Τι είναι το Content Marketing ή Marketing Περιεχομένου

  1. Home
  2. Blog
Τι είναι το Content Marketing ή Marketing Περιεχομένου

Content Marketing: Το Κλειδί για την αναγνωρισιμότητα του Brand σας

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που δε γνωρίζουν τη σημασία του, θεωρούν ότι πρόκειται για μια ανούσια διαδικασία με μηδενικό όφελος για την online επιχείρησή τους. Ένας blogger, δεν πρέπει να παρέχει απλό περιεχόμενο. Θα πρέπει να είναι ένα ποιοτικό και αξιόλογο περιεχόμενο, το οποίο θα αποφέρει κέρδη στην επιχείρησή σας με τον δικό του τρόπο. Παρακάτω, θα αναλύσουμε 2 βασικά ερωτήματα:

  1. Τι είναι το Content Marketing;
  2. Πώς μπορεί η online επιχείρησή σας να επωφεληθεί από αυτό;

Τι είναι το Content Marketing;

Το Marketing Περιεχομένου, είναι ένα είδος στρατηγικής Marketing, όπου το βασικό στοιχείο της είναι η δημιουργία και η κοινοποίηση αξιόλογου και συνεκτικού περιεχομένου, με σκοπό να προσελκύσει και να διατηρήσει ένα στοχευμένο κοινό και να οδηγήσει σε κερδοφόρες συνέπειες για την online επιχείρησή σας.

Τι είναι το Περιεχόμενο;

Ο όρος “Περιεχόμενο” στο Διαδίκτυο, αντιπροσωπεύει ένα σύνολο ψηφιακού υλικού το οποίο μια επιχείρηση κοινοποιεί δημόσια είτε μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας της, είτε μέσω των social media.

Περιεχόμενο” μπορεί να είναι:

Το Marketing Περιεχομένου λοιπόν, αντιπροσωπεύει τη δημιουργία οποιουδήποτε από τους παραπάνω τύπους ψηφιακού περιεχομένου, με σκοπό να προσελκύσει χρήστες του Διαδικτύου στην ιστοσελίδα μιας επιχείρησης και τελικά να προκύψει αγορά.

Στην πραγματικότητα, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή δημιουργία περιεχομένου. Αντιπροσωπεύει τη διαδικασία του διαμοιρασμού του περιεχομένου σε ολόκληρο το Διαδίκτυο και το πιο σημαντικό, πως διασφαλίζεται η προβολή του σε στοχευμένο χρήστη και την κατάλληλη στιγμή.

Η πρόκληση στο Marketing είναι αρχικά, η επιχείρησή σας να είναι ανιχνεύσιμη στο Internet και έπειτα, να παρουσιάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άρα λοιπόν τι πρέπει να κάνετε;

#1 – Δημιουργώντας Περιεχόμενο

Επιλέγοντας τον κατάλληλο τίτλο. Μπορεί να έχει μία από τις παρακάτω μορφές:

Φροντίστε το περιεχόμενό σας, να προσδίδει επιπλέον αξία στους ήδη πελάτες της επιχείρησής σας, αλλά και σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι μπορεί να ενδιαφέρονται για το προϊόν και τις υπηρεσίες σας.

Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

Περισσότερα

#2 – Προωθώντας το Περιεχόμενο

Αφού έχετε ετοιμάσει το περιεχόμενό σας και το έχετε δημοσιεύσει στην  ιστοσελίδα της επιχείρησής σας ή στο blog σας, φροντίστε να το κοινοποιήσετε και μέσω των social media με τον κατάλληλο τρόπο. Με τον τρόπο αυτό, θα πετύχετε την Προώθηση του περιεχομένου σας.

Ξεκινήστε, χτίζοντας αργά το στοχευμένο σας κοινό στα κοινωνικά μέσα και να θυμάστε πως θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή.

Και ποια θα είναι τα αποτελέσματα;

1. Αυξάνεται η επισκεψιμότητα στο website σας, η οποία αυξάνει κατά συνέπεια τη ζήτηση, άρα και τις online πωλήσεις σας.

Πως να οδηγήσετε τον πελάτη στο online ταμείο σας;

Περισσότερα

2. Με μια επαγγελματική εμφάνιση του website σας, τοποθετείται η επιχείρησή σας ως ηγετική φυσιογνωμία πλέον στον κόσμο του Διαδικτύου, χτίζεται η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εσάς και τους υφιστάμενους, αλλά και τους δυνητικούς πελάτες σας, κάνοντας τελικά την επιχείρησή σας την καλύτερη επιλογή για τον καταναλωτή.

Το website σου εμπνέει εμπιστοσύνη στους πελάτες;

Περισσότερα

3. Το website σας θα εντοπίζεται ευκολότερα από τις μηχανές αναζήτησης. Η Google, προωθεί τις ιστοσελίδες εκείνες που παρέχουν ανανεωμένο και χρήσιμο περιεχόμενο τακτικά. Όσο περισσότερη ποιότητα παρέχετε, τόσο ευκολότερα γίνεστε ανιχνεύσιμοι και σας επισκέπτονται περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι χρειάζονται απαντήσεις σε διάφορα θέματα ή επιθυμούν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

4. Το ψηφιακό Marketing Περιεχομένου, είναι φθηνότερο από το παραδοσιακό Marketing και τις διαφημίσεις στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Το Marketing μέσω Social Media και το Marketing Περιεχομένου, είναι δωρεάν!

Η μόνες επενδυτικές κινήσεις που έχετε να κάνετε, είναι να έχετε ένα επαγγελματικά γραμμένο περιεχόμενο και τους λογαριασμούς σας στα social media της επιχείρησής σας, με επαγγελματική διαχείριση και επαγγελματικές σελίδες.

πηγή: markitwrite.com

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

1 σχόλιον

  • Marianna

    7 έτη πριν

    Έτσι ακριβώς: Ο όρος «Περιεχόμενο» στο Internet, αντιπροσωπεύει ένα σύνολο ψηφιακού υλικού το οποίο μια επιχείρηση κοινοποιεί δημόσια είτε μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας της, είτε μέσω των social media.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.