Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Blog

4 τύποι Post στα Social Media, που αιχμαλωτίζουν τον καθένα!

Google MyBusiness posts

Τα post που δημοσιεύεις στα social media, θα μπορούσαν να είναι σύντομα και ευχάριστα προς την ανάγνωση. Μα για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, πρέπει να απαλλαχτείς από τη νοοτροπία του να προωθήσεις ένα διαφημιστικό μήνυμα με …τη βία στο αναγνωστικό κοινό σου, ώστε να επιβιώσεις μέσα σε αυτήν τη “ζούγκλα” κοινωνικών μέσων.

Όταν δε, επιθυμείς να γίνεις γοητευτικός, δημιουργικός και να ξεχωρίσεις, μια ματιά στη φωτογραφία marketing που χρησιμοποιείς για λογαριασμό της επιχείρησής σου, το αποδεικνύει.

1. Φωτογραφίες από τα …παρασκήνια!

Δεν αναφέρομαι στο τι πουλάει και παρουσιάζει η εταιρεία σου μέσω των social media, που δείχνουν άλλωστε και την προσωπικότητά της. Τράβα μια φωτογραφία από τα …παρασκήνια και ανέβασέ την! Κάτι από την καθημερινότητά σου, τον τρόπο που δουλεύεις. Μια ανάρτηση στο Facebook το πρωί, με μια “Καλημέρα!” , έναν καφέ τη στιγμή που ξεκινάς τη μέρα σου και με δυο σχετικά εργαλεία της δουλειάς σου, μια φωτογραφία με τους συναδέλφους σου από μια εκδήλωση της εταιρείας σου ή ακόμα και παρέα με τους πελάτες σου σε μια συνάντηση, θα έχει 53% περισσότερη αποδοχή από το κοινό σου και περισσότερα likes από το μέσο όρο των δημοσιεύσεών σου μέχρι τώρα.

Προσπάθησε να μεταφέρεις το κλίμα της εργασίας σου, να παρουσιάσεις τους ανθρώπους της επιχείρησής σου, τα μέσα-εργαλεία που χρησιμοποιείς και τον τρόπο που εργάζεσαι.

Να έχεις μια κάμερα πάντα δίπλα σου και να αποθανατίζεις ανά πάσα στιγμή μέσα στη μέρα σου, με μια μοναδική και εμπνευσμένη φωτογραφία!

2. “Μοίρασε” τις γνώσεις σου

Στην επιχείρησή σου, εσύ είσαι ο ειδικόςεμπειρογνώμονας στον τομέα σου. Έχεις συσσωρευμένες εμπειρίες, γνώσεις και ανεπτυγμένες ικανότητες, που σε έφεραν σε αυτό το επαγγελματικό στάδιο που είσαι σήμερα! Γιατί να μη μοιραστείς λίγη από την πολύτιμη αυτή γνώση σου με το φανατικό κοινό σου, που σε ακολουθεί στα social media;

Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας φωτογράφος, θα ανεβάσει μια φωτογραφία και θα εξηγεί πώς την τράβηξε, τι φακούς χρησιμοποίησε για τη λήψη, τα διάφορα φίλτρα, κλπ.

Αυτό το είδος post λοιπόν, καθιερώνει τις αρχές σου στον τομέα σου όχι μόνο απέναντι στους πελάτες σου, αλλά και σε σχέση με τους συναδέλφους σου.

3. Κοινοποίησε αληθινές στιγμές

Τα social media, σου δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστείς ρεαλιστικές, αληθινές στιγμές. Έτσι, με το να κοινοποιείς μια φωτογραφία, έναν αγαπημένο σου στίχο-δοκίμιο ή ένα video, σε συνδέει σε ένα συναισθηματικό επίπεδο με το κοινό σου εκτός από ένα μόνιμο κλίμα πωλήσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσελκύεις ολοένα και περισσότερους αναγνώστες.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Προσπάθησε να μοιράζεσαι αναρτήσεις, που προκαλούν το συναίσθημα στον αναγνώστη. Για παράδειγμα, μπορείς να κοινοποιήσεις μια φωτογραφία ή ένα άρθρο που θα παρουσιάζεσαι εσύ, να εργάζεσαι έως αργά με τους συναδέλφους σου για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη σου!

Με λίγα λόγια, ο,τιδήποτε μπορεί να προκαλέσει συναίσθημα στον αναγνώστη, να ξέρεις πως θα λειτουργήσει.

4. “Αγάπη” και social media

Όταν συνεργάζεσαι με άλλες επιχειρήσεις ή οργανισμούς, να μην ξεχνάς να “μιλάς” για τη συνεργασία σας ή το έργο που προκύπτει, κοινοποιώντας το στα social media, αλλά και να προσθέτετε ετικέτες, tags ο ένας στον άλλον. billionphotos-956782

Ας υποθέσουμε πως η επιχείρησή σου, δουλεύει με έναν καινούργιο κατασκευαστή ιστοσελίδων. Κοινοποίησε τα νέα σου σχέδια στα κοινωνικά δίκτυα και δώσε στον νέο σου κατασκευαστή μια δημόσια αναγνώριση. Επίσης, όταν δέχεσαι μια δωρεά από μια τοπική επιχείρηση, παρουσίασέ το στα social media και κοινοποίησε τα καλά νέα! Ποτέ να μην ξεχνάς, να συμπεριλαμβάνεις τις δημόσιες ευχαριστίες σου σε ένα Post.

Κοινοποιώντας αυτού του είδους τις αναρτήσεις, όχι μόνο ενισχύεις την εικόνα σου προς στην διαδικτυακή αγορά, αλλά χτίζεις και μια αμφίδρομη και επωφελή σχέση με άλλα brand στον κύκλο σου.

Άρα λοιπόν, αυτές ήταν 4 πολύτιμες ιδέες που μπορεί να μην είχες συνειδητοποιήσει έως τώρα! Αυξάνουν το brand awareness της επιχείρησής σου, μεγιστοποιούν τις πωλήσεις της, αλλά και την κίνηση στο επαγγελματικό σου website.

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχεις μια διέξοδο σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που μπορεί να μη γνωρίζουν το επαγγελματικό σου website ακόμα. Οι κοινοποιήσεις, τα σχόλια, τα πολυπόθητα likes κοκ, οδηγούν όλους αυτούς στο site σου, ώστε να ανακαλύψουν βαθύτερα, ποιοτικά και ουσιαστικά το ποιος είσαι και τι προσφέρεις στην αγορά.

Εσύ πώς προωθείς την επιχείρηση σου; Γνωρίζεις για τη Δημιουργία Κοινότητας και τη χρησιμότητά της;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

πηγή: blog.verticalresponse.com

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Internet Marketing

Το Instagram μας δίνει μόνο ένα URL με δυνατότητα κλικ στο βιογραφικό μας, οπότε είναι σημαντικό να το βελτιστοποιήσουμε και να το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα...

Ασφάλεια

Το DDoS (Distributed Denial of Service) είναι ένας τύπος επίθεσης σε websites που χρησιμοποιώντας κακόβουλα ρομπότ. Σε μια επίθεση DDoS, οι hackers χρησιμοποιούν bots...

Domain - Όνομα χώρου

Προσπαθείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη των DNS σας; Αυτό σας βοηθά να δείτε την πιο πρόσφατη έκδοση ενός webiste.

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

Content Marketing

Αν σας ενδιαφέρει ως επιχείρηση να εμφανίζεστε στις τοπικές αναζητήσεις, τότε βελτιστοποιήστε σωστά τον επαγγελματικό λογαριασμό σας στο Instagram. Και αν δεν έχετε ιδέα...

Internet Marketing

Τελικός στόχος της τοπικής βελτιστοποίησης είναι να προσεγγίσετε τον σημερινό καταναλωτή, ο οποίος είναι πιθανότερο να αναζητά πληροφορίες στο διαδίκτυο για αυτό που έχει...

Internet Marketing

It’s the most wonderful time of the year! λέει ένα τραγούδι και δεν έχει και άδικο! Εγώ θα έλεγα και αγχωτική συνάμα εποχή του...

Google Plus

Εάν είστε ένας από τους λίγους χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν το Google plus ως απλό προφίλ και όχι ως επιχείρηση, έχετε κατά νου...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js