Βελτιώνοντας το SEO Ranking με Content Marketing

  1. Home
  2. Content Marketing
Βελτιώνοντας το SEO Ranking με Content Marketing

Σχεδόν ένα 62% των επαγγελματιών του Content Marketing, λαμβάνουν ως μέτρο της επιτυχίας τους στο διαδίκτυο, την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας τους και ένα 39% θεωρεί το Content Marketing σοβαρό ζήτημα για την ΠροώθησηSEO ενός website. Εσείς θα συνεχίσετε να αδιαφορείτε;

2 σε 1: Content Marketing και SEO

Αν αναθεωρήσατε τα παραπάνω, το πρώτο βήμα είναι να κυριαρχήσετε την τεχνική προώθησης του περιεχομένου σας σε στοχευμένο κοινό, με τέτοιον τρόπο ώστε να βελτιώσετε την κατάταξή σας στο SEO. Εξασφαλίστε παράλληλα την εύκολη πλοήγηση του χρήστη στο website σας.

Διαβάστε παρακάτω 7 Marketing tips και βελτιώστε τη στρατηγική σας στο Content Marketing και το SEO, ώστε να παραμείνετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων και το 2018:

Περιεχόμενο υψηλής ποιότητας

Η Google δημιούργησε νέους, ανανεωμένους αλγορίθμους και αντιμετωπίζει τις black hat SEO τεχνικές για ενίσχυση της κατάταξης των websites. Οι επιχειρηματίες πλέον, δεν έχουν άλλο τρόπο από το να δημιουργούν νέο και αξιόλογο περιεχόμενο τακτικά, έτσι ώστε να ενισχύουν την κατάταξη της ιστοσελίδας τους όσο περισσότερο γίνεται. Τα ρομπότ της Google, αναλύουν τη σχετικότητα του περιεχομένου σας κατά την ανίχνευση του ιστοτόπου σας.

Οι νέες τεχνικές αναζήτησης διαθέτουν εξοπλισμένες μηχανές αναζήτησης, για να διασφαλίσουν ότι μόνο το περιεχόμενο που είναι αξιόλογο, μοναδικό, ξεχωριστό και engaged βρίσκετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, οι μηχανές αναζήτησης προωθούν περιεχόμενο με αριθμό λέξεων 1.500 έως 3.000 κατά την κατάταξη μιας ιστοσελίδας. Προτιμούν το οπτικό περιεχόμενο από το στατικό, γι’ αυτό ενσωματώστε οπτικά στοιχεία όπως εικόνες και βίντεο για μεγαλύτερη επιτυχία.

Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

Χρήση SEO λέξεων-κλειδιών

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά, στον τίτλο και στο σώμα του περιεχομένου σας. Αυτές οι λέξεις, δεν πρέπει να είναι σχετικές μόνο με την επιχείρησή σας, αλλά πρέπει να είναι αρκετά αποτελεσματικές, ώστε να ενισχύουν την κατάταξή σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Για να ανακαλύψετε τις ιδανικότερες λέξεις-κλειδιά, χρησιμοποιήστε εργαλεία της Google, όπως το Google’s Keyword Planner.

Μην ξεφύγετε όμως. Όταν η Google εντοπίσει πολλές λέξεις-κλειδιά, θα σας επισημάνει ως spam περιεχόμενο. Αλλά και στους αναγνώστες δεν αρέσει κάτι τέτοιο. Χρησιμοποιήστε στοχευμένες λέξειςκλειδιά, όπου χρειάζεται και ταιριάζει. Όταν φροντίσετε και γι’ αυτό, σίγουρα θα είστε πλέον σε θέση να απομυθοποιήσετε τα χαρακτηριστικά του τέλειου SEO.

Λέξεις-κλειδιά στο URL

Μπορεί το περιεχόμενό σας να περιέχει λέξεις-κλειδιά τόσο στον τίτλο, όσο και στο σώμα του. Για καλύτερη κατάταξη όμως, μπορεί να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά και στο URL σας. Αυτό συμβαίνει, γιατί πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αποφασίζουν αν θα επισκεφθούν ένα website από το URL του και μόνο.

Σιγουρευτείτε πως η URL διεύθυνσή σας είναι σύντομη και αποτελείται το πολύ από 50 έως 60 χαρακτήρες για να είναι ορατή και ευανάγνωστη. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο λέξεις και αποφύγετε ειδικά σύμβολα όπως την παύλα, τυχαία γράμματα, άλλους αριθμούς κ.λπ.. Έτσι, θα διασφαλίσετε πως το URL σας θα είναι σίγουρο στα αποτελέσματα των σχετικών αναζητήσεων στην Google.

Πώς θα αυξήσω την κυκλοφορία στο website μου;

Responsive Design

Υπάρχουν σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών συσκευών παγκοσμίως και κάθε χρόνο παρουσιάζει αύξηση σχεδόν 40%. Θα ήταν ανεπίτρεπτο να επισκεφθεί κάποιος από αυτούς το website σας και να μην μπορέσει να πλοηγηθεί. Επιπλέον, μετά από ενημερώσεις της Google το 2015, οι mobile-friendly ιστότοποι κατέχουν αποδεδειγμένα υψηλότερες θέσεις στις αναζητήσεις.

Χρησιμοποιήστε επεκτάσιμα μεγέθη γραμματοσειρών, ώστε να προσαρμόζονται κατάλληλα στα κινητά των online αναγνωστών.

Στόχος σας, να διευκολύνετε τους χρήστες να εντοπίσουν την πληροφορία που χρειάζονται.

Φροντίστε το περιεχόμενό σας να έχει μια συγκεκριμένη και αξιόπιστη URL διεύθυνση. Αποφύγετε τη χρήση flash.

Χρόνος φόρτωσης

Ο χρόνος φόρτωσης του website σας είναι κρίσιμος για την επιτυχία. Μελέτες δείχνουν πως το 50% των χρηστών, περιμένουν έως 2 δευτερόλεπτα και λιγότερο για να φορτώσει ένα site. Συμπιέζοντας το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, αυξάνετε το χρόνο φόρτωσης της. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η τοποθεσία του server που φιλοξενείται (hosting) η ιστοσελίδα. Φροντίστε η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που σας φιλοξενεί, να χρησιμοποιεί ένα Δίκτυο Παροχής ΠεριεχομένουCDN.

ΔιαβάστεΤι Είναι και Πότε χρειάζομαι CDN για την ιστοσελίδα μου;

Προώθηση Περιεχομένου

Εάν δεν προωθείτε ενεργά το περιεχόμενό σας, είναι πιθανόν να μην είναι εύκολα ορατό στους πελάτες-στόχους σας. Μπορείτε για παράδειγμα, εκτός από το να κοινοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σχετικό περιεχόμενο στα social media, να ζητάτε από τους followers σας μέσω newsletter, να το κοινοποιούν.

Social Media: Διαβάστε μερικά tips επιτυχίας

Ξεφορτωθείτε τις διπλότυπες σελίδες

Οι διπλότυπες σελίδες στο website σας, μπορεί να γίνουν εμπόδιο της υψηλής κατάταξή σας στην Google. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να ανακατευθύνετε τους online χρήστες σας στις σωστές σελίδες, τοποθετώντας την κατάλληλη ετικέτα στον HTML κώδικα.

Απευθυνθείτε στην κατάλληλη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και ενισχύστε την παρουσία σας στο Διαδίκτυο.

Πόσο Έγκυρο είναι το δικό σας Website;

πηγή: designhill.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.