Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Κατασκευή ιστοσελίδας

Πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress

Αναρωτιέστε πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress site σας; Ενώ τα σχόλια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες  του site σας, ορισμένοι κάτοχοι ιστότοπων δεν θέλουν να λαμβάνουν σχόλια για το site τους.

Χάρη στο WordPress, έχετε τη δυνατότητα είτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε συγκεκριμένες αναρτήσεις, σελίδες,  ή ακόμη και να αφαιρέσετε εντελώς τα σχόλια από ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τη διαδικασία βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης των σχολίων στο WordPress.

Γιατί να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress;

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το WordPress για να δημιουργήσουν την ιστοσελίδα τους. Αυτές οι ιστοσελίδες επιχειρήσεων συχνά δεν έχουν τμήμα blog και κυρίως έχουν στατικές σελίδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχει νόημα να επιτρέπονται σχόλια καθόλου.

Το άλλο σενάριο είναι ότι ορισμένα ιστολόγια επιχειρήσεων επιλέγουν να απενεργοποιούν τα σχόλια εξ ολοκλήρου για την αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Παρόλο που μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τεχνικές προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα, η απενεργοποίηση της ενότητας σχολίων θα λύσει σίγουρα το πρόβλημα.

Όποια και αν είναι η αιτία μπορείτε σίγουρα να απενεργοποιήσετε τα σχόλια και ακόμη και να αφαιρέσετε το τμήμα σχολίων από το site σας.

Στα πρώτα βήματα θα δείτε πως να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε σελίδες, αναρτήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε καποιο plugin. Θα σας εξηγήσουμε αργότερα πώς να αφαιρέσετε την ενότητα σχολίων από τον ιστότοπό σας με τη βοήθεια ενός plugin.

Απενεργοποιήστε τα σχόλια για τις μελλοντικές αναρτήσεις

Αν μόλις ξεκινήσατε τον ιστότοπό σας, μπορείτε εύκολα να σταματήσετε να σχολιάζουν τις μελλοντικές αναρτήσεις σας.

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις »Συζήτηση από την αριστερή πλαϊνή μπάρα του πίνακα διαχείρισης του WordPress.

Σε αυτήν τη σελίδα, πρέπει να καταργήσετε την επιλογή  “Να επιτρέπεται στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια σε νέα άρθρα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

blank

Αυτό θα απενεργοποιήσει τα σχόλια για όλες τις μελλοντικές αναρτήσεις σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε τα σχόλια σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση.

Απενεργοποιήστε τα σχόλια σε μια συγκεκριμένη σελίδα ή δημοσίευση

Από προεπιλογή, τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα σε όλες τις σελίδες σας.

Ωστόσο, το WordPress σας δίνει την ελευθερία να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μεμονωμένες σελίδες και αναρτήσεις.

Απλά μεταβείτε στις Σελίδες »Όλες οι σελίδες από την αριστερή πλαϊνή γραμμή. Στην επόμενη σελίδα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τον τίτλο μιας σελίδας που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σχόλια και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επεξεργασία.

blank

Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας, θα δείτε το εικονίδιο 3 κάθετων κουκίδων. Πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές”.

Αυτό θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο συζήτησης είναι ενεργοποιημένο.

blank

Μόλις κλείσετε αυτό το κουτάκι, θα δείτε το πλαίσιο μεταφράσεων στη δεξιά πλευρά του επεξεργαστή σας.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

blank

Τώρα, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου Allow Comments για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε αυτή τη σελίδα και να κάνετε Ενημέρωση για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε επιλεκτικά τα σχόλια, μπορείτε απλά να επιλέξετε το πλαίσιο για να τα ενεργοποιήσετε για ορισμένες σελίδες.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μεμονωμένες αναρτήσεις.

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Κατασκευή ιστοσελίδας

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε το ποιο βασικό πράγμα στο WordPress, την δημιουργία και διαχείριση άρθρου. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του...

CMS

Θέλετε να απενεργοποιήσετε μια σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress; Μερικές φορές θέλετε να απενεργοποιήσετε μια απλή σελίδα για απλή επεξεργασία ή να αποκρύψετε...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέλετε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress; Από προεπιλογή, η εσωτερική αναζήτηση στον ιστότοπό σας θα περιλαμβάνει όλα...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

CMS

Θέλετε να ενσωματώσετε το Slack στο WordPress site σας ή στο κατάστημα WooCommerce; Το Slack είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ομαδικής επικοινωνίας που σας επιτρέπει...

Κατασκευή eshop

Το WooCommerce είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για την κατασκευή eshop σήμερα στο Διαδίκτυο. Βασισμένο στην πλατφόρμα WordPress που αναπτύχθηκε από την...

CMS

Ίσως έχετε ακούσει για συνδέσμους nofollow, αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι ή γιατί πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js