Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

E-mail

Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα με την μη αποστολή email από το WordPress site σας.

Γιατί δεν λαμβάνετε email από το WordPress site σας

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τα email είναι ότι ο διακομιστής φιλοξενίας σας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά ώστε να χρησιμοποιεί τη λειτουργία PHP mail ().

Ακόμα κι αν η φιλοξενία σας έχει ρυθμιστεί να τη χρησιμοποιεί, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών email όπως το Gmail και άλλοι χρησιμοποιούν μια ποικιλία εργαλείων για τη μείωση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam). Αυτά τα εργαλεία προσπαθούν να εντοπίσουν ότι ένα email προέρχεται πραγματικά από την τοποθεσία από την οποία ισχυρίζεται ότι προέρχεται.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από ιστότοπους WordPress συχνά αποτυγχάνουν σε αυτόν τον έλεγχο.

Αυτό σημαίνει ότι όταν αποστέλλεται ένα email από τον ιστότοπό σας πχ από φόρμας επικοινωνίας, ειδοποίηση διαχειριστή κ.λπ., ενδέχεται να μην το στείλει καν στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων του παραλήπτη.

Γι ‘αυτό σας προτείνουμε να μην χρησιμοποιείτε το WordPress για να στείλετε Newsletter’s.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε σε όλους να χρησιμοποιούν SMTP για την αποστολή email στο WordPress.

Τι είναι το SMTP;

Το SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) είναι ένα πρότυπο για την αποστολή email.

Σε αντίθεση με τη συνάρτηση PHP mail (), το SMTP χρησιμοποιεί τον κατάλληλο έλεγχο ταυτότητας που οδηγεί σε υψηλή δυνατότητα παράδοσης email.

Το WordPress διαθέτει μια προσθήκη WTP Mail SMTP που διαμορφώνει τον ιστότοπό σας ώστε να στέλνει email χρησιμοποιώντας SMTP αντί για τη λειτουργία PHP mail ().

Advertisement. Scroll to continue reading.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με οποιεσδήποτε δημοφιλείς υπηρεσίες SMTP όπως SendinBlue, Gmail (G Suite), Office365, Amazon SES κ.λπ.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο επίλυσης του ζητήματος του WordPress που δεν στέλνει email.

Εγκατάσταση του WP Mail SMTP Plugin

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Όποια και αν είναι η υπηρεσία SMTP που θα επιλέξετε, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την προσθήκη WTP Mail SMTP στον ιστότοπό σας. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε από τη χρήση της ενσωματωμένης λειτουργίας PHP mail () στη χρήση της υπηρεσίας SMTP.

Αρχικά, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη WTP Mail SMTP. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο WP Mail SMTP στον πίνακα ελέγχου του WordPress για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις της προσθήκης.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε εισάγοντας το όνομα και τη διεύθυνση email της επιχείρησης από την οποία θέλετε να προέρχονται τα μηνύματα του ιστότοπού σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ που θα χρησιμοποιείτε για την υπηρεσία αλληλογραφίας SMTP.

Μπορείτε να επιλέξετε τα email να χρησιμοποιούν το όνομα και τη διεύθυνση email που επιθυμείτε, ακόμα κι αν άλλες προσθήκες (όπως WPForms) έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Το WP Mail SMTP θα αντικαταστήσει τις ρυθμίσεις των άλλων plugins.

Μετά από αυτό, πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία αλληλογραφίας SMTP για τον ιστότοπό σας.

Όποιο και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε την καρτέλα “Δοκιμή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου” για να βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνονται με επιτυχία.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα εισερχόμενά σας και επιβεβαιώστε ότι έχετε λάβει το δοκιμαστικό email.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να διορθώσετε το WordPress που δεν στέλνει email. Διαβάστε επίσης Shared, VPS Ή Dedicated Φιλοξενία Για Την Ιστοσελίδα Μου; Ποια Να Επιλέξω;

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Blog

Πρόσφατα, ένας αναγνώστης μας ρώτησε πώς να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε κείμενο στο WordPress χωρίς να προκαλέσουμε προβλήματα μορφοποίησης. Συχνά όταν αντιγράφετε και επικολλάτε...

CMS

Θέλετε να προσθέσετε μια μπάρα ειδοποίησης στο site σας; Η μπάρα ειδοποιήσεων ή η γραμμή ειδοποιήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε...

CMS

Θέλετε να καταργήσετε την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress; Το WordPress διαθέτει μια δομή διευθύνσεων URL φιλικών προς το SEO. Αυτό περιλαμβάνει...

CMS

Συχνά μας ρωτούν οι αναγνώστες για το πόσα πρόσθετα WordPress πρέπει να εγκαταστήσουν στον site τους. Η πραγματική ερώτηση που όλοι θέλουν να μάθουν...

E-shop

Αρκετοί από τους αναγνώστες μας μας ρώτησαν πώς να δημιουργήσουν έξυπνα κουπόνια στο WooCommerce για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και το traffic στο...

E-mail

Η πιο συχνή ερώτηση όλων όσων χρησιμοποιούν επαγγελματικά emails. Όταν φτάνουν στην φάση ρύθμισης των email, αναρωτιούνται: Να το ρυθμίσω με IMAP ή Με...

E-shop

Πως να δημιουργήσετε ένα Online Ηλεκτρονικό Κατάστημα e-Shop με το WooCommerce Μάθετε πως να χρησιμοποιείτε το WooCommerce με το WordPress ώστε να κατασκευάσετε το...

CMS

Δημοφιλή είναι και τα τρία open source CMS Το θέμα μας δεν είναι απλά ποιο είναι το καλύτερο CMS στην αγορά, αλλά να διατυπώσουμε...

Advertisement