Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

E-shop

4 Κερδοφόρα On-Page SEO Tips για ένα e-shop

4 on-page SEO tips for your e-shop

Ο ανταγωνισμός των e-shop είναι μεγάλος στην διαδικτυακή αγορά και μια  onpage βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, θα σας κρατήσει χιλιόμετρα μπροστά από από τους ανταγωνιστές σας. Η on-page SEO βελτιστοποίηση είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα διαδικασία για ένα e-shop, επιτρέποντάς σας να αυξήσετε την κατάταξή σας στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης – SERPs, την online ιντερνετική σας προβολή, τις λέξεις-κλειδιά και πολλά άλλα.

Με την on-page βελτιστοποίηση, αυξάνετε τα κέρδη της επιχείρησής σας. Με τη δημιουργία μοναδικών τίτλων και την κατάργηση διπλότυπου περιεχομένου, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας μπορούν να εκτιναχθούν στα ύψη.

Πώς όμως θα μεγιστοποιήσετε την on-page βελτιστοποίηση στη σελίδα σας; Όταν πρόκειται για ένα μεγάλο e-shop όπως μπορεί να είναι και το δικό σας, οι παρακάτω 4  συμβουλές on-page βελτιστοποίησης SEO μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά κερδοφόρες.

Θέλετε top κατάταξη της Online επιχείρησής σας στην Google;

1. Βελτιστοποιήστε σωστά τις εικόνες των προϊόντων σας

Ένα μεγάλο e-shop περιέχει εκατοντάδες σελίδες προϊόντων και ακόμα περισσότερες εικόνες. Ο όγκος των εικόνων είναι τεράστιος, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτές μια απλή τεχνική SEO για να βελτιώσετε την κατάταξή σας.

Η βελτιστοποίηση των εικόνων του προϊόντος σας είναι απλή, προσθέτοντας επιπλέον αξία λέξης-κλειδιού στις σελίδες των προϊόντων σας και τις τοποθετεί στην αναζήτηση εικόνων της Google. Είναι επίσης μια τεχνική προσέλκυσης του καταναλωτή. Ποιος δεν θέλει οι εικόνες του να αναγνωρίζονται και να ταξινομούνται από τις μηχανές αναζήτησης;

Και πώς θα το καταφέρουμε; Χρησιμοποιώντας στην εικόνα το Alt Text!

Alternative text on product images

Για παράδειγμα:

Advertisement. Scroll to continue reading.
  • Βελτιστοποιήστε το αρχείο εικόνας του προϊόντος σας: “keywordkeywordkeyword.jpg”
  • Βελτιστοποιήστε την ετικέτα Alt Text: “Keyword Keyword Keyword”

Το κλειδί εδώ είναι να φτιάξετε ένα Alt Text χωρίς ενωτικά και να το κάνετε λογικό και σχετικό με το προϊόν που αντιπροσωπεύει.

2. Μια εύκολη Πλοήγηση στα μεγάλα e-shop είναι απαραίτητη

Μια ευρεία γκάμα προϊόντων και σελίδων χωρίς δομή,  θα προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας. Μια διάσπαρτη δομή, προκαλεί σύγχυση και στις μηχανές αναζήτησης, οδηγώντας σας σε μια κακή κατάταξη.

Μια πολύτιμη συμβουλή SEO για το e-shop σας, είναι να επικεντρωθείτε στην εμπειρία του χρήστη. Είναι ό, τι καλύτερο για τις πωλήσεις σας, αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης. Τα καλύτερα e-shop επιτρέπουν στους επισκέπτες να περιηγούνται με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους ενδιαφέρουν όπως είναι το brand, ο τύπος, το μέγεθος και πολλά άλλα.

Products' NavigationΤο γνωστό σε όλους μας Amazon, είναι το καταλληλότερο παράδειγμα στην περίπτωση αυτή. Φανταστείτε τι τρομερές επιπτώσεις θα έχει στο δικό σας e-shop.

3. Αφαιρέστε το διπλότυπο περιεχόμενο

Τα μεγάλα e-shop έχουν αναπόφευκτα διπλότυπο περιεχόμενο, λόγω του μεγάλου όγκου των προϊόντων. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε το καλύτερο για να απαλλαγείτε από αυτό το περιεχόμενο και να εκτινάξετε στα ύψη τη SEO στρατηγική σας.

Πρώτο βήμα, να προσδιορίσετε το διπλό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρήσιμα εργαλεία όπως το crawl Moz που θα κάνει τον έλεγχο για εσάς.

4. Χρησιμοποιήστε μοναδικούς SEO τίτλους

Οι SEO τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί για την μεγιστοποίηση της online προβολής σας στο διαδίκτυο. Συχνά λειτουργούν και ως σήμα κατατεθέν για τις μηχανές αναζήτησης που τους εξηγούν τι περιέχει η σελίδα προϊόντος σας. Πρόκειται για ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, καθώς μέσα από αυτό οι μηχανές αναζήτησης παρέχουν τις σελίδες προϊόντων σας για να ευχαριστήσουν τον αναγνώστη του διαδικτύου.

Αλλά πώς μπορείτε να έχετε μοναδικούς SEO τίτλους με τα παρόμοια προϊόντα σας;

Ένα μοντέλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι: “Μάρκα + Μοντέλο + Τύπος είδους + Υλικό + Χρώμα + Μέγεθος

Δείτε ένα παράδειγμα στο παρακάτω e-shop λιανικής που εξασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερο μοναδικούς SEO τίτλους για τα προϊόντα του:

Unique SEO titles

Διαβάστε επίσης: Κατασκευάστε SEO friendly URL

Advertisement. Scroll to continue reading.

Εσείς έχετε ξεκινήσει να βελτιστοποιείτε το e-shop σας και την ιστοσελίδα σας με onpage SEO;

πηγή: www.boostability.com

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

CMS

Θέλετε να καταργήσετε την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress; Το WordPress διαθέτει μια δομή διευθύνσεων URL φιλικών προς το SEO. Αυτό περιλαμβάνει...

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Από τις πιο κρίσιμες ερωτήσεις που ακούμε καθημερινά. Είτε είστε ιδιοκτήτης e-Shop, είτε συστήματος κρατήσεων, είτε έχετε ένα portal ενημέρωσης, είτε μια απλή δυναμική...

E-shop

Αρκετοί από τους αναγνώστες μας μας ρώτησαν πώς να δημιουργήσουν έξυπνα κουπόνια στο WooCommerce για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και το traffic στο...

Google

Ήρθε το 2020, και όσοι ασχολούνται με το SEO θα γνωρίζουν ήδη το πόσο έχει αλλάξει μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το 2010, δεν ξέραμε...

E-shop

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας; Οι αναζητήσεις μας στην Google...

Cloud

Σχεδόν καθημερινά μας ρωτάτε “Τι χώρο φιλοξενίας να επιλέξω;” Η απάντηση είναι απλή, αν και για κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται προσεκτική επιλογή. Σε περίπτωση που...

Google

Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές για να εμφανιζόμαστε στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης. Γιατί όμως είναι σημαντικές; Είναι ένας τρόπος σύνδεσης των χρηστών...

E-shop

Σκεφθείτε ότι μπορείτε να προβληθείτε πανελλαδικά (ή και παγκοσμίως) κάνοντας την σωστή βελτιστοποίηση στο e-shop σας ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Advertisement