Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Content Marketing

Πώς ο Σχεδιασμός Ιστοσελίδας επηρεάζει το Content Marketing;

Webdesign και Content Marketing

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο πελάτης βλέπει έναν ιστότοπο μιας επιχείρησης. Το χρώμα και το style, κάνουν την πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη.

Ένας κακός σχεδιασμός μπορεί να διώξει τους πελάτες και να τους οδηγήσει στους ανταγωνιστές σας. Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας μπορεί να επηρεάσει ανεπανόρθωτα πολλά στοιχεία της marketing στρατηγικής σας και ειδικότερα το Content Marketing.

Διαβάστε: Η προετοιμασία του Περιεχομένου πριν τον Σχεδιασμό της Ιστοσελίδας σας.

Τι είναι το Content Marketing;

Το Content Marketing είναι η πρακτική δημοσίευσης περιεχομένου η οποία δε διαφημίζει  ένα προϊόν ή το brand μιας επιχείρησης άμεσα. Δημιουργεί ενδιαφέρον γύρω από αυτά, παρέχοντας σχετικές και πάνω από όλα χρήσιμες πληροφορίες για τον αναγνώστη.

Στην ιστοσελίδα σας πρέπει να υπάρχει μία σελίδα αφιερωμένη στους αναγνώστες γεμάτη με πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό, που θα τους δίνει λύσεις σε καθημερινά τους προβλήματα. Όπως για παράδειγμα, απλές επισκευές που μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να καλέσει υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο.

Παρόλο που αυτό το υλικό δεν είναι άμεση διαφήμιση, οι επισκέπτες σας που το διαβάζουν θα αγοράσουν τις απαιτούμενες προμήθειες από το site σας και όχι από τον ανταγωνιστή σας. Και γιατί θα συμβεί αυτό; Επειδή θα σας εμπιστευτούν μόνο από το περιεχόμενό σας.

Τι είναι το Content Marketing ή Marketing Περιεχομένου;

Πώς ο σχεδιασμός ιστοσελίδας επηρεάζει το Content Marketing;

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας επηρεάζει κατά πολύ τον τρόπο πρόσβασης και ανάγνωσης των επισκεπτών σας.

Εύκολη Πρόσβαση

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στο σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας με πολύ περιεχόμενο, είναι η προσβασιμότητα. Αν δημοσιεύετε ενημερωτικό περιεχόμενο, πρέπει να είναι εύκολο να το εντοπίσει και να το διαβάσει ο αναγνώστης. Η πλοήγηση πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν τις πληροφορίες που θέλουν μέσα σε λίγα κλικ. Αν ο χρήστης πρέπει να ψάξει πολύ για να βρει την πληροφορία που χρειάζεται, πιθανόν θα εγκαταλείψει την ιστοσελίδα σας.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Μια απλή πλοήγηση με σχετικές επιλογές από το αναπτυσσόμενο μενού, είναι πολύ καλός τρόπος να βοηθήσετε τους επισκέπτες σας να βρίσκουν αυτό που αναζητούν με ένα κλικ.

Εμφάνιση

Οι επισκέπτες σας είναι σκληροί κριτές της ποιότητας και αξιοπιστίας του περιεχομένου σας, κρίνοντας πάντα με το πόσο επαγγελματική είναι η ιστοσελίδα σας. Το design και η εμφάνιση μπορεί να απομακρύνουν τους χρήστες.

Αν η ιστοσελίδα σας είναι ξεπερασμένη ή εμφανισιακά δεν ελκύει τους χρήστες, δεν θα σας θεωρήσουν πολύτιμο πόρο του διαδικτύου. Πρέπει να έχετε ένα καθαρό και minimal design και να απεικονίζει τον επαγγελματισμό σας έτσι ώστε οι χρήστες να εμπιστεύονται τις συμβουλές σας.

Η επίδραση των χρωμάτων στον σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Αναγνωσιμότητα

Εκτός από τη γενική εικόνα και εμφάνιση της ιστοσελίδας, το κείμενό σας θα πρέπει να είναι ελκυστικό και να διαβάζεται εύκολα. Μπορεί κάποιες γραμματοσειρές να μην είναι επαγγελματικές ή μπορείτε να συνδυάσετε μία γραμματοσειρά για τίτλους και μία άλλη για το κυρίως κείμενο.

Η επιλογή κατάλληλης γραμματοσειράς και χρώματος είναι απαραίτητη για να διαβάζουν οι επισκέπτες σας και να κατανοήσουν το περιεχόμενό σας. Μπορεί το περιεχόμενό σας να είναι το καλύτερο, αλλά αν το χρώμα της γραμματοσειράς είναι σχεδόν ίδιο με το φόντο, οι επισκέπτες σας δεν πρόκειται να το διαβάσουν. Επίσης, πρέπει να είναι καθαρό και με αρκετά μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς ώστε να διαβάζεται εύκολα.

Όλα αυτά τα στοιχεία μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά συμβάλλουν σε μια αποτελεσματική στρατηγική content marketing.

Κατανόηση – Αντίληψη περιεχομένου

Πολλοί άνθρωποι είναι του οπτικού περιεχομένου και χρειάζονται γραφικά και φωτογραφίες για να κατανοήσουν νέα ζητήματα και πληροφορίες. Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε εικόνες σε συνδυασμό με το περιεχόμενό σας.

Για παράδειγμα, δημοφιλής τύπος online περιεχομένου σήμερα είναι η μαγειρική με βίντεο. Δίνοντας οδηγίες και συστατικά για μια απλή συνταγή, εύκολα και γρήγορα!

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Οι άνθρωποι που παρακολουθούν αυτά τα βίντεο μαθαίνουν πώς να φτιάξουν το φαγητό και τους παρακινεί να δοκιμάσουν μια νέα συνταγή.

Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησής σας, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες σας να έχουν καλύτερη εικόνα για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Από άποψη σχεδιασμού ιστοσελίδας, πρέπει η διάταξη της ιστοσελίδας σας να λειτουργεί άψογα με οπτικό περιεχόμενο και να διευκολύνει τους αναγνώστες σας να δουν τις φωτογραφίες και να παρακολουθούν βίντεο.

Σχεδιασμός ιστοσελίδας με εξαιρετικό user-friendly περιεχόμενο!

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στοιχεία κατά τον σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας που παίζουν σημαντικό ρόλο στο Content Marketing. Η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας θα πρέπει να σχεδιαστεί με γνώμονα τους επισκέπτες και τους αναγνώστες. Όσο πιο εύκολο είναι για τους επισκέπτες σας να βρουν αυτό που ψάχνουν και όσο πιο ευχάριστο να διαβάσουν το περιεχόμενό σας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε από την marketing στρατηγική σας.

Πότε χρειαζόμαστε ανανέωση ή και ολική ανακατασκευή ιστοσελίδας;

Επικοινωνήστε μαζί μας να χρειάζεστε ανακατασκευή ιστοσελίδας ή κατασκευή νέας ιστοσελίδας για την επιχείρησής σας. Δείτε τα διαδικτυακά σας κέρδη να απογειώνονται με τον κατάλληλο σχεδιασμό ιστοσελίδας:

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς; Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε το ποιο βασικό πράγμα στο WordPress, την δημιουργία και διαχείριση άρθρου. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του...

CMS

Θέλετε να απενεργοποιήσετε μια σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress; Μερικές φορές θέλετε να απενεργοποιήσετε μια απλή σελίδα για απλή επεξεργασία ή να αποκρύψετε...

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέλετε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress; Από προεπιλογή, η εσωτερική αναζήτηση στον ιστότοπό σας θα περιλαμβάνει όλα...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

CMS

Θέλετε να ενσωματώσετε το Slack στο WordPress site σας ή στο κατάστημα WooCommerce; Το Slack είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ομαδικής επικοινωνίας που σας επιτρέπει...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js