Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

E-mail

Επιτυχημένο E-mail Marketing και το 2018

email-marketing-2018

Κάθε χρόνο, οι χρήστες του Διαδικτύου λαμβάνουν περισσότερο περιεχόμενο από πέρυσι και πολλά newsletter. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία του να προσεγγίσετε  τους χρήστες μέσω email marketing δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Αν το κάνετε όμως καλά, σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Για να γίνετε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότεροι, πρέπει να σχεδιάσετε σήμερα κιόλας την τακτική σας.

1. Μελετήστε τα στατιστικά του newsletter

Για να προσεγγίσετε το κοινό σας, δεν μπορείτε να βασίζεστε στη διαίσθησή σας για κάθε κίνηση. Πρέπει να εξετάσετε το πώς αλληλεπιδρούν οι παραλήπτες με κάθε ένα από τα μηνύματα newsletter που στέλνετε, ώστε να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο θα αυξήσετε τα κλικς και τα ανοίγματα.

Θα χρειαστεί να μελετήσετε τα στατιστικά, για να καθορίσετε τον τρόπο της αποστολής του newsletter σας. Με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία και τη συμπεριφορά θα στέλνετε πολύτιμα newsletter τα οποία οι χρήστες σίγουρα θα τα ανοίγουν.

2. Διαδικασία Εγγραφής

Μία από τις καλύτερες στρατηγικές, είναι να εφαρμόσετε μια διαδικασία εγγραφής για τους χρήστες που επιθυμούν να λαμβάνουν το newsletter σας. Εφόσον οι επισκέπτες σας δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, για να κατεβάσουν για παράδειγμα κάποιο περιεχόμενο από το website σας, θα πρέπει να τικάρουν επίσης την επιλογή να λαμβάνουν newsletter από εσάς εάν το επιθυμούν. Ή αν αγοράσουν από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή “Θα ήθελα να λαμβάνω το ενημερωτικό σας δελτίο” .

Πρέπει να να χρησιμοποιείτε το e-mail των χρηστών σας, αυστηρά για το σκοπό που σας το παραχωρούν.

Ένα πλεονέκτημα της παραπάνω προσέγγισης, είναι ότι θα καταλήξετε μόνο με χρήστες που πραγματικά ενδιαφέρονται για εσάς και τα newsletter σας. Έτσι, μειώνετε τις μη έγκυρες διευθύνσεις στη λίστα σας και τυχόν παράπονα από χρήστες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν το ενημερωτικό σας δελτίο.

3. μην ασχολείστε με τους αδιάφορους

Σταματήσετε να στέλνετε newsletter σε παραλήπτες που δεν ενδιαφέρονται. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί απλά διαγράφουν, αγνοούν ή στέλνουν στα spam μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό μόνο κακό μπορεί να σας κάνει. Μια τακτική λοιπόν για το 2018, είναι να αφαιρέσετε όλους αυτούς τους χρήστες από τη λίστα σας που δεν ανοίγουν ποτέ τα μηνύματά σας.

Διαβάστε ποια είναι τα 14 Βασικά Στοιχεία, Για Ένα Επιτυχημένο Newsletter!

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

4. Βελτιώστε τα PopUps

Οι περισσότερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν σήμερα τα γνωστά σε όλους μας αναδυόμενα παράθυρα ή αλλιώς popups, για να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες τους να εγγραφούν στα ενημερωτικά τους δελτία. Αυτό προκαλεί σύγχυση στους χρήστες και συνήθως είναι ένα απλό μήνυμα που αγνοούν.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε καλύτερα αναδυόμενα παράθυρα και με πιο αποτελεσματικά CTA Buttons. Μια τάση φέτος θα είναι τα αυστηρά τεστ, κάνοντας συνεχώς μικρές βελτιώσεις μέχρι να φτάσετε στον βέλτιστο σχεδιασμό.

5. Στείλτε Newsletter από προσωπικό λογαριασμό

Προτιμήστε να στέλνετε newsletter από έναν προσωπικό λογαριασμό. Μην χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση “noreply”. Είναι καλό να φαίνεται στους παραλήπτες ότι υπάρχει ένα υπαρκτό πρόσωπο πίσω από το Brand σας και επιτρέπει στους συνδρομητές να απαντούν απευθείας σε ένα e-mail σας.

Newsletter – Πότε γίνεται μεσσίας και πότε καταστροφέας;

6. Εξατομικεύστε τα newsletter σας

  • Ρωτήστε τους συνδρομητές σας. Με δύο ή περισσότερα διαφορετικά CTA Buttons στα e-mail, μαθαίνετε για το τι ενδιαφέρονται πραγματικά οι χρήστες. Αυτό δείχνει επίσης ότι ενδιαφέρεστε για τους παραλήπτες σας ως άτομα και σας βοηθά να παρέχετε στοχευμένο και καλύτερο περιεχόμενο.
  • Προσεγμένες (*Click Bait) γραμμές θέματος. Οι Click Bait γραμμές θέματος, αυξάνουν τα κλικς αλλά μειώνουν τo engagement. Συνήθως δεν είναι αυτό που φαίνεται. Προσπαθήστε να περιορίσετε την αλόγιστη χρήση τους και να δείξετε στους συνδρομητές σας ότι το μήνυμα περιέχει χρήσιμες πληροφορίες.

Newsletter: 7 Tips Για Να Τραβήξεις Βλέμματα Και Clicks!

*Μια Click Bait γραμμή θέματος, είναι συνήθως προκλητική και προκαλεί εντυπωσιασμό, ώστε να τραβάει αμέσως το βλέμμα του χρήστη και να κλικάρει.

7. Πειραματιστείτε στέλνοντας newsletter διαφορετικές ώρες κάθε φορά

Διεξάγετε τη δική σας έρευνα και μάθετε πότε το κοινό σας είναι πιο πιθανό να ανοίξει, να κλικάρει και να απαντήσει στα e-mail σας. Αυτό περιλαμβάνει την αποστολή μηνυμάτων διαφορετικές ημέρες και ώρες της εβδομάδας, παρακολουθώντας τα στατιστικά.

Εφαρμόζοντας αυτές τις τακτικές στη δική σας στρατηγική newsletter, θα δείτε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα φέτος. Συνεχίστε να παρακολουθείτε τις βασικές μετρήσεις δεδομένων. Μην ανησυχείτε αν ορισμένοι χρήστες διαγράφονται από τη λίστα σας. Θα είναι ευκολότερη για εσάς η επιτυχία, όταν θα στοχεύετε με ακρίβεια πλέον σε πιθανούς πελάτες σας.

Διαβάστε επίσης: Ποια Είναι Η Καλύτερη Ώρα Αποστολής Newsletter;

πηγή: www.boostability.com

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

E-mail

Λάβατε ένα email το οποίο σας φαίνεται κρίσιμο, ύποπτο ή επικίνδυνο και δεν είστε σίγουροι για την ταυτότητα του αποστολέα;

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

E-mail

Γιατί δεν λαμβάνετε email από το WordPress site σας Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τα email είναι ότι ο διακομιστής φιλοξενίας σας δεν έχει...

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

E-mail

Διαβάστε πως μπορείτε ΤΩΡΑ να κατεβάσετε από τον server σας το email που σας έχουν στείλει.

Blog

Συχνά οι αναγνώστες μας ρωτούν τι είναι ένα blog και πώς διαφέρει από έναν ιστότοπο; Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα blog ή μια ιστοσελίδα,...

SEO

Σήμερα, θα ρίξω λίγο φως στο θέμα και θα αποκαλύψω μερικά εμπορικά μυστικά και σημαντικά βήματα που μπορείτε να μάθετε για να κατανοήσετε καλύτερα...

Internet Marketing

Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα είναι όλα και πιο κοντά, έρχονται όλο και πιο γρήγορα! Το νιώθετε κι εσείς αυτό; Όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγάλων...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js