Οι 7 σημαντικότερες τάσεις του SEO και για το 2017! (infograph)

  1. Home
  2. SEO
Οι 7 σημαντικότερες τάσεις του SEO και για το 2017! (infograph)

Το ψηφιακό περιβάλλον μεταβάλλεται συνεχώς, ενώ οι ιστοσελίδες θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις φρέσκες online τάσεις, ώστε να βρίσκονται πάντα στην κορυφή των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις των μηχανών αναζήτησης. Από το 2015 έως σήμερα, η αναζήτηση επηρεάζεται συνεχώς από πολλές αλλαγές και ενώ το 2016 έδειχνε να τελειώνουν, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα και πάλι στις νέες αναδυόμενες τάσεις και updates που μας επιφυλάσσει η Google. Σας παρουσιάζουμε τις 7 σημαντικότερες τάσεις του SEO, μέσω ενός επεξηγηματικού ινφογραφήματος:

SEO Tips

1. Social Περιεχόμενο

Το περιεχόμενο των Social Media από τη μία, έχει ευρετηριαστεί από την Google και άλλες δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης , θολώνοντας τα νερά μεταξύ «Web» και «Social Media» στρατηγικών SEO. Μελέτες δείχνουν πως το 76% των επιχειρηματιών, χρησιμοποιούν τα Social Media ώστε να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν το SEO τους. Συνδέσεις με links στο περιεχόμενο του Facebook, αναφορές με τα κατάλληλα hashtags στο Twitter, στο LinkedIn, στο Youtube και σε άλλα κοινωνικά μέσα που παίζουν ρόλο στο πώς οι μηχανές αναζήτησης θα καταλάβουν πως το website σας είναι αξιόλογο και έγκυρο και θα το κατατάξουν ανάλογα.

2. Video: Ο “βασιλιάς” του SEO

Στο παρελθόν, οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούσαν video ως ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία ενίσχυσης των διαδικτυακών SEO προσπαθειών τους. Σήμερα, προσδοκάται περισσότερες επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν αυτή την trendy τάση του «vlogging» και να χρησιμοποιούν τα video ξανά για να προσεγγίσουν νέο κοινό.

Οι 10 καλύτερες και ΔΩΡΕΑΝ video editor εφαρμογές για Android!

3. Βελτιστοποίηση κινητών τηλεφώνων, ένα κρίσιμο ζήτημα

Η βελτιστοποίηση για τα κινητά τηλέφωνα επίσης είναι τάση πλέον και από τις πιο βασικές , ενώ οι μηχανές αναζήτησης ανταμείβουν τα websites που ανταποκρίνονται πλήρως σε όλα τα μεγέθη οθονών και σε όλες τις κινητές συσκευές, κοινώς responsive. Η αναζήτηση μέσω κινητών αυξάνεται σχεδόν 43% κάθε χρόνο, με όλο και περισσότερους χρήστες smartphone να αναζητούν πληροφορίες για τοποθεσίες επιχειρήσεων, κριτικές κοκ.

Ποιες ιστοσελίδες πετυχαίνουν;

4. Σχεδόν… MUST η φωνητική αναζήτηση

Η φωνητική αναζήτηση, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας των χρηστών των κινητών τηλεφώνων. Αποφεύγεται η διαδικασία πληκτρολόγησης για ένα ερώτημα στη μηχανή αναζήτησης και αυτό συνεπάγεται την αναβάθμιση του περιεχομένου του website σας, ώστε να ανταποκρίνεται στην φωνητική αναζήτηση.

5. Συγκέντρωση του περιεχομένου

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, προτιμούν να βρίσκουν όλη την πληροφορία που χρειάζονται σε ένα μέρος, συγκεντρωμένη. Οι μηχανές αναζήτησης, έχουν εντοπίσει αυτήν την ιδιαιτερότητα στις αναζητήσεις και πλέον το συγκεντρωμένο περιεχόμενο, είναι το δημοφιλέστερο στην φιλική προς το χρήστη αναζήτηση – user friendly.

6. Mobile Apps! Μια τρέλα που εξαπλώνεται μανιωδώς

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου για αναζήτηση στο Διαδίκτυο, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις χρόνο με το χρόνο. Οι εφαρμογές, κάνουν τα πράγματα πολύ ευκολότερα για τον χρήστη. Σε λίγα χρόνια, οι εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα, θα υπερισχύουν κατά πολύ του desktop και της προβολής ενός website μέσω PC, αλλά και της εμφάνισης των websites μέσω κινητών.

7. Τοπικό – Local SEO

Το τοπικό SEO δυναμώνει ολοένα και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, εν έτη 2016, η Google οφείλει να γνωρίζει την φυσική διεύθυνση της επιχείρησής σας, την τοποθεσία σου στον χάρτη και το τι προσφέρεις.

Δείτε το παρακάτω ινφογράφημα, για περισσότερες πληροφορίες:

SEO tips – infograph

πηγή: business2community.com

  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.