Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

SEO

Πόσο Έγκυρο είναι το Website σας;

εγκυροτητα website blb.gr
egyro-website-blbgr

Η Google, χρησιμοποιεί περίπλοκους αλγόριθμους για να αξιολογήσει και να κατατάξει τις ιστοσελίδες κατάλληλα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών. Βασικό σημείο που αξίζει την προσοχή μας, είναι η εγκυρότητα του website. Αν η Google θεωρήσει πως μια ιστοσελίδα έχει υψηλή αξία, θα κατατάξει τις σελίδες της στις υψηλότερες θέσεις των αναζητήσεων.

Τι πρέπει να κάνετε όμως για να κερδίσετε την εύνοια της Google και να φτάσετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων SEO;

Αποφυγή των Black Hat SEO Τεχνικών

Πριν αρκετά χρόνια, μπορούσε κανείς να εξαπατήσει εύκολα την Google με Black Hat SEO τεχνικές και να θεωρηθεί ένα website έγκυρο, ενώ στην πραγματικότητα δεν πληροί καμία βασική προϋπόθεσή της. Το αυτοματοποιημένο αυτό λογισμικό, εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα, πιο black-hat-seo2αποτελεσματικό, τιμωρώντας τα παραβατικά site καθώς ο αλγόριθμος της Google γίνεται όλο και πιο έξυπνος.

Εάν είστε από εκείνους που χρησιμοποιούν ανορθόδοξες τεχνικές για να βγείτε πρώτοι στα αποτελέσματα, πρέπει να ξέρετε πως αυτό θα συμβεί για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όταν η Google σας ανακαλύψει, θα “θάψει” κυριολεκτικά το site σας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να χτίσετε από την αρχή το website σας με αξιόλογες τεχνικές και αρχές SEO, ώστε να ανταμοιφθείτε μακροπρόθεσμα.

Σκεφτείτε το σαν μια βάση, όπου εκεί πάνω θα κάνετε τις βελτιώσεις σας και θα αναβαθμίζετε συνεχώς το SEO για τον ιστότοπό σας, σύμφωνα πάντα με τις αλλαγές του αλγόριθμου της Google.

Ελέγξτε προσεκτικά, κάθε τεχνικό ζήτημα.

Χρήση Περιεχομένου

Ο πιο σημαντικός τρόπος να βελτιώσετε την εγκυρότητα του website σας, είναι να εστιάσετε στο περιεχόμενο. Εμβαθύνετε περισσότερο σε θέματα που το κοινό σας θέλει πώς και πώς να ανακαλύψει. Φροντίστε να παρέχεται “φρέσκο”  και ελκυστικό περιεχόμενο.

Αν δημοσιεύετε σπάνια, τη μία φορά ποιοτικό περιεχόμενο και την άλλη όχι και τόσο ποιοτικό, πάνε άδικα όλες οι προσπάθειές σας. Αναπτύξτε γύρω σας ένα κλίμα εμπιστοσύνης για τους αναγνώστες σας, ώστε να επιστρέψουν για χρήσιμες πληροφορίες.

Ειδικευτείτε σε λίγα και καλά

Αν προσπαθείτε να ειδικευτείτε στα πάντα, δεν θα είστε ποτέ σε θέση να ανταγωνιστείτε με όλους εκείνους που καλύπτουν τις ίδιες πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Επιλέξτε μια μέση κατάσταση, όπου οι άνθρωποι θεωρούν αυτά που παρέχετε σημαντικά και κανείς άλλος δεν παρέχει κάτι παρόμοιο.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Δώστε έμφαση στην εμπειρία σας πάνω στο αντικείμενό σας και περιγράψτε την επιχείρησή σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με συνέπεια.

Προσδιορίστε την ONLINE παρουσία σας

Στόχος είναι να βελτιώσετε την καθημερινότητα και τις δεξιότητες του κοινού σας.

Εάν έχετε έναν στόχο και  μια αποστολή, θα παραμείνετε σταθεροί και θα καταλάβουν οι επισκέπτες σας για ποιο λόγο πρέπει να σας εμπιστεύονται και να απευθύνονται σε εσάς.

Backlinks

Τα Backlinks είναι βασικό στοιχείο ανάπτυξης ενός έγκυρου website. Η εσφαλμένη χρήση τους όμως, μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικό SEO.

Ποια είναι τα DO και τα DONTS:

  • Blogging ως επισκέπτης: Ακόμη και ένα τόσο λογικό πράγμα, που είναι το blogging ως επισκέπτης, μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Για παράδειγμα, η Google θα τιμωρήσει τον ιστότοπό σας εάν καταλάβει πως μπαίνετε σε κάποιο blog, μόνο και μόνο για να αφήσετε backlink. Φροντίστε να επιλέγετε σχετικά με τον κλάδο σας blog, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες.
  • Κείμενο Anchor*: Οι βέλτιστες τακτικές για το κείμενο αυτό, έχουν αλλάξει κατά πολύ με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, πρέπει να περιορίζετε το κείμενο, να αποφεύγετε τα spam και να χρησιμοποιείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά.
  • Σχόλια: Μπορείτε να συμπεριλάβετε links στα σχόλιά σας, αρκεί να είναι σχετικά. Η λέξη-κλειδί που έχετε επιλέξει, πρέπει να εξασφαλίζει πως οι μηχανή αναζήτησης θα καταλάβει το πού αναφέρετε το website σας.
  • Link Farms: Θεωρούνται πλέον Black Hat και ιδιαίτερα επιβλαβή για το SEO.

Backlinks

*Anchor Text: Είναι το κείμενουπερσύνδεση που μπορεί ο χρήστης να κλικάρει επάνω. Πρέπει να είναι σχετικό με τη σελίδα που συνδέετε, όχι με το γενικό κείμενο. Το μπλε  υπογραμμισμένο κείμενο λοιπόν, είναι το πιο γνωστό Anchor Text και πρότυπο στο Web. Οι λέξεις-κλειδιά λοιπόν στο Anchor Text, είναι ένα από τα πολλά σημάδια που χρησιμοποιεί η Google, για να καθορίσει το θέμα μιας ιστοσελίδας.

Social Media

Τα εταιρικά προφίλ στα social media, μπορούν να αυξήσουν την παρουσία σας στο Διαδίκτυο. Πρέπει να είστε ενεργός σε όλες τις πλατφόρμες. Εκεί υπάρχει το κοινόστόχος σας και σας περιμένει. Χτίστε την ενεργή παρουσία σας λοιπόν και αποδείξτε στην Google την δημοτικότητά σας στα κοινωνικά μέσα. Κάντε συχνά δημοσιεύσεις, μοιραστείτε το περιεχόμενό σας και το περιεχόμενο τρίτων και αυξήστε το Engagement.

robots.txt

Για να επιτρέψετε στις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν την ιστοσελίδα σας, χρειάζεστε ένα robots.txt αρχείο. Βεβαιωθείτε πως έχετε περιορίσει τις σελίδες που θέλετε να αγνοήσει η Google, όπως τις σελίδες σύνδεσης και τις σελίδες προορισμού.

Disavow

Είναι πιθανό κάποιος, να προσπαθεί να σας ρίξει στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, στέλνοντάς σας “κακές” και ανεπιθύμητες συνδέσεις, links. Κάτι τέτοιο, προτρέπει την Google να “τιμωρήσει” το website σας.

Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disavow, ζητώντας από την Google να απορρίψει τέτοια links στις αναζητήσεις. Είναι καλό να γνωρίζουμε αυτό το χαρακτηριστικό σε ανάλογες περιπτώσεις.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Σας έριξε η Google; Διαβάστε περισσότερα.

Ελέγξτε την εγκυρότητα της ιστοσελίδας σας

Εφαρμόστε όλα τα παραπάνω ή βεβαιωθείτε πως υπάρχουν ήδη στην ιστοσελίδα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα online εργαλείο ανάλυσης όπως το Open Site Explorer – Moz Pro.

Με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσετε αύξηση στην κατάταξή σας στην Google.

Κάντε Ανάλυση της δικής σας Ιστοσελίδας και επικοινωνήστε μαζί μας:

analysi-istoselidas-blbgr

πηγή: www.boostability.com

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Κατασκευή ιστοσελίδας

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε το ποιο βασικό πράγμα στο WordPress, την δημιουργία και διαχείριση άρθρου. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του...

CMS

Θέλετε να απενεργοποιήσετε μια σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress; Μερικές φορές θέλετε να απενεργοποιήσετε μια απλή σελίδα για απλή επεξεργασία ή να αποκρύψετε...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέλετε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress; Από προεπιλογή, η εσωτερική αναζήτηση στον ιστότοπό σας θα περιλαμβάνει όλα...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

CMS

Θέλετε να ενσωματώσετε το Slack στο WordPress site σας ή στο κατάστημα WooCommerce; Το Slack είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ομαδικής επικοινωνίας που σας επιτρέπει...

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

CMS

Θέλετε να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση GZIP στο WordPress; Η συμπίεση GZIP κάνει τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο, συμπιέζοντας τα δεδομένα και στέλνοντας τα στα...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js