Blog: 5 Tips να ποστάρεις σε λιγότερο χρόνο

  1. Home
  2. Blog
Blog: 5 Tips να ποστάρεις σε λιγότερο χρόνο

– Θέλεις να μοιράζεσαι και να κοινοποιείς στα social media αναρτήσεις που έχουν μεγαλύτερη απήχηση , περιεχόμενο γεμάτο πoιότητα και μια καλύτερη και υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα της αναζήτησης στην Google;

– Τι θα έλεγες για αύξηση της επισκεψιμότητας στο site σου; 

Μάντεψες τη συνέχεια; Σίγουρα τώρα θα θέλεις να αναθεωρήσεις τις αναρτήσεις στα Ιστολόγιά σου… Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και ας βάλεις ένα τέλος στο μόνιμο πρόβλημα, που είναι ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου και συνεχώς “τρέχει” . Παρακάτω θα βρεις 5 εύκολα tips, που θα κάνουν το Blog σου να “ξεκολλήσει” , σήμερα κιόλας!

Εσύ γνωρίζεις τι είναι ένα ΙστολόγιοBlog και ποια είναι η χρησιμότητά του; (Μάθε περισσότερα)

1. Γράψε για όλα όσα γνωρίζεις, μέσα από την εμπειρία σου

Αν περνάς το χρόνο σου επισκευάζοντας αυτοκίνητα, τότε σίγουρα θα γνωρίζεις πολλά περισσότερα για τα αυτοκίνητα, από το μέσο όρο των χρηστών που αναζητούν στο διαδίκτυο για να μάθουν να τα επισκευάζουν… Άρα θα σου είναι ευκολότερο να γράψεις για το πώς επισκευάζεται ένα αυτοκίνητο και το τι αντιμετωπίζεις καθημερινά σε αυτή τη δουλειά, από το να ψάχνεις στο διαδίκτυο για να βρεις στοιχεία και να γράψεις για κάτι εντελώς άσχετο με τον κλάδο σου… Είναι γεγονός, ότι πράγματα που σου συμβαίνουν καθημερινά στη δουλειά σου και που για εσένα αποτελούν μια βαρετή ρουτίνα, σίγουρα θα προκαλέσουν τρομερά το ενδιαφέρον εκείνων που ψάχνουν απελπισμένα για παραπάνω πληροφορίες.

2. “Συνέντευξη” από έναν εμπειρογνώμονα

Ίσως να θέλεις να γράψεις στο Blog, για μια ειδικότητα ή ένα στοιχείο που δεν το γνωρίζεις εξ’ ολοκλήρου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να γίνεσαι δημιουργικός. Αν εργάζεσαι σε μια μεγάλη επιχείρηση, έχεις περισσότερες πιθανότητες, να βρίσκεσαι με ανθρώπους που σίγουρα γνωρίζουν παραπάνω πράγματα από εσένα. Άρα λοιπόν, αναζήτησε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, στο περιβάλλον σου. Ζήτησε από το άτομο που εντόπισες, μια 15′ συζήτηση και κράτησε πολύ καλές σημειώσεις, από κάποιον με αμέτρητες εμπειρίες και ένα γεμάτο ιστορικό. Αν βέβαια δεν εργάζεσαι σε μια μικρή επιχείρηση, ψάξε ανάμεσα στον κοινωνικό σου περίγυρο. Ίσως είναι ένας πελάτης, ένας συνεργάτης, ένας προμηθευτής, ακόμα και ένας φίλος που τυχαίνει να γνωρίζει παραπάνω πράγματα για το θέμα σου και μπορεί να σε βοηθήσει με μια ολιγόλεπτη συνέντευξη.

3. Διάβασε άρθρα και από άλλα Blogs

Τα καλύτερα άρθρα, γράφτηκαν ύστερα από αρκετή μελέτη. Αν προσπαθείς να βρεις φρέσκιες και νέες ιδέες και δεν υπάρχει τίποτα το πρωτότυπο που να μπορείς να σκεφτείς το διάστημα αυτό, απλά ξεκίνα να διαβάζεις posts συναδέλφων σου. Κάνοντάς το, θα μπορέσεις να δεις τι είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό τελικά, απλά και μόνο ρίχνοντας μια ματιά στα social media που έχει ήδη κοινοποιηθεί το συγκεκριμένο post… Έτσι λοιπόν, σαν να βρισκόσουν σε μια σύσκεψη ανταλλαγής ιδεών, διαβάζεις τις ιδέες άλλων ανθρώπων και δανείζεσαι νέες ιδέες, θέματα προς ανάπτυξη. Αφιέρωσε λίγα λεπτά μέσα στη μέρα σου, παρατήρησε τι υπάρχει εκεί έξω και σημείωσέ τα, ώστε να τα λάβεις υπόψιν σου την επόμενη φορά που θα αρχίσεις να γράφεις το νέο άρθρο σου. Αυτό, θα αποτελεί πάντα το σημείο εκκίνησής σου, την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις να γράφεις το νέο σου post.

Διάβασε επίσης, Το Μυστικό για επιτυχημένα post στο Blog.

4. Μην το σκέφτεσαι υπερβολικά

Κάθησε στο γραφείο σου, πιάσε ένα μολύβι ή βάλε τα δάχτυλά σου στο πληκτρολόγιο και απλά …γράψε. Άσε τις ιδέες σου να ξετυλίγονται τη μία μετά την άλλη και μην πιέζεσαι για το τελικό αποτέλεσμα. Προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από άλλες σκέψεις και συγκεντρώσου στο θέμα σου, μπαίνοντας στο κλίμα της συγγραφής. Εφόσον έχεις στο μυαλό σου ένα εξαιρετικό σενάριο, ξεκίνα να γράφεις και αργότερα θα δεις τι θα αφαιρέσεις ή τι θα προσθέσεις. Καμιά φορά, όταν το μυαλό σου και οι ιδέες σου “κολλάνε” , καλό είναι να το αφήσεις για λίγο και να ασχοληθείς με κάτι άλλο και να επιστρέψεις ξεκούραστος αργότερα ή να ζητήσεις από ένα δεύτερο άτομο, να σου πει τη γνώμη του.

5. Ανέλαβε όλη την ευθύνη για το post σου

Ίσως μία από τις πιο δύσκολες φάσεις για τους περισσότερους ανθρώπους. Όταν έχεις μια επιχείρηση να “τρέχει” , είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να συγκεντρωθείς, να αποστασιοποιηθείς από όλα και να γράψεις το άρθρο σου. Λοιπόν. Αρχικά, συνειδητοποίησε γιατί το Blog και οι αναρτήσεις του είναι βασικό μέρος μιας επιχείρησης. Δεύτερον, όρισε μια ημερομηνία λήξης και γνωστοποίησέ την και στους συναδέλφους σου. Ίσως ένα συνάδελφος, να μπορέσει να ανεβάσει το post σου στο Ιστολόγιο ή αλλιώς προγραμμάτισε ο ίδιος την ημερομηνία που θα ήθελες και σκοπεύεις να το δημοσιεύσεις.

Αντιμετώπισέ το, εφόσον πλέον γνωρίζεις χρήσιμα tips και ξέρεις ότι έχεις ήδη το σενάριο. Μην περιορίζεσαι μόνο στα παραπάνω. Όρισε και δικούς σου κανόνες και προσπάθησε να ανταπεξέλθεις!

πηγή: blog.verticalresponse.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.