Ανεβάζοντας Φωτογραφίες στο Facebook, στο Τέλειο Μέγεθος!

 1. Home
 2. Internet Marketing
Ανεβάζοντας Φωτογραφίες στο Facebook, στο Τέλειο Μέγεθος!

Σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει να ανεβάσεις φωτογραφίες στο προφίλ σου στο Facebook, όμως το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Εδώ είναι ένας επίκαιρος, ανεπίσημος οδηγός μεγεθών, για να σε καθοδηγήσει σωστά!

Αρχικά, το κύριο περιεχόμενο του Facebook, ήταν κείμενα και σύνδεσμοι. Όσο όμως εξελισσόταν, οι φωτογραφίες έπαιζαν τον κυριότερο ρόλο. Τώρα πλέον, είναι σημαντικές για την αισθητική και την ταυτότητα του προφίλ του χρήστη, όπως η εικόνα προφίλ του και η εικόνα εξωφύλλου του. Άλλωστε όλοι μας ξέρουμε πόσο σπουδαίο είναι να μοιράζεσαι φωτογραφίες στο χρονολόγιό σου.

Το να επιλέξεις μέγεθος για τις φωτογραφίες που θα δημοσιεύσεις στο Facebook, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις και θα δυσκολευτείς μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάθε είδος εικόνας, είτε για προφίλ είτε χρονολογίου, έχει το δικό της μέγεθος και τις ιδιορρυθμίες της και το Facebook δεν σου παρέχει κάποιο είδος βοήθειας σε αυτό.

Μέγεθος της Φωτογραφίας Εξωφύλλου στο Facebook (Cover Photo)

profile_photo

Εμφανίζονται σε 851px πλάτος και 315px ύψος

profile_picture1

 • Η εικόνα που θα ανεβάσεις, πρέπει να έχει τουλάχιστον 399px πλάτος, αλλά μία σχεδόν 720px, σίγουρα θα λειτουργήσει καλύτερα. Στην περίπτωση που είναι πολύ μεγαλύτερη, μπορείς να την περικόψεις στο ιδανικό μέγεθος ή να την ανεβάσεις κατευθείαν και μετακινώντας την, να επιλέξεις πόσο και που θα περικοπεί, αφού υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.

Μέγεθος της Εικόνας Προφίλ στο Facebook (Profil Photo)

Η εικόνα προφίλ, είναι η μικρή τετράγωνη φωτογραφία, που βρίσκεται κάτω αριστερά, επικαλύπτοντας την φωτογραφία εξωφύλλου.

profile_photo

 • Πρέπει να ανεβάσεις φωτογραφία, τουλάχιστον 180px  x  180px. Εμφανίζεται στα 160px  x  160px (το φυσικό του μέγεθος είναι στην πραγματικότητα 168px  x  168px, αλλά εμφανίζεται στα 160px  x  160px).

profile_picture1

 • Τώρα, αν χρησιμοποιήσεις μια εικόνα για προφίλ που δεν είναι τετράγωνη, μπορείς να επιλέξεις εσύ ποιο κομμάτι της θα χρησιμοποιήσεις, να την περικόψεις και σύροντάς την, επιλέγεις το κομμάτι της εικόνας που θα χρησιμοποιήσεις τελικά. Επίσης σου δίνεται η δυνατότητα να μην την περικόψεις και να την αφήσεις ως έχει, αλλά και να την ζουμάρεις όσο θέλεις!

eikona profil

 • Tip

Αν δεις ότι η φωτογραφία σου, μετά από αυτή την αλλαγή μεγέθους, κάτω απ το κανονικό είναι θολή, προσπάθησε να ανεβάσεις μία, διπλάσιου μεγέθους απ την προηγούμενη μετά την επεξεργασία της (μια εικόνα 320px  x  320px), ώστε να έχεις σίγουρα ένα ευκρινέστερο αποτέλεσμα!

Η Εικόνα Προφίλ σου στο Χρονολόγιο

Η εικόνα προφίλ σου που εμφανίζεται δίπλα στο όνομά σου όταν σχολιάζεις ή ποστάρεις, είναι η ίδια εικόνα, αλλά αυτόματα μικραίνει σε κλίμακα μεγέθους, σε 32px  x  32px.

profile_picture4

Μικρογραφίες με Σύνδεσμο, που τις Μοιράζεσαι στο Facebook

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που το Facebook εμφανίζει τις μικρογραφίες αυτές με σύνδεσμο. Το ιδανικό είναι να υπάρχει το πλήρως πλάτος της μικρογραφίας, να γεμίζει μια περιοχή διαστάσεων 470px  x  246px, όπως:

linked thumbail1

Αλλά δεν εμφανίζονται όλες οι μικρογραφίες αυτές, σε πλήρες μέγεθος σε πλάτος. Έτσι, εμφανίζεται σαν ένα μικρό κουτί στα αριστερά που στην περίπτωση αυτή, το μέγεθός της για απεικόνιση ενός τοπίου, πρέπει να έχει 155px πλάτος.

linked thumbail2

Και μία μικρογραφία με σύνδεσμο ενός πορτραίτου, ταιριάζει σε μέγεθος με 114px ύψος

linked thumbail3

 • Έχεις επίσης την δυνατότητα, να αλλάξεις την ήδη υπάρχουσα μικρογραφία που προτείνεται αυτόματα, με μία άλλη της αρεσκείας σου.

Μία Φωτογραφία στο Χρονολόγιό σου

Όταν ανεβάζεις μία φωτογραφία χρονολογίου, μία μικρογραφία παράγεται αυτόματα σε διαστάσεις 470px  x  470px. Έτσι, αν εσύ θέλεις να αξιοποιήσεις όλο το χώρο που διατίθεται, τότε την ανεβάζεις εξαρχής τουλάχιστον στα 504px.

timeline_photo1

 • Αν τώρα ανεβάσεις μία φωτογραφία τοπίου οριζόντια, θα είναι στα 470px πλάτος

timeline_photo2

 • Ενώ ανεβάζοντας μία φωτογραφία πορτραίτου κάθετη, θα είναι στα 470px ύψος, θα εμφανιστεί στα αριστερά και με ένα λευκό κενό στα δεξιά. Το πόσο άδειο λευκό χώρο θα έχει στα δεξιά, θα εξαρτηθεί από το τι μέγεθος θα έχει η φωτογραφία που θα ανεβάσεις, εξ αρχής.

timeline_photo3

Ανεβάζοντας Πολλαπλές Φωτογραφίες σε μια Σελίδα Χρονολογίου

Μπορείς να ανεβάζεις πολλαπλές φωτογραφίες στο χρονολόγιό σου και το πώς θα προβάλλονται, εξαρτάται από το πόσες φωτογραφίες θα ανεβάσεις και από το ποια θα ορίσεις ως την κύρια, για τον προσανατολισμό. Η κύρια αυτή φωτογραφία, είναι αυτή που θα εμφανίζεται αρχικά και θα είναι και μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις υπόλοιπες. Για να θέσεις την εικόνα που θέλεις από όλες ως κύρια, απλά την επιλέγεις και την σύρεις αριστερά. Όπως φαίνεται παρακάτω, η φωτογραφία με το λιοντάρι στα αριστερά, θα οριστεί ως η κύρια.

multiple_1

Σε πολλές περιπτώσεις, η σειρά, δεν παίζει ρόλο. Δηλαδή το ποια εικόνα θα είναι αριστερά ή στην κορυφή. Αλλά έτσι, καθορίζεται ο προσανατολισμός τους με βάση αυτή την κύρια εικόνα που θα εμφανιστεί, ξεχωρίζοντας την από τις υπόλοιπες.

Δηλαδή, αν η κύρια εικόνα είναι οριζόντια, θα γίνουν και οι υπόλοιπες το ίδιο.

2 Φωτογραφίες (Τοπίου) με Οριζόντιες Κύριες Φωτογραφίες

multiple_2

2 Φωτογραφίες με Κάθετες (Πορτραίτου) Κύριες Φωτογραφίες

multiple_3

2 Φωτογραφίες με Τετράγωνες Κύριες Φωτογραφίες

multiple_2

2 Φωτογραφίες με Τετράγωνες Κύριες Φωτογραφίες

multiple_4

3 Φωτογραφίες με Οριζόντιες (Τοπίου) Κύριες Φωτογραφίες

multiple_5

 • Μπορείς να αλλάξεις τον προσανατολισμό των μη-κύριων φωτογραφιών και να τις ταιριάξεις όπως θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

3 Φωτογραφίες με Κάθετες (Πορτραίτου) Κύριες Φωτογραφίες

multiple_6

 • Επίσης μπορείς να αλλάξεις τον προσανατολισμό των μη-κύριων φωτογραφιών και να τις ταιριάξεις όπως θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

3 Φωτογραφίες με Τετράγωνη Κύρια Φωτογραφία

multiple_7

 • Και εδώ, μπορείς να αλλάξεις τον προσανατολισμό των μη-κύριων φωτογραφιών και να τις ταιριάξεις όπως θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

4 ή περισσότερες Φωτογραφίες με Μία Οριζόντια (Τοπίου) Κύρια Φωτογραφία

multiple_8

 • Μπορείς να αλλάξεις τον προσανατολισμό των μη-κύριων φωτογραφιών και να τις ταιριάξεις όπως θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αν ανεβάσεις 5 ή παραπάνω φωτογραφίες, θα εμφανίζονται μόνο οι 4 πρώτες, αλλά θα προστεθεί μία ετικέτα κάτω στην δεξιά εικόνα που θα αναγράφεται ο αριθμός των υπόλοιπων εκόνων που δεν εμφανίζονται (π.χ. +2 or +4, κλπ).

4 ή περισσότερες Φωτογραφίες με Μία Κάθετη (Πορτραίτου) Κύρια Φωτογραφία

multiple_9

 • Επίσης, μπορείς να αλλάξεις τον προσανατολισμό των μη-κύριων φωτογραφιών και να τις ταιριάξεις όπως θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αν ανεβάσεις 5 ή παραπάνω φωτογραφίες, θα εμφανίζονται μόνο οι 4 πρώτες, αλλά θα προστεθεί μία ετικέτα κάτω στην δεξιά εικόνα που θα αναγράφεται ο αριθμός των υπόλοιπων εκόνων που δεν εμφανίζονται (π.χ. +2 or +4, κλπ).

4 ή περισσότερες Φωτογραφίες με Μία Τετράγωνη Κύρια Φωτογραφία

multiple_10

 • Τέλος και εδώ, μπορείς να αλλάξεις τον προσανατολισμό των μη-κύριων φωτογραφιών και να τις ταιριάξεις όπως θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αν ανεβάσεις 5 ή παραπάνω φωτογραφίες, θα εμφανίζονται μόνο οι 4 πρώτες, αλλά θα προστεθεί μία ετικέτα κάτω στην δεξιά εικόνα που θα αναγράφεται ο αριθμός των υπόλοιπων εκόνων που δεν εμφανίζονται (π.χ. +2 or +4, κλπ).

Φωτογραφίες με Πλήρης Πλάτος στο Χρονολόγιο

Η νέα διάταξη που εισήγαγε το Facebook, το καλοκαίρι του 2014 κατήργησε τη δυνατότητα που είχε, να ανοίγει την εικόνα σε δύο στήλες. Στις ενημερώσεις σου φαίνονται  τώρα μόνο σε μια μόνο στήλη, και δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν οι φωτογραφίες μεγαλύτερες, ευρύτερες, από αυτήν τη στήλη..

Ένα …  “σκονάκι” για τις Φωτογραφίες σου στο Facebook

skonaki

Αυτός ήταν ένας Οδηγός Μεγεθών για το Facebook! Ελπίζω να σε βοηθήσει αρκετά και να ανεβάζεις από εδώ και πέρα τις καλύτερες φωτογραφίες στο προφίλ σου!

πηγή: havecamerawilltravel.com

Ετικέτες: Facebook Page
 • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

3 σχόλια

 • Giorgos

  8 έτη πριν

  Αυτό που περιμέναμε!

 • Λια

  7 έτη πριν

  Γίνεται να κάνω περικοπή φωτογραφία προφίλ που την έχω ποστάρει ήδη;;

  • Marianna

   7 έτη πριν

   Καλησπέρα Λία! Λοιπόν, όπως βλέπω εδώ, γίνεται να την αναπροσαρμόσεις με ζουμάρισμα και τα σχετικά. Απλά όταν είσαι από desktop, δηλαδή όχι από το facebook app του κινητού σου, πας επάνω στη φωτο προφίλ και επιλέγεις “Ενημέρωση Εικόνας Προφίλ”. Μετά θα κλικάρεις στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, την τρίτη επιλογή, που έχει ένα “μολυβάκι” (Επεξεργασία μικρογραφίας). Για δοκιμασέ το αν εννοείς κάτι τέτοιο και πες μου! 🙂

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.