Χρήσιμα Online εργαλεία για όλους

Για όλους εκείνους που ο χρόνος είναι ...χρήμα!

8 Μάϊου 2018
420 Προβολές

Πλέον όλοι το γνωρίζουμε καλά, πως οι καλύτερες και πιο επιτυχημένες εκστρατείες marketing είναι αυτές που περιέχουν οπτικό περιεχόμενο με όμορφες και ελκυστικές εικόνες, ινφογραφήματα, ποιοτικά επεξεργασμένες εικόνες και πάντα σχετικές με το περιεχόμενο και πολλά άλλα. Με άλλα λόγια, οι εκστρατείες marketing που ακολουθούμε, πρέπει να ενθαρρύνουν οπτικά τον αναγνώστη λόγω της ψηφιακής εποχής στην οποία ζούμε.

Και γιατί συμβαίνει αυτό;Επειδή πιο πιθανό είναι να διατηρήσουμε τις πληροφορίες που παρουσιάζονται μαζί με ένα οπτικό στοιχείο. Μελέτες δείχνουν πως θυμόμαστε μόνο το 10% των πληροφοριών που ακούμε μετά από τρεις ημέρες, ενώ θυμόμαστε το 65% των πληροφοριών που συνδυάζονται με μια σχετική εικόνα.

Τα καλά σχεδιασμένα στοιχεία marketing, από ινφογραφήματα μέχρι μια όμορφη εικόνα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν τους χρήστες του διαδικτύου στο brand σας. Όμως, για έναν πολυάσχολο έμπορο ή επιχειρηματία, χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες η δημιουργία/επεξεργασία εικόνων και σχετικού υλικού παρουσίασης, μοιάζει με ένα βουνό απρόσιτο!

Σήμερα όμως υπάρχουν πολλά δωρεάν ή φθηνά και ιδιαίτερα φιλικά προς το χρήστη εργαλεία Online σχεδιασμού. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά, για να σας …λύσουν τα χέρια στην καθημερινότητά σας και να σας γλιτώσουν από χρήμα και χρόνο.

PIXLR

PixlrΤο Pixlr, θα μπορούσαμε να το πούμε και μικρότερο ξάδερφο του Photoshop. Δεν έχει την πλήρη λειτουργικότητα του επεξεργαστή φωτογραφιών της Adobe, αλλά είναι πολύ απλό και έξυπνο στη χρήση. Είναι και δωρεάν.

Σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε γρήγορα και εύκολα τις φωτογραφίες σας σε ελάχιστο χρόνο και ποιοτικά. Μπορείτε να περικόψετε απλά μια φωτογραφία και να προσθέσετε ένα φίλτρο, είτε να δημιουργήσετε μια εικόνα από το μηδέν. Και το πιο σημαντικό, δε χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσετε.

PHOTOPEA

Photopea

Άλλο ένα βασικό εργαλείο επεξεργασίας εικόνας είναι το Photopea, που ξαφνικά θα νομίζετε ότι άνοιξε μπροστά σας το Photoshop! Υποστηρίζει .psd και δεν σας επιβαρύνει τη μνήμη του υπολογιστή σας, αφού είναι Online, εύκολο και γρήγορο. Δε χρειάζεται καν εγγραφή χρήστη.

PIKTOCHART

piktochart

Τα Ινφογραφήματα αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ και αρέσει τρεις φορές περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στα social media. Αν όμως δεν ασχολείστε επαγγελματικά με το σχέδιο, είναι πολύ δύσκολο να κατασκευάσετε ένα ινφογράφημα από την αρχή.

Ευτυχώς υπάρχει το Piktochart, μια εύκολη και συνδρομητική υπηρεσία για τη δημιουργία ινφογραφημάτων. Προσφέρει πάνω από 600 πρότυπα για να διαλέξετε, προσαρμόζεται με διαφορετικές γραμματοσειρές, χρώματα και το δικό σας κείμενο. Τα πρότυπα είναι φθηνά για τις περισσότερες επιχειρήσεις, με μειωμένη τιμολόγηση για εκπαιδευτικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Δοκιμάστε το!

CANVA

Canva how to saveΤο Canva είναι ένα αξιόλογο και ισχυρό εργαλείο online σχεδιασμού για οποιονδήποτε. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα του στο Instagram, όπου θα βρείτε πολλά παραδείγματα σχεδίασης από τους χρήστες του Canva.

Είναι ένα ακόμα δωρεάν εργαλείο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οπτικά στοιχεία, όπως επαγγελματικές κάρτες ή το λογότυπο της εταιρείας σας και τα banners στα κολάζ για τα social media, με βάση τα χιλιάδες πρότυπα που προσφέρει.

Πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσετε και μετά μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του browser ή μιας εφαρμογής iOS.

UNSPLASH

Unsplash

Το Unsplash δεν θα το λέγαμε εργαλείο, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίσετε, ειδικά αν έχετε ένα blog και το ενημερώνεται συχνά ή χρειάζεστε ελκυστικές και καλής ποιότητας εικόνες για τις κοινοποιήσεις σας στα social media.

Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησής σας, οι επαγγελματικές φωτογραφίες κάνουν πάντα τη διαφορά όταν πρόκειται για marketing. Πολλές φορές όμως δεν έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με τη φωτογράφηση ή το κόστος για έναν φωτογράφο είναι υψηλό.

Το Unsplash είναι μια εξαιρετική πηγή δωρεάν φωτογράφων και προσφέρει μερικές από τις πιο όμορφες φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν απαιτείται η αναφορά του φωτογράφου που την ανάρτησε.

PEXELS

Pexels

Το Pexels είναι ακόμα μία πηγή δωρεά φωτογραφιών στο διαδίκτυο με επιλογές διαστάσεων των φωτογραφιών που επιθυμείτε να κατεβάσετε. Είναι η λύση όταν χρειάζεστε άμεσα μια ελκυστική και ποιοτική φωτογραφία για το blog σας, το website σας κοκ. Είναι δωρεάν και δε χρειάζεται εγγραφή.

Άρα λοιπόν, δεν έχει σημασία πόσο καλές σχεδιαστικές δεξιότητες έχετε, αρκεί που ανακαλύψατε τα παραπάνω Online εργαλεία που θα σας λύσουν τα χέρια. Θα γίνουν οι καθημερινοί σας σύμμαχοι σε όλες σας τις απαιτήσεις. Άλλωστε, γλιτώνετε χρήμα και χρόνο.

Αν γνωρίζετε και άλλα παρόμοια εργαλεία διαδικτύου, μπορείτε να μας τα επισημάνετε να τα συμπεριλάβουμε!

Ανακαλύψτε περισσότερες Βιβλιοθήκες δωρεάν εικόνων στο Internet!

Βρίσκεστε εδώ:

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται

Σχετικά άρθρα