Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Διαδίκτυο

Το internet έκλεισε τα 25!

Πέρασαν 25 χρόνια από την δημιουργία της πρώτης ιστοσελίδας!

Ποιος δημιούργησε και δημοσίευσε την 1η ιστοσελίδα στον κόσμο;

Πριν 20 χρόνια, στις 6 Αυγούστου 1991 στο CERN στις Ελβετικές Άλπεις, ο Tim Berners – Lee έγραψε μία από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία της τεχνολογίας αλλά και της ανθρωπότητας, δημιουργώντας και δημοσιεύοντας την 1η ιστοσελίδα.

blank

Βασικά, η ιστοσελίδα εξυπηρετούσε αρχικά μόνο αυτόν και τους συναδέφλους του, με αποτέλεσμα μόνο ο Tim Berners – Lee να έχει web browser και να μπορεί να δει την ιστοσελίδα, όπως καθώς και οι εργαζόμενοι του CERN. Έτσι, ο υπόλοιπος πλανήτης δεν είχε καθόλου γνώση του γεγονότος, άσχετα αν ο πρωτοπόρος επιστήμονας έχει μείνει για πάντα στις μνήμες όλων μας.

Η εξάπλωση του διαδικτύου

Από τις 6 Αυγούστου όμως και μετά άλλαξε η καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στα επόμενα χρόνια. Μεγάλη “έκρηξη” έγινε με τον Mosaic browser το 1993, όπου και άρχισε η χρήση και εξάπλωση των web browsers (σήμερα Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari κα).

Το 1994 ιδρύεται από τον Tim Berners – Lee το  World Wide Web Consortium (συχνά αναφέρεται ως “W3C”), στο ΜΙΤ προκειμένου να δημιουργηθούν πρότυπα και πρωτόκολλα επικοινωνίας για τον παγκόσμιο Ιστό.

Η εξέλιξη του internet, είναι πια τρομακτική και τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολύ μεγάλες εξελίξεις σε όλους τους τομείς, στην επικοινωνία (emails, facebook, twitter, messenger, skype), στο σχεδιασμό, στο εμπόριο με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, στον τουρισμό, στις τέχνες και την ψυχαγωγία (youtube, vimeo, flickr) και σε αμέτρητα άλλα πεδία της φυσικής καθημερινής μας ζωής.

blankΠλέον, και ένας αγρότης, απομακρυσμένος ακόμη και από τον οικισμό του, μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet, και πέρα από την ενημέρωση μπορεί να δραστηριοποιηθεί διαδικτυακά σε παγκόσμια επικοινωνία σε όποιον τομέα θέλει, ακόμη και στον δικό του ώστε να βελτιώσει ή να γνωστοποιήσει τις εργασίες και τα προϊόντα του.

Σήμερα, ο Tim Berners – Lee είναι 61 ετών και εξακολουθεί να είναι ο διευθυντής του W3C, παράλληλα με άλλες θέσεις που κατέχει.

Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι το διαδίκτυο, όπως το ξέρουμε, δεν θα υπήρχε χωρίς την καθοδήγηση του W3C!

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Ασφάλεια

Το DDoS (Distributed Denial of Service) είναι ένας τύπος επίθεσης σε websites που χρησιμοποιώντας κακόβουλα ρομπότ. Σε μια επίθεση DDoS, οι hackers χρησιμοποιούν bots...

Domain - Όνομα χώρου

Προσπαθείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη των DNS σας; Αυτό σας βοηθά να δείτε την πιο πρόσφατη έκδοση ενός webiste.

Internet Marketing

It’s the most wonderful time of the year! λέει ένα τραγούδι και δεν έχει και άδικο! Εγώ θα έλεγα και αγχωτική συνάμα εποχή του...

Εφαρμογές

Έφτασε η στιγμή να φτιάξεις ένα βιογραφικό, αλλά δεν ξέρεις πώς; Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές εφαρμογές για εσένα, διάλεξε την καλύτερη και ξεκίνα.

Διαδίκτυο

Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο (eCommerce) είναι τεράστιο και συνεχώς μεγαλώνει. Έχετε αγοράσει ποτέ προϊόντα από το διαδίκτυο; Τότε έχετε συμβάλλει κι εσείς ενεργά στον κόσμο...

Internet Marketing

Το marketing με τα φυλλάδια που τα έβρισκες στριμωγμένα ανάμεσα στους υαλοκαθαριστήρες, έχει πλέον ψηφιακό χαρακτήρα. Σήμερα όμως  επιτυγχάνεται χάρη στην αγαπημένη τεχνολογία όλων,...

E-mail

Το αγαπημένο σε όλους μας Gmail αλλάζει εμφάνιση και μας προσκαλεί να την δοκιμάσουμε με μόλις 3 κλικ!       Τόσο απλά, αλλάζετε...

Διαδίκτυο

Παρόλο που σχεδόν όλες οι τεχνικές πώλησης και επισκεψιμότητας δουλεύουν εξίσου καλά για την προώθηση μιας υπηρεσίας και ενός προϊόντος, υπάρχουν μερικές προκλήσεις που...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js