Γιατί το SEO σας βοηθά να ανεβάσετε επίπεδο την επιχείρησή σας;

  1. Home
  2. SEO
Γιατί το SEO σας βοηθά να ανεβάσετε επίπεδο την επιχείρησή σας;

Η Βελτιστοποίηση του website σας για τις μηχανές αναζήτησης, είναι ένα από τα βασικά συστατικά του συνδυασμού Marketing που θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να καρποφορήσει διαδικτυακά.

Παρόλο που λέγονται πολλά για το ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές SEO, παραμένει μια από τις κορυφαίες μεθόδους σύνδεσης με τους καταναλωτές, οι οποίοι μοιράζονται και προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα ερευνήσουμε πώς το SEO προσφέρει τεράστια αξία σε μια εταιρεία και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόπους για να το καταφέρει.

Προσθέστε το SEO στο συνδυασμό του Marketing για την επιχείρησή σας

Σκεφτείτε το Marketing ως τους κανόνες ψησίματος ενός κέικ. Το SEO, δεν είναι το κερασάκι σε αυτό το κέικ. Επομένως ο συνδυασμός Marketing, αναφέρεται σε όλα εκείνα τα σημαντικά συστατικά, που βοηθούν τα “ψημένα” σας προϊόντα να φαίνονται σπουδαία και τεράστια.

Το Marketing περιλαμβάνει ένα σύνολο τεχνικών ή ένα σχέδιο που χρησιμοποιεί η επιχείρηση για να προωθήσει το brand ή το προϊόν της.

Τα στοιχεία επηρεάζονται μεταξύ τους και όταν το SEO γίνεται ορθά, μπορείτε πραγματικά να απογειώσετε την Online σας επιχείρηση. Όμως, αν δεν το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, μπορεί να καταστραφεί.

Ένα καλό SEO, μοιάζει κάπως έτσι:

Η Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, είναι η διαδικασία βελτίωσης της ιστοσελίδας σας μέσω του περιεχομένου της, των social media κ.ο.κ., για να την βοηθήσει να αποδίδει καλύτερα στην οργανική αναζήτηση, όπου οι επισκέπτες αναζητούν όρους, γνωστούς ως λέξειςκλειδιά και ιστοσελίδες, που κατατάσσονται με σειρά προτεραιότητας.

Ένα καλό SEO ταιριάζει σε διάφορους τύπους αναζήτησης, όπως:

  • για Πλοήγηση
  • για Ενημέρωση
  • για Συναλλαγές
  • και Εμπόριο

Όλα αυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών (UX), η οποία μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των online πωλήσεων και να δημιουργήσει καλύτερες σχέσεις μεταξύ brand και επισκέπτη, καθώς η ιστοσελίδα έχει κατασκευαστεί για τον online αγοραστή.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του SEO, είναι η ικανότητά του να παράγει υψηλό ποσοστό μετατροπής. Καθώς το website επικεντρώνεται στους όρους αναζήτησης, προσελκύει στοχευμένους επισκέπτες που ενδιαφέρονται μόνο για αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Ένα γρήγορο και φθηνό SEO, έχει σπάνια βραχυπρόθεσμα οφέλη και ακόμα μικρότερη αξία με διάρκεια στο χρόνο. Το να αφιερώσετε άφθονο χρόνο σε αυτή την τακτική Marketing, είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση στοχευμένων καταναλωτών.

Η Μακροπρόθεσμη Επιτυχία

Η βελτιστοποίηση ολόκληρου του περιεχομένου σας μπορεί να σας φανεί άσκοπη, ειδικά όταν δε βλέπετε άμεσα αποτελέσματα. Πρέπει όμως να μην τα παρατήσετε.

Το SEO απευθύνεται στη δημιουργία της μακροπρόθεσμης επιτυχίας.

Το SEO ξεκινά ελάχιστο, αλλά σταδιακά αυξάνεται και κερδίζει ισχύ.

Όσο περισσότερη δουλειά κάνετε στα αρχικά στάδια του Marketing στο διαδίκτυο, τόσο λιγότερη πρέπει να κάνετε αργότερα και με περισσότερα οφέλη.

SEO: Ένα Ανέξοδο Εργαλείο Marketing

Η βελτιστοποίηση του website σας για τις μηχανές αναζήτησης, είναι μια από τις φθηνότερες στρατηγικές Marketing στο Διαδίκτυο. Εάν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, το μόνο που θα σας κοστίσει είναι χρόνος. Όσοι ξεκινάτε πρώτη φορά όμως, καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό του SEO, που θα ολοκληρώσει επιτυχώς τη δουλειά σας. Σίγουρα η επιτυχία SEO για την επιχείρησή σας, γίνεται καλύτερα από έναν εμπειρογνώμονα. Άλλωστε, τα οφέλη είναι πολλά και θα σας ανταμείψουν στο μέλλον.

SEO: Μια οικονομικά αποδοτική τακτική

Μεγάλο πλεονέκτημα του SEO, είναι ότι είναι οικονομικά αποδοτικό.

Το κόστος για το Marketing της επιχείρησής σας είναι το ίδιο, είτε 1.000 επισκέπτες αγοράζουν από εσάς, είτε ένας στους εκατό, είτε ένας στους πέντε.

Προφανώς, όσο περισσότεροι αγοράζουν, τόσο καλύτερα είναι για την επιχείρηση και την αύξηση των πωλήσεων. Tο να αποκτήσετε πελάτες απαιτεί χρόνο. Το SEO θα σας οδηγήσει σε ένα είδος δωρεάν διαφήμισης (το οποίο αναλύεται παρακάτω), η οποία καθώς το περιεχόμενό σας το βελτιώνετε, θα φέρει μαζί της νέους πελάτες.

Θυμηθείτε: Το SEO είναι μια συνεχής διαδικασία που βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν υψηλές βαθμολογίες και κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, οδηγώντας στην ανάπτυξή τους.

Το περιεχόμενό σας, πρέπει να είναι πάντοτε επίκαιρο, ενημερωμένο και μοναδικό, για να έχετε υγιή SEO σε ολόκληρη την ιστοσελίδα σας και στα κοινωνικά μέσα.

Το SEO σας παρέχει δωρεάν διαφήμιση

Το SEO είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκθέσετε το brand σας σε νέους πελάτες, ακόμη και αν δεν κάνουν τελικά κλικ στον ιστότοπό σας. Εμφανίζετε το όνομα της επιχείρησής σας και τα στοιχεία επικοινωνίας, μπροστά σε ένα ευρύ κοινό, αυξάνοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα του brand.

Aκόμα κι αν ένας χρήστης επιλέξει το πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση της Google για μια συνταγή, καθώς θεωρείται η πιο σχετική, στα υπόλοιπα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίζεται και το δικό σας website.

Με την βελτιστοποίηση της καταχώρισης σας στην Google όμως μέσω βέλτιστων πρακτικών SEO, όπως η προσθήκη στοιχείων επικοινωνίας (Google Maps), οι κριτικές στο Google Plus, ακόμη και τα links με άλλες σελίδες ή social media, βοηθούν το brand σας να ξεχωρίζει στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων της Google.

Θυμηθείτε: Για να λειτουργήσει το SEO, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας απευθύνεται σε σωστό κοινό και εμφανίζεται σε ένα μεγάλο μέρος του.

Το “Χτίσιμο” του Brand

Όταν η εταιρεία σας συσχετίζεται με κάποιες συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή φράσεις, δείχνει στους χρήστες που ψάχνουν ότι είστε εσείς η απάντηση στα ερωτήματά τους. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου, οι χρήστες θα αλλάξουν λέξεις-κλειδιά στις γενικές αναζητήσεις για να βρίσκουν το brand σας, βοηθώντας σας να κυριαρχήσετε στην διαδικτυακή αγορά, για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Γνωστό και ως “χτίσιμοτου brand σας. Εφόσον λοιπόν η επιχείρησή σας μπορεί να κερδίσει πελάτες και να κάνει περισσότερες πωλήσεις, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία αυξάνονται.

Στατιστικά: «Η #1 στο Google SERPs (στην κατάταξη της Google) λαμβάνει το 36,4% όλων των κλικ, η #2 θέση λαμβάνει 12,5%, η #3 θέση λαμβάνει το 9,5% και από εκεί και κάτω μειώνεται πλέον γρήγορα η απήχηση».

Η ενεργοποίση των κοινοποιήσεων στα Social Media

Το περιεχόμενο που μοιράζονται οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα, σχετίζεται άμεσα με το SEO (όπως ετικέτες τίτλου και meta-περιγραφές). Αυτά είναι τα πράγματα που βλέπετε όταν οι χρήστες μοιράζονται αναρτήσεις σε διαφορετικά προφίλ στα social media, όπως στο Facebook, και στο Twitter.

Μέσω του SEO, έχετε τον πλήρη έλεγχο σε ό, τι διαβάζουν οι χρήστες, σκέφτονται και κάνουν στα social και έπειτα θα φιλτράρετε το περιεχόμενο που θέλετε να εσείς να βλέπουν και να κοινοποιούν. Στη συνέχεια, θα εξαπλωθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων τους άμεσα και με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Σήμερα, οι περισσότερες επιχειρήσεις κάνουν SEO στην ιστοσελίδα τους, και συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι.

Η κατανόηση της σημασίας του SEO είναι το πρώτο βήμα για να ανεβάσετε την online επιχείρησή σας σε υψηλό επίπεδο. Ελπίζουμε ότι με όλα τα παραπάνω, μάθετε και μερικά από τα επόμενα βήματα για να φτάσετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων SEO.

grow-seo

Τέλος, αυτά είναι τα 8 βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

1. Αν δεν βρίσκεστε και εσείς εκεί στην πρώτη θέση, σίγουρα οι ανταγωνιστές σας θα είναι έτοιμοι και θα κατακτήσουν τους πελάτες σας!

2. Με τους αλγορίθμους SEO στην Google που συνεχώς εξελίσσονται, οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες.

3. Το SEO είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί πολλές έρευνες, άφθονο χρόνο και ειδικούς, για να κάνετε σωστή δουλειά.

4. Το SEO είναι σημαντικό για τη δημιουργία σχεδίων Marketing και βελτίωσης για την Online επιχείρησή σας.

5. Ο έλεγχος του περιεχομένου σας που κοινοποιείται μέσω του SEO, μπορεί να σας διασφαλίσει ότι το αρνητικό υλικό δεν θα μολυνθεί από κάποιον ιό.

6. Οι ορθές πρακτικές SEO, πληρούν τους 4 τύπους αναζήτησης πελατών: Πλοήγησης, Ενημέρωσης/Πληροφόρησης, Συναλλαγών και Εμπορικών Συναλλαγών.

7. Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα για να κερδίσεις. Το SEO βοηθά να ανέβει το όνομά σας στις πρώτες θέσεις για πολλούς και διαφορετικούς όρους αναζήτησης, δίνοντάς σας δωρεάν διαφήμιση και δημιουργώντας την αναγνωρισιμότητα του brand σας.

 

πηγή: jackphan.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.