Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Google

10 τρόποι για να αναζητήσετε στην Google, τους οποίους το 96% των χρηστών δεν γνωρίζει

Στην εποχή μας· της προηγμένης τεχνολογίας και του internet υψηλών ταχυτήτων, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχεδόν για τα πάντα στο ίντερνετ. Σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών, μπορείτε να βρείτε συνταγές για την πιο νόστιμη πίτα ή να μάθετε τα πάντα για τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Αλλά συχνά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο λόγω του όγκου πληροφορίας που βρίσκεται στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να αναζητήσετε μέσα σε μια τεράστια ψηφιακή βιβλιοθήκη γνώσης, μέχρι να βρείτε αυτό που ψάχνετε και αυτό μπορεί να πάρει από μερικές ώρες ως μέχρι λίγα λεπτά.

Αυτός είναι ο λόγος για την λίστα που ακολουθεί με τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για αναζήτηση στην μηχανή της Google, ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε το πολύτιμο υλικό που ψάχνετε μέσα σε μόλις μερικά κλικ.

1. Πως το είπαμε αυτό που ψάχνω;

Μερικές φορές δεν είμαστε σίγουροι ή δεν θυμόμαστε σωστά την πληροφορία ή το όνομα αυτού που πρέπει να αναζητήσουμε στο ίντερνετ. Αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα και να μας αγχώνει. Το πρόβλημα λύνεται με ένα απλό τρόπο, γράφοντας αυτό που ψάχνουμε με λίγες παραλλαγές και χωρίζοντας τις λέξεις της αναζήτησης με το σύμβολο  “|” . Αντί για αυτό το σύμβολο, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το διαζευκτικό  “or” ανάμεσα στις λέξεις. Στη συνέχεια, είναι αρκετά εύκολο να επιλέξουμε το αποτέλεσμα που έχει περισσότερο νόημα για εμάς.  

kilmatistiko-search

2. Αναζήτηση με τη χρήση των συνωνύμων

Η γλώσσα μας είναι πλούσια σε συνώνυμα. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι πολύ βολικό όταν κάνουμε έρευνα στο διαδίκτυο. Εάν πρέπει να βρείτε ιστοσελίδες για ένα συγκεκριμένο θέμα και όχι εκείνα που περιλαμβάνουν μια συγκεκριμένη φράση, προσθέστε το σύμβολο “~” στην αναζήτησή σας.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση για τον όρο “υγιεινό ~φαγητό” θα πάρετε τα αποτελέσματα για τις αρχές της υγιεινής διατροφής, συνταγές μαγειρικής, καθώς και επιλογές για υγιεινό φαγητό.
igihno-fagito-search

3. Ψάχνοντας μέσα σε ιστοσελίδες

Μερικές φορές μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με ένα δικτυακό τόπο και να διαπιστώσετε στην συνέχεια ότι θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή απλά να το διαβάσετε ξανά. Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε το άρθρο που είχατε διαβάσει, είναι να ψάξετε μέσα στον ιστοσελίδα που το είχατε διαβάσει. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και στη συνέχεια μια λέξη κλειδί ή ολόκληρη την φράση από το άρθρο αυτό· θα πρέπει να εμφανιστεί αμέσως στην οθόνη σας.

in-gr-cinema-search

4. Η δύναμη του αστερίσκου

Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε μια λέξη κλειδί ή φράση ή τον αριθμό που χρειάζεστε για να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ισχυρό σύμβολο του αστερίσκου “*“. Απλά χρησιμοποιήστε αυτό το σύμβολο στη θέση της λέξης / φράσης που δεν μπορείτε να θυμηθείτε και θα είστε σε θέση να βρείτε τα αποτελέσματα που ψάχνετε.

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-%ce%bf%ce%b8%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%82-10

5. Όταν δεν θυμάστε ολόκληρη την φράση

Αν θέλετε να αναζητήσετε μια μεγάλη φράση και δεν μπορείτε να την θυμηθείτε ολόκληρη, γράψτε ένα μέρος από την αρχή της φράσης και το τέλος της, πχ “άσπρη πέτρα AROUND(3) ήλιο ξεξασπρότερη”.

aspri-petra

6. Χρησιμοποιώντας ένα χρονικό πλαίσιο

Μερικές φορές πρέπει να θυμίσετε στον εαυτό μας γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας ορισμένης χρονικής περιόδου. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να προσθέσετε ένα χρονικό πλαίσιο στο ερώτημα τής αναζήτησης σας· βάζοντας τρεις τέλειες μεταξύ των ημερομηνιών. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να μάθετε για τις επιστημονικές ανακαλύψεις κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, μπορείτε να γράψετε: “επιστημονικές ανακαλύψεις 1900…2000”.

anaklipsis1900-2000-search

7. Ψάχνοντας για έναν τίτλο ή URL

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τις λέξεις – κλειδιά και το όνομα ενός αντικειμένου, πληκτρολογήστε “intitle:” πριν από τον όρο αναζήτησης, χωρίς κενά μεταξύ τους. Για να βρείτε τις λέξεις από μια διεύθυνση URL, χρησιμοποιήστε “inurl:“.
psomi-search.png

8. Αναζητήστε παρόμοιες ιστοσελίδες

Αν βρήκατε κάτι που σας αρέσει και θέλετε να βρείτε παρόμοιες ιστοσελίδες, πληκτρολογήστε “related:” και στη συνέχεια τη διεύθυνση του site χωρίς κενό μεταξύ τους.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

related-in.gr-search.png

9. Φράσεις

Φράσεις που πλαισιώνουν τον όρο αναζήτησης μέσα σε εισαγωγικά είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε κάτι συγκεκριμένο. Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε τις λέξεις: και τα προβατα στην στρουγκα χωρίς εισαγωγικά, η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει αποτελέσματα όπου αυτές οι λέξεις εμφανίζονται σε οποιαδήποτε σειρά σε μια ιστοσελίδα· σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη σειρά με την οποία τις έχετε πληκτρολογήσει. Επίσης εμφανίζει αυτό που αναζητάει περισσότερο το κοινό.

ta-provata-stin-strouga

Εάν από την άλλη πλευρά, πληκτρολογήσετε  “και τα προβατα στην στρουγκα” μέσα σε εισαγωγικά, θα εμφανιστούν σαν αποτελέσματα οι λέξεις με τη σειρά που τις πληκτρολογήσατε.

ta-provata-stin-strouga-2

10. Ασήμαντες λέξεις στα πλαίσια της αναζήτησης

Για να αφαιρέσετε ασήμαντες λέξεις αναζήτησης από το ερώτημά σας, απλά πρέπει να γράψετε ένα σύμβολο μείον πριν από κάθε μία. Για παράδειγμα· εάν θέλετε να βρείτε ένα site για ενδιαφέροντα βιβλία, αλλά δεν έχετε πρόθεση να τα αγοράσετε μπορείτε να γράψετε τα εξής:

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-%ce%bf%ce%b8%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%82-17

Αυτοί ήταν οι 10 τρόποι για να αναζητήσετε  στο site της Google αυτό που ψάχνετε. 

 

Πηγή: brightside.me

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Και οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, έπεσαν κατακόρυφα.

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Ασφάλεια

Το DDoS (Distributed Denial of Service) είναι ένας τύπος επίθεσης σε websites που χρησιμοποιώντας κακόβουλα ρομπότ. Σε μια επίθεση DDoS, οι hackers χρησιμοποιούν bots...

Domain - Όνομα χώρου

Προσπαθείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη των DNS σας; Αυτό σας βοηθά να δείτε την πιο πρόσφατη έκδοση ενός webiste.

Google

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας; Οι αναζητήσεις μας στην Google...

CMS

Πρόσφατα ένας από τους αναγνώστες μας μας ρώτησε για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης του αρχείου robots.txt για τη βελτίωση του SEO στο...

Google

Θέλετε να εγκαταστήσετε το Google Analytics στο WordPress; Η γνώση του τρόπου με τον οποίο το κοινό σας αλληλεπιδρά με το site σας είναι...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js