Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχει φιλοξενία ιστοσελίδας που δεν πέφτει ποτέ;

Με μια λέξη θα σας απαντήσω ειλικρινά και μέσα από την επαγγελματική μου εμπειρία, τόσο τη δίκη μου αλλά και όλων των εξαιρετικών serverάδων συναδέλφων μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

Όχι.

Ποιοι είναι οι μύθοι;

Οι μύθοι που συνήθως ακούμε ή διαβάζουμε είναι οι:

 • 100% uptime, δηλαδή ιστοσελίδα σας δεν θα πέσει ποτέ.
 • Unlimited απεριόριστος χώρος δίσκου.
 • Unlimited απεριόριστη μηνιαία κίνηση δεδομένων για απεριόριστους επισκέπτες.
 • Μπορείτε να φιλοξενήσετε επίσης απεριόριστα email και να στείλετε άπειρα newsletter (έγκλημα).
 • Είναι τζάμπα, όλα δωρεάν και βλέπουμε.

Πρέπει να γνωρίζετε πως απεριόριστος είναι μόνο ο Κύριος. Θα το εξηγήσουμε πιο κάτω.

Αλήθειες για ΟΛΟΥΣ τους χώρους φιλοξενίας, webhosting servers

Σε μια αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας, όπου οι διεθνής προδιαγραφές εφαρμόζονται, ισχύουν τα ακόλουθα:

 • 99,5% uptime, δηλαδή “πέφτει” μια η δυο φορές το χρόνο (για μερικά λεπτά), μια εξαιρετική ιστοσελίδα, πλήρως αναβαθμισμένη και σε ένα αντίστοιχο για τα κυβικά της πακέτο φιλοξενίας.
 • 500MB χώρος είναι αρκετά για ξεκινήσει μια εταιρεία την προβολή της, αφού χωρούν άνετα κατά προσέγγιση πάνω από 200 σελίδες και χιλιάδες φωτογραφίες.
 • 3.000MB bandwidth είναι ένα πολύ κάλο μηνιαίο όριο για την κίνηση της ιστοσελίδας σας. Μπορεί άνετα να εξυπηρετήσει 5.000 διαφορετικούς επισκέπτες.
 • Για ιστοσελίδες εταιρειών που δεν ξεπερνούν κατά προσέγγιση τους 5.000 επισκέπτες/μήνα, ναι μπορεί να φιλοξενήσει και ως 15 εταιρικά email ένα αρχικό πακέτο φιλοξενίας.
 • Επίσης με τη χρήση ενός εξωτερικού παρόχου αποστολής newsletter, μπορείτε να στείλετε και ως 20.000 αποστολές/μήνα χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Όταν όμως ξεπερνάτε αυτά τα νούμερα, τα email σας απαιτούν ξεχωριστό server, όπως επίσης και η αποστολή newsletter πρέπει να γίνει με ξεχωριστή υπηρεσία.
 • Ένας χώρος φιλοξενίας αυτού του μεγέθους, δεν πρέπει να κοστίζει κάτω από 60€/έτος και όχι πάνω από 150€/μήνα

Μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στις προσφορές μας για φιλοξενία ιστοσελίδας.

Αξιώματα για το website hosting και τη φιλοξενία ιστοσελίδων

 • Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες φιλοξενίας. Η Απλή και η Managed (με διαχείριση). Στην Απλή φιλοξενία σας δίνεται ο χώρος φιλοξενίας (και ένα γούρι όπως η χρυσή γάτα της φετινής νικήτριας στη Eurovision) γιατί εσείς έχετε την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας της ιστοσελίδας. Φυσικά απευθύνεται μόνο σε ειδικούς τεχνικούς. Στην πιο διαδεδομένη, την Managed φιλοξενία, σας παρέχεται τεχνική υποστήριξη και συγκεκριμένα ασφάλεια δεδομένων της ιστοσελίδας και εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας. Εσείς σε ποια κατηγορία έχετε το website σας; (ρωτήστε μας στην φόρμα στο τέλος του άρθρου).
 • Είναι πολύ συγκεκριμένο το πακέτο φιλοξενίας που πρέπει να ξεκινάει μια ιστοσελίδα, και πολύ συγκεκριμένα τα πακέτα που πρέπει να αναβαθμίζεται όταν ανεβάζετε επισκεψιμότητα. Και αυτό είναι ευθύνη της εταιρείας φιλοξενίας που έχει αναλάβει την ιστοσελίδα σας.
 • Αν δεν γνωρίζετε καν τις λέξεις Linux, MySQL, Apache, PHP, cPanel, Plesk τότε χρειάζεστε Managed hosting.
 • Η Ασφάλεια των αρχείων της ιστοσελίδας σας είναι ευθύνη της εταιρείας φιλοξενίας. Πρέπει να φροντίζει για τις αναβαθμίσεις της ιστοσελίδας σας και τις σωστές ρυθμίσεις.
 • Τα Αντίγραφα Ασφαλείας της ιστοσελίδας σας είναι και αυτά υπό την ευθύνη της εταιρείας φιλοξενίας. Αν ο μη γένοιτο γίνει κάποια ζημιά στην ιστοσελίδα σας (επίθεση, καταστροφή αρχείων, hacker, ιός, MySQL injection κοκ) τότε φορτώνεται άμεσα ένα υγιές αντίγραφο ασφαλείας – backup και η ιστοσελίδα σας επανέρχεται στη σωστή λειτουργία μέσα στα επόμενα λεπτά.
 • Η φιλοξενία ιστοσελίδας είναι μια υπηρεσία που προπληρώνεται. Αν η φιλοξενία σας λήγει 31 του μηνός στις 23:59 τότε στις 00:01 το site σας κλείνει.
 • Η φιλοξενία ιστοσελίδας είναι το 1ο κριτήριο για την Google. Από δυο ακριβώς ίδιες ιστοσελίδες, η Google εμφανίζει πιο πάνω σε σχετικές αναζητήσεις αυτή που έχει πιο καλή φιλοξενία.
 • Καλή φιλοξενία θεωρεί η Google εκείνη όπου ο server αποκρίνεται σε λιγότερο από 0,2 δευτερόλεπτα (βλ. περισσότερα).
 • Φιλοξενία που δεν είναι σε cloud υπηρεσίες θεωρείται outdated (κοινώς εκτός εποχής).
 • Το CDN είναι ένα απαραίτητο πια χαρακτηριστικό φιλοξενίας ιστοσελίδας για σωστή απόδοση ιστοσελίδας.

Χρειάζεστε κάποια βοήθεια για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας; Ρωτήστε μας:

 

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

CMS

Θέλετε να απενεργοποιήσετε μια σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress; Μερικές φορές θέλετε να απενεργοποιήσετε μια απλή σελίδα για απλή επεξεργασία ή να αποκρύψετε...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέλετε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress; Από προεπιλογή, η εσωτερική αναζήτηση στον ιστότοπό σας θα περιλαμβάνει όλα...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων...

Κατασκευή eshop

Οι πελάτες έχουν αγκαλιάσει τις διαδικτυακές αγορές, τα στοιχεία πωλήσεων λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2019 αναφέρουν ότι οι...

Cloud

Σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον που όλο και περισσότερο εξαρτάται από τον αποθηκευτικό χώρο που βασίζεται αποκλειστικά σε cloud, ίσως βρεθείτε να ψάχνετε για μια...

CMS

Θέλετε να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση GZIP στο WordPress; Η συμπίεση GZIP κάνει τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο, συμπιέζοντας τα δεδομένα και στέλνοντας τα στα...

CMS

Θέλετε να εισάγετε και να εξάγετε χρήστες του WordPress από ένα site σε έναν άλλο; Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο όταν συγχωνεύετε...

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Από τις πιο κρίσιμες ερωτήσεις που ακούμε καθημερινά. Είτε είστε ιδιοκτήτης e-Shop, είτε συστήματος κρατήσεων, είτε έχετε ένα portal ενημέρωσης, είτε μια απλή δυναμική...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js