Ξεκινήστε το eshop σας σε μία εβδομάδα, ακολουθώντας αυτά τα 8 βήματα

  1. Home
  2. Internet Marketing
Ξεκινήστε το eshop σας σε μία εβδομάδα, ακολουθώντας αυτά τα 8 βήματα

Ίσως και να πιστεύετε πως είναι απίθανο να ξεκινήσετε ένα eshop για την επιχείρησή σας και να το έχετε ολοκληρώσει σε μία εβδομάδα. Όμως είναι αλήθεια και μπορείτε.

Χάρη στο Διαδίκτυο και την τεχνολογία, μπορείτε να ξεκινήσετε την ηλεκτρονική σας επιχείρηση άμεσα. Πολλά μπορούν να συμβούν σε μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω 8 βήματα και θα έχετε ένα online brand σε μία εβδομάδα.

1. Προσδιορίστε ένα δυναμικό προϊόν

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψην σας, πριν αποφασίσετε ποια θα είναι η πραγματικήπροσφορά των προϊόντων σας. Και σίγουρα αυτό θα είναι κάτι που έχει μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και όχι μόνο, με υψηλά περιθώρια κέρδους και μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί και να αποσταλεί.

Όσο πιο γρήγορα εντοπίσετε μια τάση, τόσο πιο πιθανό είναι να μετατραπεί σε μια ξεχωριστή επιχείρηση που θα ευημερεί στο Διαδίκτυο.

Φροντίστε να επιλέξετε κάτι που σας ενδιαφέρει και σας ευχαριστεί, γιατί θα ξοδέψετε σε αυτό πολύ χρόνο και ενέργεια, εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα επιτυχημενο eshop στο Διαδίκτυο.

Όσο πιο ενθουσιώδης είστε, τόσο το καλύτερο.

 2. Επιλέξτε προσεκτικά τον κατασκευαστή

Ίσως η ιδέα σας να είναι εξαιρετική και να ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να φτιάξετε και τι ζητάτε από έναν κατασκευαστή ιστοσελίδων. Η επικοινωνία και η μετέπειτα υποστήριξη του eshop σας, είναι 2 πράγματα που δεν πρέπει να αμελείσετε.

Ξεκινήστε μια έρευνα και εξετάστε έλα τα ενδεχόμενα, από την αρχή της κατασκευής έως το τέλος. Εστιάστε σε συγκεκριμένα πράγματα και επιμείνετε σε σημνατικές ερωτήσεις, όπως το πώς να επιλέξετε ένα domain name, αν είναι στοχευμένο και τι κατάληξη είναι καλύτερο να έχει (.com ή  .gr κ.λπ.) ή τη Φιλοξενία του.

Μην επικεντρωθείτε μόνο στο κόστος, καθώς η επικοινωνία είναι σημαντισκότερη.

 3. Δημιουργήστε το Brand Name σας και εξασφαλίστε την Online παρουσία σας

Το  Brand name σας πρέπει να είναι μοναδικό και ελκυστικό για το κοινό σα, καθώς να είναι διαθέσιμο επίσης και με τη μορφή domain name, αλλά και στα κοινωνικά μέσα. Το καλύτερο και ασφαλέστερο στην περίπτωση αυτή, είναι να χρησιμοποιήσετε μια κατάληξη .com για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Εάν δυσκολεύεστε με τους συνδυασμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το online εργαλείο παραγωγής ονομάτων επιχείρησης του Shopify.

choosing_domain-name-info
choosing_domain-name-info

 4. Αναπτύξτε το Website σας

Αφου λοιπόν έχετε σχεδιάσει τη διάταξη της ιστοσελίδας σας και το λογότυπό σας, το παραδίσετε στους κατασκευαστές σας και σε μία εβδομάδα μέσα, έχετε την πρώτη τους εικόνα.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή του eshop σας ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS – Content Management System) ανοικτού λογισμικού, όπως είναι το Joomla και Virtuemart για eshop ή το WordPress και το Woocommerce για eshop κ.ά. που χρειάζονται έρευνα πριν το αποφασίσετε.

5. Ολοκλήρωση & Αποστολή παραγγελιών

Έφτασε η στιγμή να αποφασίσετε εάν θα χειριστείτε την επεξεργασία και την αποστολή των παραγγελιών σας, στο εσωτερικό της επιχείρησης. Αυτό έχει να κάνει με το είδος του προϊόντος που προωθείτε.

Ορισμένες περιπτώσεις, απαιτούν ξεχωριστό επιχειρηματικό μοντέλο της αποστολής μιας παραγγελίας, όπου εσείς ενεργείτε ως ο εντολέας και ένας τρίτος που τον έχετε ορίσει, χειρίζεται την ηλεκτρονική σας αποθήκη (products table), την ολοκλήρωση και την επιτυχημένη αποστολή της παραγγελίας σας.

Η εμπειρία χρήστηπελάτη (UXCX) είναι σημντικό γεγονός και είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε καλά.

7. Σχεδιάστε ένα Marketing Plan

Έχετε το προϊόν και την ιστοσελίδα.

Τώρα πρέπει να καταλάβετε πώς θα παρουσιάσετε την προσφορά σας μπροστά στους καταναλωτές σας, που πιθανόν να ενδιαφέρονται για αυτό που πουλάτε.

Αν θέλετε να αρχίσετε αμέσως να πουλάτε, ξεκινήστε με μια στοχευμένη καμπάνια διαφημίσεων στο Facebook, το οποίο περιλαμβάνει και το Instagram.

Το marketing plan σας, θα πρέπει να περιλαμβάνει μακροπρόθεσμα στοιχεία, όπως τη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης – SEO, όπου θα πρέπει να επικεντρωθείτε στη δημιουργία πωλήσεων και εσόδων απευθείας και άμεσα.

Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα πάντα – ρυθμίστε τα στατιστικά αναλυτικά στοιχεία και τους στόχους σας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς από πού προέρχονται όλες οι πωλήσεις σας. Όσο περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες έχετε στη διάθεσή σας, τόσο πιο στοχευμένες θα γίνουν οι καμπάνιες σας και τόσο πιο γρήγορα θα μπορείτε να αναπτυχθείτε.

8. Ώρα έναρξης για το eshop σας!

Συμβουλή σχετικά με την online επιχείρησή σας (eshop):

Μην περιμένετε μέχρι να πιστεύετε πως το eshop σας είναι τέλειο για να ανοίξετε. Συνεχώς θα κάνετε αλλαγές – δεν πρόκειται ποτέ να είναι τέλειο.

Ποτέ δεν θα μάθετε αν έχετε μια διαδικτυακή βιώσιμη επιχείρηση, εάν δεν ξεκινήσετε.

Αν αποτύχετε την πρώτη φορά, μην σταματήσετε. Δοκιμάστε ξανά και ξανά. Άλλωστε, πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες απέτυχαν πολλές φορές μέχρι να βγουν νικητές και στην πρώτη θέση.

πηγή: entrepreneur.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.