Το μυστικό για επιτυχημένα post στο Blog

  1. Home
  2. Blog
Το μυστικό για επιτυχημένα post στο Blog

Το Blog, είναι ένα εργαλείο της Google. Ουσιαστικά, αποτελεί το περιοδικό της ιστοσελίδας, ενισχύει πάρα πολύ το SEO και στις μέρες μας, έχει αντικαταστήσει την εποχιακή φυλλάδα των εταιρειών (leaflet).

Εσύ έχεις το δικό σου Blog; Φτιάξε το δωρεάν μόνο με ένα Gmail, στο blogger! Αν είσαι επαγγελματίας, αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την εξέλιξή σου. Δημιούργησε το επαγγελματικό σου ιστολόγιο, ακολουθώντας όλες τις εξελίξεις στα Social Media και με καθοδήγηση, για το πιο επιτυχημένο Internet Marketing και τη διασύνδεση με το website σου.

Μερικές φορές, το post σου γίνεται ανάρπαστο και ενισχύει ραγδαία τις επισκέψεις στο blog σου, ενώ άλλες φορές είναι απλά αδιάφορο, με αποτέλεσμα να επιφέρει στιγμιαία πτώση.

Σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουμε ποιο είδος ανάρτησης προσελκύει περισσότερο κοινό, χωρίσαμε τρεις κατηγορίες:

Της δημοσίευσης με περιορισμένη εμβέλεια

Ασχολείται με θέματα που αφορούν ένα μικρό υποσύνολο του διαδικτυακού κοινού σου. Αυτές οι αναρτήσεις, μειώνουν τη συνολική κίνηση στο blog σου και με την πάροδο του χρόνου χάνεται η απήχησή τους στο κοινό.

Αυτής με τα επίκαιρα θέματα

Επικεντρώσου σε επίκαιρα γεγονότα. Είναι το καλύτερο, για να αυξήσεις άμεσα και κατακόρυφα την κυκλοφορία στο blog. Όμως, θα παρατηρήσεις πως με το πέρασμα του χρόνου θα μειωθεί αρκετά, καθώς κάποια στιγμή το top αυτό θέμα θα φύγει από την επικαιρότητα, ως αποτέλεσμα η ανάρτησή σου να χάσει πλέον το ενδιαφέρον της και το blog σου την επισκεψιμότητά του.

Και της δημοσίευσης με ευρεία γκάμα θεμάτων

Έχει μία συνεχής επιρροή στο κοινό και είναι ευκολότερο να είναι τα θέματα σου στην επικαιρότητα, καθώς απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό με διαφορετικές απόψεις και ενδιαφέροντα. Αποτελεί τη βάση σου, αν θέλεις να αυξήσεις την κυκλοφορία στο άμεσο μέλλον.

Συνήθως αυτές οι δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν διάφορες κριτικές προϊόντων, για το πώς θα εξασκηθείς σε θέματα πρακτικής, π.χ. μηχανικής εμβέλειας ή θέματα σχετικά με την υγεία κλπ. Έτσι, αυξάνεται η κυκλοφορία στο site, πράγμα που σημαίνει τη ραγδαία άνοδο της επισκεψιμότητάς του και την προτίμησή του στην αναζήτηση στο Διαδίκτυο. Άρα, αν θέλεις να αυξήσεις την κίνηση στη σελίδα σου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, συνέχισε να ακολουθείς αυτήν την τακτική, που αναφέρεται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Όσο πιο ευρύ το θέμα που επιλέγεις, τόσο καλύτερα.

1. Χρησιμοποίησε έξυπνους τίτλους.

Όταν ξεκινάς να συντάσσεις τον τίτλο σου, μπες στη θέση του απλού αναγνώστη και το τι μπορεί να ψάχνει και πώς. Οι τίτλοι, θα πρέπει να έχουν άμεση σύνδεση με τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί στην αναζήτησή του ο ενδιαφερόμενος, αλλά και το περιεχόμενο της δημοσίευσής σου, να παρέχει χρήσιμες απαντήσεις και να είναι ποιοτικό.

  • Υπάρχουν μερικές λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα στα “επιτυχημένα” post. Για παράδειγμα, με αναζήτηση στην Google:  η λέξη “tip” εμφανίζεται σε 860.000.000 αποτελέσματα, “τι” σε 82.600.000, “πως” σε 69.500.000, “γιατι” σε 10.500.000, “καλυτερο” σε 4.320.000 αποτελέσματα κ.ά. Λέξεις, που σχετίζονται άμεσα με το πρόβλημα του χρήστη που ψάχνει απαντήσεις.
  • Όσο για το μήκος του τίτλου, συνήθως στα κορυφαία post, αποτελείται από 6 έως 13 λέξεις, ενώ αυτά με 14 λέξεις και πάνω, έχουν μικρότερη απήχηση.

Σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης. Το πόσο καλά θα ταιριάξει μία λέξη-κλειδί του post με ένα ερώτημα του χρήστη, αποτελεί  το 25% για την κατάταξή σου στις πρώτες θέσεις  μιας μηχανής αναζήτησης.billionphotos-998015

Για την αποτελεσματική προώθηση σου στις μηχανές αναζήτησης, χρειάζεσαι εξειδικευμένες τεχνικές και διαδικασίες. Με σωστή μελέτη και ορθές τακτικές προώθησης ιστοσελίδας SEO, δες button-εδω  και πέτυχε κι εσύ την εμφάνιση του site σου στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας της Google.

2. Να “κρατάς” το περιεχόμενο υπό έλεγχο.

Αφού φτιάξεις το θέμα, τον τίτλο και έχεις βρει το στόχο του post, θα πρέπει να ασχοληθείς με τη δομή.

Θέλεις να το βρίσκει εύκολα ο χρήστης, να τον προσελκύσει το θέμα και να θέλει να το διαβάσει ολόκληρο.

billionphotos-1650931Η σύνθεση μιας τέτοιας δημοσίευσης λοιπόν, θα περιέχει εικόνες, ώστε να προσθέτουν ένα οπτικό περιεχόμενο που προσφέρει στιγμιαία ψυχαγωγία στον αναγνώστη ή ένα διάγραμμα, το οποίο μπορεί να είναι περισσότερο επεξηγηματικό από ένα απλό κείμενο. Επίσης, οι επιμέρους τίτλοι, με έντονη μορφοποίηση στη γραμματοσειρά και κουκκίδες, επιδεικνύουν τα βασικά σημεία του κειμένου και βοηθούν στην ευκολότερη κατανόησή και ανάγνωσή του. Τέλος, διάφοροι σχετικοί σύνδεσμοι, προσφέρουν παραπάνω υλικό και γενικές πληροφορίες, αν ενδιαφέρεται ο αναγνώστης.

Το μέγεθος του post παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Σίγουρα ένα άρθρο με 2.000 λέξεις περιεχόμενο, δεν διαβάζεται εύκολα… Ενώ χειρότερο είναι ένα μικρό άρθρο, που δεν αρκεί για να καλύψει το θέμα. Επίσης, η πρωτοτυπία του κειμένου, το πόσο δηλαδή δικό μας και πρωτότυπο είναι το κείμενο είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία. Προφανώς όμως, χρειάζεται να κάνεις κι εσύ ο ίδιος μία έρευνα και να ανακαλύψεις τη συνταγή της επιτυχίας!

 

πηγή: thenextweb.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.