Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Internet Marketing

Χρήσιμα Online εργαλεία για όλους

Χρήσιμα Online εργαλεία

Πλέον όλοι γνωρίζουμε πως οι καλύτερες και πιο επιτυχημένες καμπάνιες marketing είναι αυτές που περιέχουν οπτικό περιεχόμενο με όμορφες, ελκυστικές και πρωτότυπες εικόνες, ινφογραφήματα, ποιοτικά επεξεργασμένες εικόνες και πάντα σχετικές με το περιεχόμενο. Πρέπει να ενθαρρύνουν τον αναγνώστη να κλικάρει. Άλλωστε η ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε το επιβάλλει.

Και γιατί συμβαίνει αυτό; Μελέτες δείχνουν πως θυμόμαστε μόνο το 10% των πληροφοριών που ακούμε μετά από τρεις ημέρες και κρατάμε στη μνήμη μας το 65% των πληροφοριών που συνδυάζονται με μια σχετική και ελκυστική εικόνα.

Τα καλά σχεδιασμένα στοιχεία marketing που αποτελούνται από χρήσιμα ινφογραφήματα ή μια σχετική εικόνα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν τους χρήστες του διαδικτύου άμεσα στο brand σας. Όμως, για έναν πολυάσχολο επιχειρηματία χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες, η δημιουργία/επεξεργασία εικόνων και σχετικού υλικού παρουσίασης, μοιάζει με εξίσωση τρίτου βαθμού!

Σήμερα υπάρχουν πολλά δωρεάν ή πολύ φθηνά και ιδιαίτερα φιλικά προς το χρήστη εργαλεία Online σχεδιασμού. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά, για να σας …λύσουν τα χέρια στην καθημερινότητά σας και να σας γλιτώσουν από χρήμα και χρόνο.

Edit-image

Το editimage είναι ένα online εργαλείο, απλό και εύκολο για όσους θέλουν να επεξεργαστούν μια εικόνα online, να βάλουν κάποιο φίλτρο, να προσθέσουν κείμενο, πλαίσιο και πολλά άλλα. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

PIXLR

PixlrΤο Pixlr, θα μπορούσαμε να το πούμε και μικρότερο ξάδερφο του Photoshop. Δεν έχει την πλήρη λειτουργικότητα του επεξεργαστή φωτογραφιών της Adobe, αλλά είναι πολύ απλό και έξυπνο στη χρήση. Είναι και δωρεάν.

Σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε γρήγορα και εύκολα τις φωτογραφίες σας σε ελάχιστο χρόνο και ποιοτικά. Μπορείτε να περικόψετε απλά μια φωτογραφία και να προσθέσετε ένα φίλτρο, είτε να δημιουργήσετε μια εικόνα από το μηδέν. Και το πιο σημαντικό, δε χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσετε.

PHOTOPEA

Photopea

Άλλο ένα βασικό εργαλείο επεξεργασίας εικόνας είναι το Photopea, που ξαφνικά θα νομίζετε ότι άνοιξε μπροστά σας το Photoshop! Υποστηρίζει .psd και δεν σας επιβαρύνει τη μνήμη του υπολογιστή σας, αφού είναι Online, εύκολο και γρήγορο. Δε χρειάζεται καν εγγραφή χρήστη.

PIKTOCHART

piktochart

Τα Ινφογραφήματα αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ και αρέσει τρεις φορές περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στα social media. Αν όμως δεν ασχολείστε επαγγελματικά με το σχέδιο, είναι πολύ δύσκολο να κατασκευάσετε ένα ινφογράφημα από την αρχή.

Ευτυχώς υπάρχει το Piktochart, μια εύκολη και συνδρομητική υπηρεσία για τη δημιουργία ινφογραφημάτων. Προσφέρει πάνω από 600 πρότυπα για να διαλέξετε, προσαρμόζεται με διαφορετικές γραμματοσειρές, χρώματα και το δικό σας κείμενο. Τα πρότυπα είναι φθηνά για τις περισσότερες επιχειρήσεις, με μειωμένη τιμολόγηση για εκπαιδευτικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Δοκιμάστε το!

CANVA

Canva how to saveΤο Canva είναι ένα αξιόλογο και ισχυρό εργαλείο online σχεδιασμού για οποιονδήποτε. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα του στο Instagram, όπου θα βρείτε πολλά παραδείγματα σχεδίασης από τους χρήστες του Canva.

Είναι ένα ακόμα δωρεάν εργαλείο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οπτικά στοιχεία, όπως επαγγελματικές κάρτες ή το λογότυπο της εταιρείας σας και τα banners στα κολάζ για τα social media, με βάση τα χιλιάδες πρότυπα που προσφέρει.

Πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσετε και μετά μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του browser ή μιας εφαρμογής iOS.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

UNSPLASH

Unsplash

Το Unsplash δεν θα το λέγαμε εργαλείο, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίσετε, ειδικά αν έχετε ένα blog και το ενημερώνεται συχνά ή χρειάζεστε ελκυστικές και καλής ποιότητας εικόνες για τις κοινοποιήσεις σας στα social media.

Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησής σας, οι επαγγελματικές φωτογραφίες κάνουν πάντα τη διαφορά όταν πρόκειται για marketing. Πολλές φορές όμως δεν έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με τη φωτογράφηση ή το κόστος για έναν φωτογράφο είναι υψηλό.

Το Unsplash είναι μια εξαιρετική πηγή δωρεάν φωτογράφων και προσφέρει μερικές από τις πιο όμορφες φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν απαιτείται η αναφορά του φωτογράφου που την ανάρτησε.

PEXELS

Pexels

Το Pexels είναι ακόμα μία πηγή δωρεά φωτογραφιών στο διαδίκτυο με επιλογές διαστάσεων των φωτογραφιών που επιθυμείτε να κατεβάσετε. Είναι η λύση όταν χρειάζεστε άμεσα μια ελκυστική και ποιοτική φωτογραφία για το blog σας, το website σας κοκ. Είναι δωρεάν και δε χρειάζεται εγγραφή.

Άρα λοιπόν, δεν έχει σημασία πόσο καλές σχεδιαστικές δεξιότητες έχετε, αρκεί που ανακαλύψατε τα παραπάνω Online εργαλεία που θα σας λύσουν τα χέρια. Θα γίνουν οι καθημερινοί σας σύμμαχοι σε όλες σας τις απαιτήσεις. Άλλωστε, γλιτώνετε χρήμα και χρόνο.

Αν γνωρίζετε και άλλα παρόμοια εργαλεία διαδικτύου, μπορείτε να μας τα επισημάνετε να τα συμπεριλάβουμε!

Ανακαλύψτε περισσότερες Βιβλιοθήκες δωρεάν εικόνων στο Internet!

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Ασφάλεια

Σας ετοιμάσαμε μια ανανεωμένη λίστα με δωρεάν και ενημερωμένα Antivirus τα οποία έχουν ευρεία χρήση παγκοσμίως, από προσωπικούς υπολογιστές, μέχρι και επαγγελματικούς servers.

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

Εικόνες και γραφικά

Ξέρατε ότι μπορείτε να κάνετε βασική επεξεργασία εικόνων στην περιοχή διαχείρισης του WordPress; Αυτό περιλαμβάνει την περικοπή εικόνων, την περιστροφή, την κλιμάκωση των μεγεθών...

Google

Θέλετε να εγκαταστήσετε το Google Analytics στο WordPress; Η γνώση του τρόπου με τον οποίο το κοινό σας αλληλεπιδρά με το site σας είναι...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέλετε να επιταχύνετε το WordPress site σας και να φορτώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται; Οι σελίδες γρήγορης φόρτωσης βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών, αυξάνουν...

Internet Marketing

Τελικός στόχος της τοπικής βελτιστοποίησης είναι να προσεγγίσετε τον σημερινό καταναλωτή, ο οποίος είναι πιθανότερο να αναζητά πληροφορίες στο διαδίκτυο για αυτό που έχει...

Εικόνες και γραφικά

Σας παρουσιάζω μερικές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας που ανακάλυψα με την έρευνά μου και τις δοκίμασα! Διαλέξτε την καταλληλότερη και ξεκινήστε τα μαγικά σας!

Content Marketing

Μόνο το απλό και στατικό περιεχόμενο δεν τραβάει πλέον νέους πελάτες στην ιστοσελίδα και την επιχείρησή σας. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει και...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js