Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

SEO

4 Βασικές Αρχές SEO που κάθε ONLINE επιχειρηματίας οφείλει να γνωρίζει

Το Διαδίκτυο σήμερα, θα λέγαμε πως αποτελεί μια από τις αξιόπιστες πηγές εισοδήματος για πολλούς, μαζί με τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Άρα, φαίνεται να είναι πολύ σημαντικό γι΄αυτούς, το γεγονός να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία στον διαδικτυακό κόσμο.

Το να κατασκευάσετε το website της επιχείρησής σας, δε σημαίνει αυτομάτως και έσοδα. Χρειάζεται να γνωρίζετε και κάποια άλλα σημαντικά στοιχεία, ζωτικής σημασίας για την online επιχείρησή σας: η κατάταξή του (Ranking) στις μηχανές αναζήτησης και η κυκλοφορία στο website σας. Είναι εξίσου απαραίτητο πλέον, να είναι responsive και να παίζει το ίδιο σωστά σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης, γιατί το πιθανότερο είναι η Google να μη σας στείλει κίνηση στο site σας και γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Όχι επειδή σας μισεί… Αλλά επειδή σήμερα οι άνθρωποι, σερφάρουν περισσότερο από τα κινητά τους και άλλες συσκευές όπως tablet και όχι από το PC τους.

SEO: Δημοφιλής όρος στον κόσμο του Διαδικτύου, από το Serch Engine Optimization. Όλοι ξέρουν ή έχουν ακούσει κάτι γι’ αυτόν. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα, που δεν τα γνωρίζουν. Όπως τα 4 βασικά στοιχεία που αναλύονται παρακάτω:

 1. Βελτιστοποίηση on-site

Παρόλο που το SEO είναι ο πιο δημοφιλής όρος στο Διαδίκτυο, πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν τη Βελτιστοποίηση onsite ή αλλιώς on-site optimization. Πρόκειται για μια διαδικασία, κατά την οποία διασφαλίζεται πως η ιστοσελίδα σας γίνεται αποδεκτή α) από τους ανθρώπους, αλλά και β) από τις μηχανές αναζήτησης.

Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται τοποθετώντας τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά, φράσεις-κλειδιά και ετικέτες, tags στις σελίδες του site σας. Με αυτή τη διαδικασία θα αποφασίσει η Google για την κατάταξή σας.

Η Google, πρέπει να γνωρίζει το αντικείμενο του κάθε ιστοτόπου, ώστε να το ταξινομήσει κατάλληλα. Με τον τρόπο αυτό, γνωρίζει ακριβώς με τι σχετίζεται κάθε σελίδα ξεχωριστά και αποφασίζει κατάλληλα.

 2. Βελτιστοποίηση off-site

Αναφέρεται στη διαδικασία εκείνη που προσπαθεί για μια υψηλότερη κατάταξη του website σας στις μηχανές αναζήτησης, χρησιμοποιώντας μεθόδους έξω από το website σας. Η βελτιστοποίηση αυτή, δε γίνεται όπως η on-site.

Σε αυτήν τη διαδικασία, η Google προσπαθεί να κατατάξει υψηλότερα τα πιο έγκυρα ή τα πιο ενημερωμένα sites, σε έναν συγκεκριμένο όρο αναζήτησής τους.  Τις περισσότερες φορές, η σπουδαιότητα ενός website, καθορίζεται από το πόσες άλλες ιστοσελίδες συνδέονται σε αυτό.

Άρα λοιπόν, με links στην ιστοσελίδα σας που παραπέμπουν σε μεγάλες πλατφόρμες και δημοφιλή blogs, βοηθάτε στο να σας κατατάξει η Google σε υψηλότερες θέσεις.

Τι σημαίνει το OffPage SEO, και τι το OnPage για την επιχείρηση μου;

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

 3. White-hat SEO

Ο όρος αυτός, αναφέρεται στην εφαρμογή διάφορων έννομων τεχνικών βελτιστοποίησης για αύξηση της επισκεψιμότητας σε μια ιστοσελίδα, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερη κατάταξη στην Google. Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ανθρώπινη κίνηση στο site σας.

Ορισμένες από τις τεχνικές αυτές, είναι: το back linking, η ανάλυση λέξεωνκλειδιών και το link buildig.

Στόχος είναι να αυξηθεί η δημοτικότητα του website μέσω ποιοτικού περιεχομένου, με το οποίο άλλα websites μπορούν να συνδεθούν (linking), βοηθώντας στην υψηλή κατάταξη του ιστοτόπου σας στις μηχανές αναζήτησης.

seo_whitehat

 4. Black-hat SEO

Η τεχνική αυτή, περιλαμβάνει τη χρήση παράνομων μεθόδων για την επίτευξη του ίδιου στόχου, την υψηλότερη κατάταξη. Εκείνοι που κάνουν black-hat SEO, αψηφούν τους κανόνες της Google με σκοπό την επίτευξη υψηλότερης θέσης για το website τους στις μηχανές αναζήτησης. Είναι ακριβώς το αντίστροφο της white-hat SEO τεχνικής που περιγράψαμε παραπάνω.

Μερικές από τις τεχνικές αυτές, είναι:

  • Παραγέμισμα λέξεων-κλειδιών.
  • Χρήση του “αόρατου” κειμένου.
  • Δημιουργία ψεύτικων σελίδων για την απόκτηση των επιθυμητών backlinks.eastwood_blackhatseo
  • Χρήση παραπλανητικών σελίδων.
  • Εναλλαγή σελίδων.

Η τεχνική αυτή θεωρείτε παράνομη και σαφώς δεν είναι η ιδανική για την ONLINE σας επιχείρηση και μπορεί να αποβεί μοιραία όταν σας πιάσει στα… πράσα η Google και να σας απομακρύνει από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Ίσως να φαίνεται πως τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά τα μειονεκτήματα είναι πάρα πολλά.

Διαβάστε επίσης: Πώς επιτυγχάνει κάποιος τα πρόσκαιρα καλά αποτελέσματα στην Google;

Τι επίδραση έχουν όμως στην online επιχείρησή σας οι παραπάνω τεχνικές;

  1. Χρειάζονται και η offpage, αλλά και η onpage optimization τεχνικές να εφαρμόσετε για το website σας, ώστε να λάβει μια θέση επάξια στην πρώτη σελίδα της Google. Εάν δεν τις εφαρμόζετε, σημαίνει πως δε σας ενδιαφέρει και τόσο να τραβήξετε την προσοχή.
  2. Αν αποφασίσετε να εφαρμόσετε Black-hat SEO τεχνικές, να ξέρετε πως τα αποτελέσματα της κατάταξής σας στην Google, θα είναι προσωρινά. Όταν η Google θα καταλάβει πως δεν τηρείς τους κανονισμούς της, θα σας αφήσει ολομόναχο.
  3. Με τις White-hat SEO τεχνικές, μπορεί τα αποτελέσματα να αργούν να εμφανιστούν, ωστόσο θα είναι μόνιμα. Η Google, θα δει πως είσαι συμμορφωμένος με τους κανονισμούς και τους όρους της και θα σας αφήσει ήσυχο να συνεχίσετε την καλή δουλειά.
  4. Μπορεί οι Black-hat SEO τεχνικές να είναι φθηνότερες, μα δεν αξίζουν τον κόπο. Οι White-hat SEO τεχνικές από την άλλη, μπορεί να κοστίζουν περισσότερο. Μα θα ξέρεις πως τpanda_smilingο αποτέλεσμα θα έχει αδιάλειπτο, μόνιμο και πάνω από όλα οικονομικό όφελος.

Η απόφαση που θα πάρετε σήμερα, να ξέρετε πως θα είναι αυτή που θα καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία της επιχείρησής σας.

Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε συχνές παγίδες που μπορεί να πέσετε μελλοντικά. Αν υιοθετήσετε τις σωστές τεχνικές, η ONLINE επιχείρησή σας θα αποκτήσει τεράστια ώθηση. Το αποτέλεσμα;

Μεγαλύτερη η επισκεψιμότητα των πελατών σας και ένα ακόμα μεγαλύτερο χαμόγελο στα χείλη σας, καθημερινά!

Δείτε μερικά ενδεικτικά website, που κατέκτησαν επάξια μια θέση στην πρώτη σελίδα της Google,
ΕΔΩ

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς; Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς...

Google

Και οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, έπεσαν κατακόρυφα.

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

CMS

Θέλετε να προσθέσετε μια μπάρα ειδοποίησης στο site σας; Η μπάρα ειδοποιήσεων ή η γραμμή ειδοποιήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε...

Google

Ήρθε το 2020, και όσοι ασχολούνται με το SEO θα γνωρίζουν ήδη το πόσο έχει αλλάξει μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το 2010, δεν ξέραμε...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js