Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Content Marketing

Βελτιστοποιήστε τον λογαριασμό της επιχείρησής σας στο Instagram

Αν σας ενδιαφέρει ως επιχείρηση να εμφανίζεστε στις τοπικές αναζητήσεις, τότε βελτιστοποιήστε σωστά τον επαγγελματικό λογαριασμό σας στο Instagram. Και αν δεν έχετε ιδέα πώς γίνεται αυτό, διαβάστε παρακάτω. 

Γιατί να βελτιστοποιήσω τον επαγγελματικό μου λογαριασμό στο Instagram;

Το Instagram εμφανίστηκε στη ζωή μας περίπου πριν οκτώ χρόνια και συνεχώς προχωράει και αναβαθμίζεται. Απευθύνεται αποκλειστικά στην ανθρώπινη ανάγκη για γρήγορη και άμεση ενημέρωση

Η προσέγγιση μέσω του Instagram είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απευθυνθείτε σε όλους εκείνους που δεν ασχολούνται με το Facebook και κυρίως τις νεότερες γενιές. Σχεδόν το 60% των χρηστών του Instagram είναι μεταξύ 1829 ετών. Περίπου το 70% των χρηστών αυτών είναι αγοραστές, ακολουθώντας brands και παρατηρώντας τις τάσεις της μόδας. 

Έχοντας πάντα υπόψη σας τον υπέρογκο αριθμό χρηστών του Instagram, σε συνδυασμό με το πλούσιο οπτικό περιεχόμενο του Instagram, τότε μάλλον η βελτιστοποίηση σε αυτό το κοινωνικό μέσο λειτουργεί πολύ διαφορετικά από ό, τι σε άλλα μέσα. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές λοιπόν.

Επωφεληθείτε από το Brand Name σας

Δεν μπορούμε να βάζουμε πολλούς ενεργούς συνδέσμους που να οδηγούν στην επιχείρησή μας στο Instagram. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το brand name μας.

  • Το όνομα χρήστη σας, πρέπει να είναι είτε ακριβώς το ίδιο με την επιχείρησή σας, είτε όσο το δυνατόν πιο κοντά.
  • Συμπληρώστε το βιογραφικό σας. Συμπεριλάβετε τις αξίες, την αποστολή της επιχείρησής σας ή τα ιδανικά του brand σας ως έναν τρόπο προσέλκυσης των χρηστών. 
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα άρτιο link το οποίο όταν το πατά ένας χρήστης του Instagram τον πηγαίνει στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας. Μετατρέψτε τους followers σας σε πελάτες με ένα μόνο κλικ!
  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία γεωγραφικής σήμανσης που παρέχει το Instagram. (Έτσι θα εμφανίζεστε στα τοπικά SERPs (κατατάξεις στις τοπικές αναζητήσεις στην Google)

Στόχος σας, μια άρτια εικόνα του brand σας μέσω του βιογραφικού σας και των καταχωρίσεων. Αν το βιογραφικό σας είναι ανύπαρκτο, προσπαθήστε να το ενημερώσετε με κάτι σύγχρονο που συμβαδίζει με το brand σας σήμερα και όχι από όταν πρωτοξεκινήσατε.

Κοινωνικοποιηθείτε

Το Instagram είναι πολύ κοινωνικό μέσο. Αν θέλετε να αναπτύξετε μια κοινότητα γύρω από το brand σας, πρέπει να συμμετάσχετε στις κοινότητες που υπάρχουν ήδη. Αυτό θα αυξήσει την αυθεντικότητά σας και θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη φήμη σας τοπικά.

  • Αξιοποιήστε τα trendings και τα hashtags που σχετίζονται αποκλειστικά με την επιχείρησή σας και το brand σας. Παρακολουθήστε άλλες επιχειρήσεις εδραιωμένες στο χώρο τους και προσπαθήστε να αντιγράφετε τα καλά τους στοιχεία, για αρχή.
  • Βρείτε συζητήσεις που σχετίζονται με το brand σας και συμμετάσχετε κι εσείς. Ακολουθήστε μερικούς influencers και αλληλεπιδράτε με το περιεχόμενο που αναρτούν. Θα κερδίσετε την προσοχή τους και θα κάνουν το ίδιο και με το περιεχόμενό σας. 
  • Δημιουργήστε αυθεντικά hashtags που σχετίζονται με το brand σας, ειδικά εκείνα που θα προσελκύσουν τους πελάτες, όπως διαγωνισμούς.
  • Κοινοποιήστε σε εβδομαδιαία βάση. Έρευνες δείχνουν ότι οι εβδομαδιαίες κοινοποιήσεις στα μέσα της εβδομάδας, είναι ό, τι καλύτερο για τις αναρτήσεις του Instagram, ειδικά από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.. Αποφύγετε τις πρωινές ώρες για παράδειγμα στις 9 π.μ. και στις 6 μ.μ. όταν οι followers σας δεν είναι χαλαροί, είναι στη δουλειά τους ή για ψώνια.

Χρησιμοποιήστε τα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά του Instagram

Το Instagram, έχει ένα τμήμα γεμάτο με πληροφορίες και εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ανάδειξη της επιχείρησής σας επιτυχημένα.

Χρησιμοποιήστε τη νέα λειτουργία του Instagram, τις “Ιστορίες” για να δώσετε στο brand σας ξεχωριστή προσωπικότητα και φωνή. Οι ιστορίες  σας βοηθούν να παραμένετε ενεργοί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και χωρίς να κουράζετε τους πελάτες σας. 
Χρησιμοποιήστε την ενότητα “Καμπάνιες” του λογαριασμού σας για να μετρήσετε τις μετατροπές σας. Αυτό δημιουργήθηκε ειδικά για επιχειρηματικό marketing, γι ‘αυτό και είναι ένα εξαιρετικά φιλικό εργαλείο για τον απλό χρήστη.

Να θυμάστε ότι το να βελτιστοποιήσετε τον εταιρικό λογαριασμό σας στο Instagram, σας βοηθάει να συνδέεστε επαγγελματικά με άλλους επιχειρηματίες του κλάδου σας. Αναβαθμίστε την κατάταξή σας στις τοπικές αναζητήσεις και το SEO.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Internet Marketing

Το Instagram μας δίνει μόνο ένα URL με δυνατότητα κλικ στο βιογραφικό μας, οπότε είναι σημαντικό να το βελτιστοποιήσουμε και να το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα...

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

Internet Marketing

Οι μηχανές αναζήτησης προωθούν σε μεγάλο βαθμό τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων (social media) στα αποτελέσματα τους, όμως οι λογαριασμοί Instagram είναι ιδιαίτερα δύσκολο να...

Internet Marketing

Τελικός στόχος της τοπικής βελτιστοποίησης είναι να προσεγγίσετε τον σημερινό καταναλωτή, ο οποίος είναι πιθανότερο να αναζητά πληροφορίες στο διαδίκτυο για αυτό που έχει...

Google Plus

Εάν είστε ένας από τους λίγους χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν το Google plus ως απλό προφίλ και όχι ως επιχείρηση, έχετε κατά νου...

Internet Marketing

Το brand, η εξυπηρέτηση πελατών και οι προσφορές μιας online επιχείρησης είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία της. Ωστόσο, δε μπορεί να πετύχει χωρίς...

SEO

Μπορείτε να έχετε το καλύτερο προϊόν στον κόσμο, αλλά χωρίς αποτελεσματική διαφήμιση, κανείς δεν θα το γνωρίσει. Επειδή έχετε ξεκινήσει την ιστοσελίδα σας στο...

Internet Marketing

Το marketing με τα φυλλάδια που τα έβρισκες στριμωγμένα ανάμεσα στους υαλοκαθαριστήρες, έχει πλέον ψηφιακό χαρακτήρα. Σήμερα όμως  επιτυγχάνεται χάρη στην αγαπημένη τεχνολογία όλων,...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js