Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Κατασκευή ιστοσελίδας

Πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress

Αναρωτιέστε πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress site σας; Ενώ τα σχόλια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες  του site σας, ορισμένοι κάτοχοι ιστότοπων δεν θέλουν να λαμβάνουν σχόλια για το site τους.

Χάρη στο WordPress, έχετε τη δυνατότητα είτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε συγκεκριμένες αναρτήσεις, σελίδες,  ή ακόμη και να αφαιρέσετε εντελώς τα σχόλια από ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τη διαδικασία βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης των σχολίων στο WordPress.

Γιατί να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress;

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το WordPress για να δημιουργήσουν την ιστοσελίδα τους. Αυτές οι ιστοσελίδες επιχειρήσεων συχνά δεν έχουν τμήμα blog και κυρίως έχουν στατικές σελίδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχει νόημα να επιτρέπονται σχόλια καθόλου.

Το άλλο σενάριο είναι ότι ορισμένα ιστολόγια επιχειρήσεων επιλέγουν να απενεργοποιούν τα σχόλια εξ ολοκλήρου για την αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Παρόλο που μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τεχνικές προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα, η απενεργοποίηση της ενότητας σχολίων θα λύσει σίγουρα το πρόβλημα.

Όποια και αν είναι η αιτία μπορείτε σίγουρα να απενεργοποιήσετε τα σχόλια και ακόμη και να αφαιρέσετε το τμήμα σχολίων από το site σας.

Στα πρώτα βήματα θα δείτε πως να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε σελίδες, αναρτήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε καποιο plugin. Θα σας εξηγήσουμε αργότερα πώς να αφαιρέσετε την ενότητα σχολίων από τον ιστότοπό σας με τη βοήθεια ενός plugin.

Απενεργοποιήστε τα σχόλια για τις μελλοντικές αναρτήσεις

Αν μόλις ξεκινήσατε τον ιστότοπό σας, μπορείτε εύκολα να σταματήσετε να σχολιάζουν τις μελλοντικές αναρτήσεις σας.

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις »Συζήτηση από την αριστερή πλαϊνή μπάρα του πίνακα διαχείρισης του WordPress.

Σε αυτήν τη σελίδα, πρέπει να καταργήσετε την επιλογή  “Να επιτρέπεται στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια σε νέα άρθρα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

blank

Αυτό θα απενεργοποιήσει τα σχόλια για όλες τις μελλοντικές αναρτήσεις σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε τα σχόλια σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση.

Απενεργοποιήστε τα σχόλια σε μια συγκεκριμένη σελίδα ή δημοσίευση

Από προεπιλογή, τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα σε όλες τις σελίδες σας.

Ωστόσο, το WordPress σας δίνει την ελευθερία να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μεμονωμένες σελίδες και αναρτήσεις.

Απλά μεταβείτε στις Σελίδες »Όλες οι σελίδες από την αριστερή πλαϊνή γραμμή. Στην επόμενη σελίδα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τον τίτλο μιας σελίδας που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σχόλια και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επεξεργασία.

blank

Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας, θα δείτε το εικονίδιο 3 κάθετων κουκίδων. Πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές”.

Αυτό θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο συζήτησης είναι ενεργοποιημένο.

blank

Μόλις κλείσετε αυτό το κουτάκι, θα δείτε το πλαίσιο μεταφράσεων στη δεξιά πλευρά του επεξεργαστή σας.

Advertisement. Scroll to continue reading.

blank

Τώρα, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου Allow Comments για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε αυτή τη σελίδα και να κάνετε Ενημέρωση για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε επιλεκτικά τα σχόλια, μπορείτε απλά να επιλέξετε το πλαίσιο για να τα ενεργοποιήσετε για ορισμένες σελίδες.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μεμονωμένες αναρτήσεις.

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Blog

Πρόσφατα, ένας αναγνώστης μας ρώτησε πώς να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε κείμενο στο WordPress χωρίς να προκαλέσουμε προβλήματα μορφοποίησης. Συχνά όταν αντιγράφετε και επικολλάτε...

CMS

Θέλετε να προσθέσετε μια μπάρα ειδοποίησης στο site σας; Η μπάρα ειδοποιήσεων ή η γραμμή ειδοποιήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε...

CMS

Θέλετε να καταργήσετε την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress; Το WordPress διαθέτει μια δομή διευθύνσεων URL φιλικών προς το SEO. Αυτό περιλαμβάνει...

CMS

Συχνά μας ρωτούν οι αναγνώστες για το πόσα πρόσθετα WordPress πρέπει να εγκαταστήσουν στον site τους. Η πραγματική ερώτηση που όλοι θέλουν να μάθουν...

E-mail

Γιατί δεν λαμβάνετε email από το WordPress site σας Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τα email είναι ότι ο διακομιστής φιλοξενίας σας δεν έχει...

E-shop

Αρκετοί από τους αναγνώστες μας μας ρώτησαν πώς να δημιουργήσουν έξυπνα κουπόνια στο WooCommerce για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και το traffic στο...

E-shop

Πως να δημιουργήσετε ένα Online Ηλεκτρονικό Κατάστημα e-Shop με το WooCommerce Μάθετε πως να χρησιμοποιείτε το WooCommerce με το WordPress ώστε να κατασκευάσετε το...

CMS

Δημοφιλή είναι και τα τρία open source CMS Το θέμα μας δεν είναι απλά ποιο είναι το καλύτερο CMS στην αγορά, αλλά να διατυπώσουμε...

Advertisement