Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Κατασκευή ιστοσελίδας

Τι θα πρέπει να περιέχει η “Αρχική Σελίδα” της ιστοσελίδας μου;

website-construction-homepage

Η Αρχική σελίδα της ιστοσελίδας σας, είναι μία από τις σημαντικότερες και περισσότερο επισκέψιμες σελίδες σας.

Στόχος της ιστοσελίδας σας, είναι να καθοδηγήσει τους επισκέπτες σας μέσα από ένα μονοπάτι όπου θα κάνουν ενέργειες που εσείς επιθυμείτε. Για παράδειγμα, για ζήτηση μιας προσφοράς, να κάνουν μια αγορά, να εγγραφούν για ένα event και πολλά άλλα.

Κάντε μια καλή πρώτη εντύπωση, καθώς κάτι τέτοιο καθορίζει και τη συνέχεια.

Αρχικά, γνωρίστε τις προσδοκίες των επισκεπτών σας όταν φτάνουν στην Αρχική σας σελίδα. Αν δεν το κάνετε, θα φύγουν και μαζί τους θα φύγουν από την ιστοσελίδα σας και πιθανοί αγοραστές σας.

Η ποιότητα του design της ιστοσελίδας σας είναι αυτό που αιχμαλωτίζει την προσοχή των επισκεπτών σας, όμως το περιεχόμενο είναι αυτό που θα τους κάνει να αναλάβουν δράση.

Ποιες είναι οι 10 βασικές σελίδες που πρέπει να έχει το Website σας; [Infographic]

Παρακάτω, θα δείξουμε τι θα πρέπει να περιέχει η Αρχική σας σελίδα με τη μορφή Περιεχομένου 

1. Ξεκινήστε με ένα “δόλωμα”

Όταν οι επισκέπτες φτάνουν στην ιστοσελίδα σας, έχουν μια ανάγκη που θέλουν να καλύψουν. Γι’ αυτό, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να εκπροσωπεί αυτό που προσφέρετε, ώστε να νιώσουν ασφάλεια και να μείνουν.

Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρετε, είναι με ένα σαφή και συνοπτικό τίτλο που ξεχωρίζει και αναφέρει το τι κάνετε-προσφέρετε. Κάτι τέτοιο, δείχνει στους επισκέπτες σας ότι βρίσκονται στη σωστή ιστοσελίδα.

Ο τίτλος θα πρέπει να ακολουθείται από έναν δευτερεύοντα τίτλοπρόταση, που θα ενημερώσει το κοινό σας για τα οφέλη που προσφέρετε.

Χαρακτηριστικά μιας καλής Αρχικής σελίδας:

 • Παρουσιάζει καθαρά το τι προσφέρετε, στον Τίτλο της.
 • Περιλαμβάνει τα πολύτιμα οφέλη σας, στον Υπότιτλο.

Σκέφτεστε ποια είναι τα δικά σας τα οφέλη;

Τότε σκεφτείτε απλά, τι είναι αυτό που αναζητούν οι πελάτες με τους οποίους συνεργάζεστε.

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Συμπεριλάβετε CTA Buttons και καλέστε τους χρήστες σας να δράσουν

Το 70% των ιστοσελίδων των μικρών επιχειρήσεων δε διαθέτουν CTAs, αφήνοντας τους επισκέπτες χωρίς σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.

Έχοντας λοιπόν μια σαφή και ελκυστική πρόσκληση για δράση που ξεχωρίζει, τραβάει άμεσα τον αναγνώστη να ανακαλύψει το website σας.

Μια τόσο μικρή αλλαγή, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη. Προσαρμόστε επίσης ένα κουμπί “επικοινωνήστε μαζί μας” .

Ένα αποτελεσματικό CTA Button, έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Είναι απλό
 • Ξεχωρίζει
 • Δηλώνει το αποτέλεσμα, “Ζητήστε προσφορά
 • Δηλώνει την αίσθηση του επείγοντος, “Παραγγείλετε τώρα” “Στο Καλάθι” και άλλα
 • Επισημαίνει τα οφέλη
 • Εστιάζει στον πελάτη
 • Περιλαμβάνει μια ισχυρή εντολή

3. Παρουσιάστε την Επιχείρησή σας

Ο τέλειος τρόπος για να δώσετε στους επισκέπτες σας κάποια εικόνα για το ποιοι είστε, είναι μια εισαγωγική παράγραφος. Επωφεληθείτε από αυτό και προσπαθήστε να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες σας, συμπεριλαμβάνοντας αρκετές πληροφορίες για να τους εμπνεύσετε. Έτσι θα θέλουν να μάθουν ακόμη περισσότερα για εσάς και τη δουλειά σας.

Τι να συμπεριλάβετε:

 • Τη χρονολογία ίδρυσης της εταιρείας σας.
 • Κάποια αποτελέσματα που οι χρήστες μπορούν να περιμένουν από τη συνεργασία με την εταιρεία σας.
 • Δώστε μια εικόνα για το πώς δουλεύετε και γιατί είστε αξιόπιστοι.
 • Βασικές αξίες ή ένα quote που σας αντιπροσωπεύει.

Στην εισαγωγική παράγραφο λοιπόν:

 • Παρουσιάστε μια μοναδική πρόταση αξίας.
 • Ευκολία και αμεσότητα στην παραγγελία/αγορά.
 • Εξοικονόμηση χρόνου του χρήστη, για παράδειγμα να μην χρειαστεί να πάει για ψώνια.

4. Προσθέστε φωτογραφίες των προϊόντων ή των υπηρεσιών  σας

Εάν προσφέρετε περισσότερα από ένα προϊόντα ή υπηρεσίες, παρουσιάστε στους επισκέπτες σας μία φωτογραφία από αυτά που μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα σας. Επισημάνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στην αρχική σελίδα με links προς περισσότερες πληροφορίες σε άλλες σελίδες.

Προσελκύστε τους επισκέπτες, βάζοντας μία φωτογραφία από κάθε κατηγορία προϊόντων που προσφέρετε ή από κάθε υπηρεσία σας. Έτσι, ο χρήστης θα κλικάρει για να μάθει περισσότερα, να δει τις τιμές σας και να αγοράσει.

5. Ενσωματώστε Κριτικές των πελατών σας

Έχετε ποτέ επισκεφθεί μια ιστοσελίδα και διαβάσατε μια κριτική και είπατε: “Αυτό ακριβώς ψάχνω” ή “Αυτό θέλω” ;

Εδώ αποδεικνύεται ότι μόνο οι κριτικές έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τους απλούς χρήστες σε πελάτες σας.

Οι κριτικές αυτές μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν και φωτογραφίες των ανθρώπων που τις υποβάλουν, προσθέτοντας επιπλέον αξιοπιστία.

Άρα λοιπόν,

Είναι σημαντικό να ανασχεδιάσετε την Αρχική σελίδα της ιστοσελίδας σας, αλλά και να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την απόδοσή της, να μελετάτε τα στατιστικά και να κάνετε τις αλλαγές που απαιτούνται για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας και την εξέλιξή της.

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν επιθυμείτε την ανασχεδίαση του website σας και ξεκινήστε μια δυναμική παρουσίαση:

πηγή: www.captivatedesigns.com

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

CMS

Θέλετε να πηγαίνουν οι καταχωρήσεις από τη φόρμα επικοινωνίας απευθείας στο Ημερολόγιο της Google; Ίσως χρησιμοποιείτε το Ημερολόγιο της Google για να κάνετε κρατήσεις...

CMS

Θέλετε να προσθέσετε σκοτεινή λειτουργία στον ιστότοπό σας; Πολλές συσκευές έρχονται τώρα με εγγενή υποστήριξη σκοτεινής λειτουργίας. Η προσθήκη σκοτεινής λειτουργίας στον ιστότοπό σας...

Blog

Πρόσφατα, ένας αναγνώστης μας ρώτησε πώς να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε κείμενο στο WordPress χωρίς να προκαλέσουμε προβλήματα μορφοποίησης. Συχνά όταν αντιγράφετε και επικολλάτε...

CMS

Θέλετε να προσθέσετε μια μπάρα ειδοποίησης στο site σας; Η μπάρα ειδοποιήσεων ή η γραμμή ειδοποιήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε...

CMS

Συχνά μας ρωτούν οι αναγνώστες για το πόσα πρόσθετα WordPress πρέπει να εγκαταστήσουν στον site τους. Η πραγματική ερώτηση που όλοι θέλουν να μάθουν...

CMS

Έχετε WordPress site και σας εμφανίζει το εξής σφάλμα: ‘Ο σύνδεσμος που ακολουθήσατε έχει λήξει’ στο WordPress; Αυτό το σφάλμα δεν μας δίνει πολλές...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Αναρωτιέστε πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress site σας; Ενώ τα σχόλια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες  του...

E-shop

Σκεφθείτε ότι μπορείτε να προβληθείτε πανελλαδικά (ή και παγκοσμίως) κάνοντας την σωστή βελτιστοποίηση στο e-shop σας ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Advertisement