Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Google Plus

Τα πετυχημένα Social Media ενισχύουν το SEO ακόμα και αν κάποιος δεν γνωρίζει τον τρόπο

social-media-SEO

Κοιτώντας εξωτερικά, τα social media και το SEO μοιάζουν να είναι διαφορετικές πτυχές του internet marketing αλλά υπάρχει μια πραγματική σύνδεση μεταξύ τους. Το να εντοπίσεις που ξεκινάει το ένα και σταματάει το άλλο μερικές φορές είναι αδύνατον.

Η σχέση των social media για το SEO

Εξετάζοντας την σχέση μεταξύ των social media και του SEO, θα ακούσεις τους εμπειρογνώμονες να συζητούν για τις αιτίες που συσχετίζονται μεταξύ τους.

Έχουν τα social media άμεση επίδραση στις οργανικές ταξινομήσεις των μηχανών αναζήτησης ή απλά υπάρχουν κάποιες συνδέσεις μεταξύ τους; Θα βρείς καλά επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές, αλλά είναι δύσκολο να αγνοήσεις κάποιες διασταυρώσεις σε όλα που αποδεικνύουν την σχέση μεταξύ τους.

Αυτά είναι που πρέπει να γνωρίζουμε: Η Google δίνει προσοχή στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις όπως likes, retweets, shares, and even +1’s. To πόσο έμφαση δίνει η Google σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Ωστόσο είναι που το παρακολουθεί και το λαμβάνει υπόψιν της.

Google και Twitter

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσεις το διαδίκτυο είναι να το φανταστείς σαν μια τεράστια βιβλιοθήκη που συνεχώς επεκτείνεται. Υπάρχουν εκατομμύρια βιβλία και περιοδικά, αλλά χωρίς κεντρικό σύστημα αρχειοθέτησης. Η βιβλιοθήκη συνεχίζει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο, γεγονός που καθιστά όλο και πιο δύσκολο να βρείς αυτό που ψάχνεις. Αυτό είναι το σημείο που η Google μπαίνει στο παιχνίδι.

Η Google λειτουργεί ως ένα ανεξάρτητο σύστημα αρχειοθέτησης για αυτήν την τεράστια βιβλιοθήκη εικονικού περιεχομένου.  Στέλνει χιλιάδες crawlers για να βρουν πληροφορίες, τις σημειώνει και δημιουργεί ένα ευρετήριο που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν γρήγορα και εύκολα αυτό που αναζητούν. Λοιπόν, πράγματι το Twitter βοηθάει την Google να ανακαλύψει νέο περιεχόμενο. Τα Tweets μπορούν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και να επιτρέπουν την επίκαιρη κατανάλωση των σχετικών πληροφοριών.

Μετρώντας την ορατότητα

Τα social media μπορεί να είναι το χρυσό εισιτήριο για την βελτίωση της στρατηγικής του SEO που όλοι αναζητούν. Νέα εργαλεία τώρα μετατρέπουν τα social signals σε υπολογίσιμα data brands, μπορούν να αναλύσουν για να τελειοποιήσουν τις μελλοντικές αλλαγές του SEO.

Σύμφωνα με έρευνες, «Από τότε που οι μηχανές αναζήτησης υπολογίζουν τώρα την κοινωνική γνώμη και την απόδοση σε όλο το Internet, η πληροφορία αυτή σας βοηθάει να προσαρμοστείτε καλύτερα στις κινήσεις σας όσον αφορά τα Social Media.

Δημιουργία έμμεσου Link

Η δημιουργία των Link  είναι πάντα μια σημαντική πτυχή του SEO, και τα Social Media μπορούν έμμεσα να οδηγήσουν σε Links. Ας πούμε ότι έχεις μια εταιρεία αθλητικών ειδών και δημοσιεύεις τακτικά κάποιο περιεχόμενο στο blog της ιστοσελίδας σου. Επειδή έχεις καλούς ακόλουθους στο Facebook, ένα από τα blog σας κοινοποιείται 25 φορές. Αυτό ακριβώς συμβαίνει έτσι ώστε μια από αυτές τις δημοσιεύσεις να ελέγχεται από μια γυναίκα η οποία είναι διαχειριστής των περιεχομένων των δημοφιλών ιστοσελίδων. Τώρα γράφει ένα άρθρο για ένα σχετικό θέμα και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το άρθρο σας σαν πηγή. Εκείνη ποτέ δε θα μπορούσε να βρει το περιεχόμενο του άρθρου σου εάν δεν ήταν για τα Social Media.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Τώρα πρόσθεσε αυτήν την παρουσία σε περισσότερα από δεκάδες διαφορετικά posts, χιλιάδες δημοσιεύσεις για πολλούς μήνες και μπορείς να δείς πόσο πολύτιμα μπορεί να είναι τα Social Media για τη δημιουργία των Link. Ενώ κάνεις  share, like ή ένα retweet δεν μπορούν να ενισχύσουν άμεσα τη γενική κατάταξη ενός URL, μπορούν να έχουν ένα έμμεσο όφελος που είναι σημαντικό.

Τα Social ως συνεργάτες

Τα Social Media μπορούν να παραπέμψουν σε ένα τεράστιο συνεργάτη για ορισμένες επιχειρήσεις. Αν έχεις καλούς followers και κοινοποιούν συχνά άρθρα σε blogs, φυσικά και θα προσελκύσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας. Οι μηχανές αναζήτησης δεν ξέρουν ότι η κίνηση προέρχεται από το Facebook ή το Twitter, αλλά αυτές γνωρίζουν ότι το site σας βλέπει μια άνοδο στην κίνηση που αυτές θέλουν. Αυτό φυσικά ενισχύει την σιγουριά σας και κάνουν τις σελίδες σας να στρέφονται όλο και πιο κοντά σε μία σελίδα-μια κατάταξη.

Διαβάστε επίσης: Instagram vs. Facebook

Η θέση κατάταξης στα Social

Aς μελετήσουμε μια μικρή περίπτωση. Κάντε μια αναζήτηση στο Google για ένα σημαντικό brand ή μια εταιρεία όπως τη Home Depot, Delta Air Lines ή την ESPN. Σχεδόν σε κάθε περίπτωση το προφίλ ενός brand στο Facebook θα είναι ένα από τα 3 ή 4 κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google εκτιμάει τα κοινωνικά δίκτυα και φυσικά ωθεί αυτά τα προφίλ στην κορυφή. Προφίλ σε άλλα site όπως YouTubePinterest, Twitter and Instagram, θα αναδείξουν περισσότερο μερικά brands.

Για να έχεις περισσότερο έλεγχο πάνω στο τι εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της Google( αυτό είναι γνωστό σαν μια online διαχείριση της φήμης σου) υποστήριξε τα κοινωνικά προφίλ σου και βεβαιώσου ότι αντιπροσωπεύουν σωστά το brands σου. Αυτή είναι μια πτυχή της καμπάνιας του SEO σου που μπορείς να ελέγξεις.

Μη διαχωρίζεις Sosial Media και SEO

Είναι εύκολο να δούμε τα Social Media και το SEO σαν δυο ξεχωριστές οντότητες αλλά είναι καλύτερα να τα δείς κάτω από το ίδιο πρίσμα. Η σχέση μεταξύ αυτών των δυο πτυχών στο internet marketing δε θα είναι πάντα καθοριστική αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει μια σχέση. Τις περισσότερες φορές η σχέση αυτή είναι έμμεση. Δίνοντας προσοχή στα Social Media και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει, φυσικά και θα δείτε τις προσπάθειες του SEO σας να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: entrepreneur

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Και οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, έπεσαν κατακόρυφα.

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Internet Marketing

Το Instagram μας δίνει μόνο ένα URL με δυνατότητα κλικ στο βιογραφικό μας, οπότε είναι σημαντικό να το βελτιστοποιήσουμε και να το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα...

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

Google

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας; Οι αναζητήσεις μας στην Google...

Content Marketing

Αν σας ενδιαφέρει ως επιχείρηση να εμφανίζεστε στις τοπικές αναζητήσεις, τότε βελτιστοποιήστε σωστά τον επαγγελματικό λογαριασμό σας στο Instagram. Και αν δεν έχετε ιδέα...

CMS

Πρόσφατα ένας από τους αναγνώστες μας μας ρώτησε για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης του αρχείου robots.txt για τη βελτίωση του SEO στο...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js