Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Internet Marketing

Ικανοποιητικά αποτελέσματα στην κατάταξη της Google, με 10 Στρατηγικές SEO!

Οι SEO στρατηγικές marketing, εξελίσσονται συνεχώς υπό το άγρυπνο βλέμμα της Google και με αλγόριθμους που αλλάζουν διαρκώς.

Τι μπορείς να κάνεις όμως, ώστε να αποφύγεις την αφάνεια και να παραμείνεις σταθερός στην πρώτη σελίδα;

Πώς θα αποφύγεις δραστικά μια κατακόρυφη πτώση στην κατάταξη της Google και φέτος;

Αλλά ας μην πολυλογούμε. Παρακάτω θα βρεις 10 από τις καλύτερες στρατηγικές SEO, που θα παραμείνουν σταθερά στην κορυφή και φέτος!

1. Προκάλεσε engagement, με SEO περιεχόμενο

Ίσως και να σου ακούγεται απλό και προφανές, αλλά στην πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό που φαντάζεσαι.

Αυτό το θέμα, έχει μεγάλη σημαντικότητα, κάθε χρόνο. Αν δε μπορείς να γράφεις περιεχόμενο που να προκαλεί και να ελκύει τον αναγνώστη, οι προβολές του website σου θα μειωθούν σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε σοβαρά μειωμένη απόδοση της επιχείρησής σου.

Και πίστεψέ με, αν οι χρήστες του Διαδικτύου δε βρουν το περιεχόμενό σου ενδιαφέροναξιόπιστο και χρήσιμο, δεν πρόκειται να το κάνει ούτε η Google!…

Το να δημιουργείς όμως ελκυστικό περιεχόμενο, δε σημαίνει ότι αυτομάτως θα δημιουργήσεις και το πολυπόθητο engagement με τους χρήστες. Πρέπει αρχικά, να τους”δέσεις” με την επιχείρησή σου, το brand name, αλλά και τη φιλοσοφία της.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Σιγουρέψου, πως “δένεις” τον αναγνώστη ώστε να αλληλεπιδρά με το περιεχόμενό σου, μέσω διαφόρων, αξιόπιστων links που παρέχουν περισσότερες πληροφορίες, είτε μέσω ελκυστικών CTA Buttons.

Πώς θα αυξήσω την κυκλοφορία στο Site μου;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2. Πρωτότυπο SEO περιεχόμενο

Αυτή τη χρονιά, ας επικεντρωθείς σε ένα πρωτότυπο και μοναδικό περιεχόμενο για τα sites ή τα blogs σου, αντί να συνεχίσεις τη διαλογή περιεχομένου από εδώ και από εκεί… Στα μάτια της Google, κάτι τέτοιο έχει μηδαμινή αξία ως περιεχόμενο.

Ένας απ’ τους τρόπους που η Google θα διαχωρίσει τους νικητές και τους ηττημένους, είναι μέσα από τη χρήση άρθρων λίστας.Μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο όπως στην προκειμένη περίπτωση, αλλά δε σημαίνει ότι θα παραμείνει και για πάντα. Εκτός κι αν πρόκειται για μια εταιρεία που έχει καθιερώσει το brand της στην αγορά και ειδικεύεται στα άρθρα λίστας.

Εφόσον εξασφαλίσεις ένα μοναδικό, ξεχωριστό ύφος ως προς το περιεχόμενό σου άρθρο, τότε θα παρατηρήσεις την κατάταξή σου, να φτάνει στα …ύψη!

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την κατάταξή μου στην Google;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3. Περιεχόμενο πάντα …in-Season!

Τα επίκαιρα γεγονότα, τα κυριαρχούν σήμερα διάφορες νέες καθιερωμένες πλέον πηγές, status στο Facebook και tweets με live τη ροή των γεγονότων και των ειδήσεων.

Προφανώς και θέλεις να μένεις πάντοτε ενημερωμένος για τις νέες τάσεις περιεχομένου, ενεργώντας ανάλογα στην κάθε περίσταση. Όμως, το πιο βασικό και επενδυτικό προσόν, είναι να παραμένεις επίκαιρος, …in-Season!

Πρόκειται για ένα είδος περιεχομένου που παραμένει ίδιο με την πάροδο του χρόνου. Δεν περιέχει τα πρόσκαιρα, αλλά αυτά που είναι σχετικά επί μονίμου βάσεως,συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.

4. Πότε και τι ρόλο παίζει το μέγεθος στο άρθρο;

Ίσως να πιστεύεις πως ο αναγνώστης, χρειάζεται κάτι μεστό, άμεσο και με ακρίβεια. Όμως αυτό δε συμβαίνει πάντα. Ένα “εύπεπτο” και μικρού μεγέθους άρθρο, είναι ό, τι πρέπει για επίκαιρα γεγονότα, αλλά δεν είναι χρήσιμο όσων αφορά το in-Season περιεχόμενο που ψάχνεις.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Όταν αναζητά κανείς μια βαθύτερη ανάλυση ενός γεγονότος ή μιας ιδέας, θα ενδιαφέρεται για το μέγεθος του άρθρου και θα πρέπει να γράψεις ένα σωρό λέξεις, αν πραγματικά γνωρίζεις το αντικείμενο και κατέχεις την ουσία για κάποιο θέμα.

5. Μην επικεντρώνεσαι μόνο στις λέξεις-κλειδιά

Ενώ εσύ δε θέλεις να στριμώχνεις το περιεχόμενό σου σε στοχευμένες εκφράσεις που αφορούν την υπηρεσία σου, αν γράφεις για κάτι εντελώς άσχετο, τότε σίγουρα θα χάσεις το παιχνίδι και οι λέξεις-κλειδιά σου, δε θα πιάσουν τόπο…

Η Google γνωρίζει πότε το περιεχόμενό σου είναι έτοιμο να πιάσει κορυφή.

Ξεκίνησε τη δημιουργία περιεχομένου, με υλικό που να αντικατροπτίζει ακριβώς το τι χρειάζεται να δει ο ενδιαφερόμενος όταν ψάχνει για παράδειγμα, “κατασκευη ιστοσελιδων πειραιας” . H Google είναι αρκετά έξυπνη, ώστε να καταλάβει τι προσφέρει η εταιρεία σου. Άφησε το περιεχόμενό σου, να “μιλήσει” για εσένα και την επιχείρησή σου.

Αν πρέπει να τοποθετήσεις λέκξεις-κλειδιά το περιεχόμενο, χρησιμοποίησε αυτές με υψηλή αναζήτηση και χαμηλό ανταγωνισμό. Μην το παρακάνεις όμως και μην υπερβείς τη χρήση τους.

6. Παρέμεινε προσηλωμένος στο στόχο σου

Αν θέλεις να αυξήσεις την προβολή και την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σου, πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι οι άνθρωποι κάνουν περισσότερα τώρα, από το να βάζουν απλά διάφορες λέξεις στις μπάρες αναζήτησης…

Όσον αφορά την υπηρεσία τοποθεσίας της Google, μια εταιρεία θα πρέπει προφανώς να έχει την επωνυμία της, έναν αρθμό τηλεφώνου και την πλήρη διεύθυνσή της. Γνωρίζει όμως ένας ενδιαφερόμενος τις καθημερινές ώρες λειτουργίας της εταιρείας σου, το τι προσφέρεις, την ιστοσελίδα σου και την περιγραφή των υπηρεσιών σου αν όλες αυτές οι βασικές πληροφορίες είναι απούσες; Κάτι τέτοιο, διώχνει τους πελάτες σου μακριά, ενώ στην ουσία πρόκειται για κάτι πολύ απλό.

7. Βελτιστοποίηση για smartphones-Apps

Πέρασαν οι καιροί που δέκα δάχτυλα έγραφαν κολλημένα πάνω σε ένα πληκτρολόγιο… Αντικαταστάθηκαν από δυο αντίχειρες, κολλημένους πάνω σε μια οθόνη αφής!

Η αναζήτηση μέσω κινητών τηλεφώνων, ξεπέρασε την αναζήτηση από desktop κατά πολύ μέσα στο έτος 2015 και είναι πλέον βέβαιο και ξεκάθαρο πως θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, η χρήση smartphones και tablets.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Αυτό σημαίνει, πως η ιστοσελίδα σου θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί πλήρως, αν δε θέλεις να καταλήξει στα αζήτητα… Άρα, πρέπει το συντομότερο δυνατό να μεταφέρεις την επιχείρησή σου στο Android Play Store ή στο iOS App Store.

Μια εφαρμογή-app, δε χρησιμοποιείται μόνο για να υπενθυμίζει στους πελάτες την επιχείρησή σου κάθε φορά που ανοίγουν την αρχική τους οθόνη, αλλά και για να έχουν μια εύκολη πρόσβαση ώστε να εξερευνούν το περιεχόμενο σου ή να αγοράζουν κατευθείαν αυτό που θέλουν, ανά πάσα στιγμή, πράγμα που δε μπορείς να το προσφέρει η επιχείρησή σου πάντα.

Διάβασε για τις Εφαρμογές—Apps, αλλά και για όλα τα κορυφαία Marketing Trends για το 2016!

ΕΔΩ

8. Η Φωνητική αναζήτηση στα Smartphones

Ένα πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για τα smartphones και τη λειτουργικότητά τους, είναι η όλοένα και μεγαλύτερη αύξηση της δημοτικότητάς τους και η πλέον “πανταχού παρούσα” και γνωστή στους περισσότερους, φωνητική αναζήτηση.

Ενώ η χρήση λέξεων-κλειδιών αρχίζει να φθίνει, παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να αποτελούν δυνατό εργαλείο. Πρόσεχε, οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείς να είναι εύκολες και εύχρηστες για μια φωνητική αναζήτηση. Σήμερα, φράσεις όπως: “υδραυλικός. Αττική. Ελλάδα.” , φαίνεται να είναι απαρχαιωμένες, καθώς δεν αντικατροπτίζουν ακριβώς τον τρόπο που ένα πρόσωπο θα κάνει τη φωνητική του αναζήτηση μέσω του smartphone του.

Έχοντας αυτά κατά νου, προσπάθησε να προσεγγίσεις και να χρησιμοποιήσεις εκείνες τις λέξεις-κλειδιά, που θα ήθελες εσύ όταν της πεις φωναχτά να λάβεις στοχευμένη απάντηση, σχετικά με έναν υδραυλικό, στην Αττική, στην Ελλάδα.

9. Η Google επικεντρώνεται στην παροχή απαντήσεων: Δώσε λύσεις, με γνομωνα το περιεχόμενο

Ένας λόγος που η φωνητική αναζήτηση επηρεάζει τον τρόπο που ένας χρήστης αναζητά κάτι,  είναι ότι κάνει μια φυσική ερώτηση και λαμβάνει την πιο άμεση απάντηση.

Για παράδειγμα, πληκτρολογείς “Ποιος είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο;” στην αναζήτηση της Google. Βρίσκεις αμέσως το όνομά του και πόσο ύψος είχε, χωρίς να κάνεις ούτε ένα κλικ παραπάνω!

10. Εστίασε σε μία πλούσια online παρουσία

Οι άνθρωποι πλέον, είναι εξειρετικά εξοικειωμένοι και με τρομερή αντίληψη στις αναζητήσεις τους στο Διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει, γιατί θέλουν την καλύτερη ποιότητα και στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς.

Στην εποχή προ-Google, για αναζητήσεις σχετικά με μια εταιρεία ή ένα προϊόν, χρειαζόταν μια ολοήμερη διαδικασία. Τώρα, η ίδια ποσότητα πληροφοριών είναι διαθέσιμη σε λίγα μόλις λεπτά και με μερικά κλικ…

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Άρα λοιπόν, αυτός είναι ο βασικός λόγος, που η επιχείρησή σου χρειάζεται μια πλούσια online παρουσία και σε άλλες ιστοσελίδες, αλλά και μέσω των social media.

Κρατώντας το brand σου ορατό στα μάτια των πελατών σου ενώ κάνουν την έρευνά τους στο διαδίκτυο, θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα στην αναγνωρισημότητα, στο brand awareness, ενώ ανα πάσα στιγμή θα κλικάρουν και θα κάνουν τις αγορές τους.

Γνωρίζεις τις Google Reviews και πόσο σημαντικές είναι;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Συμπέρασμα λοιπόν, είναι να προετοιμαστείς καλά και να είσαι έτοιμος για οτιδήποτε.

Το 2016, είναι μια χρονιά γεμάτη με νέες εκδόσεις αλγορίθμων της Google και πρέπει να προετοιμαστείς όσο πιο καλά γίνεται για τον νέο “γύρο” . Έχουμε επίσης να περιμένουμε συχνές αναβαθμίσεις στον τρόπο αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο, όσον αφορά την ευρετηρίαση και την κατάταξη των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις της Google.

 

πηγή: blog.scoop.it

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Και οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, έπεσαν κατακόρυφα.

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

Google

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας; Οι αναζητήσεις μας στην Google...

Internet Marketing

Οι μηχανές αναζήτησης προωθούν σε μεγάλο βαθμό τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων (social media) στα αποτελέσματα τους, όμως οι λογαριασμοί Instagram είναι ιδιαίτερα δύσκολο να...

CMS

Πρόσφατα ένας από τους αναγνώστες μας μας ρώτησε για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης του αρχείου robots.txt για τη βελτίωση του SEO στο...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js