλέσουμε προβλήματα μορφοποίησης. Συχνά όταν αντιγράφετε και επικολλάτε...

Blog

Συχνά οι αναγνώστες μας ρωτούν τι είναι ένα blog και πώς διαφέρει από έναν ιστότοπο; Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα blog ή μια ιστοσελίδα,...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, μπορεί να είναι η πιο σύγχρονη που υπάρχει. Πάντα όμως έρχεται μια στιγμή που κάθε ιστοσελίδα μπορεί να επωφεληθεί...

Internet Marketing

It’s the most wonderful time of the year! λέει ένα τραγούδι και δεν έχει και άδικο! Εγώ θα έλεγα και αγχωτική συνάμα εποχή του...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js