Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Internet Marketing

3 Tips βελτίωσης της στρατηγικής σου στο Instagram

Περισσότεροι από 400 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες, είναι εγγεγραμμένοι στο Instagram! Οικογενειακές φωτογραφίες και selfies με φίλους, φωτογραφίες με φαγητά, γλυκά και στιγμιότυπα διακοπών, οι άνθρωποι το αγκαλιάζουν ως ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Πρόσφατη δημοσκόπηση, έδειξε πως το Instagram αποτελεί το μεγαλύτερο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο κοινωνικό μέσο, σήμερα!

Έτσι λοιπόν, με βασικά χαρακτηριστικά του την απλότητα και ως βασικό μέσο λειτουργίας του τις κινητές συσκευές, η προσέγγιση ενός brand και για να πετύχεις το engagement με τον πελάτη, απαιτεί κάτι παραπάνω από μια απλή και γρήγορη προσέγγιση.

Επικεντρώσου στις παρακάτω βασικές αρχές, ώστε αρχικά να δημιουργήσεις και έπειτα να καλλιεργήσεις και να διατηρήσεις μια ολοζώντανη κοινότητα στο Instagram:

1. Πρώτα ο Στόχος, μετά τα Φίλτρα

Είναι βασικό, το στυλιστικό και εμφανισιακό κομμάτι, να εκπέμπει μια ιδιαίτερη εικόνα – προσέγγιση.

Αλλά γιατί βρίσκεσαι στο Instagram;

Τι μπορεί να κάνει το brand σου να ξεχωρίσει και να μετρήσει τελικά, μέσα σε αυτή την κοινότητα;

insta_photo shot

photo shot instagram

Δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις το ίδιο αντικείμενο και πίσω από κάθε brand, υπάρχει και ένα διαφορετικό κοινωνικό δίκτυο. Οι έμποροι λιανικής πώλησης και τα brands του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν την τάση να επικεντρώνονται στο marketing του προϊόντος. Οι “ταξιδεμένες” και “φιλοξενούμενες” μάρκες, συνήθως αξιοποιούν τις αισθήσεις με πολυτελείς τοπικές ρυθμίσεις. Οι B2B εταιρείες, συχνά επικοινωνούν με βάση την κουλτούρα της επιχείρησης. Οι οργανισμοί, προβάλλουν το έργο του πελάτη. Και κάπως έτσι συνεχίζεται…

Με απλά λόγια, οι στόχοι θα είναι πολυδιάστατοι. Πρέπει να συμφωνήσεις με αυτούς και να επιστρατεύσεις όλα σου τα μέσα για να το υποστηρίξεις. Θέσε ένα σύνολο βασικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του ρυθμού αυξομείωσης των εκδόσεων, εγκεκριμένων φίλτρων και σημείων αναφοράς για την απάντηση στα σχόλια. Έπειτα, κατέγραψε την επίδοση. Να είσαι ενήμερος σχετικά με τις αποχρώσεις και τους αριθμούς, ώστε να βελτιστοποιήσεις την παρουσία σου και να μεγιστοποιήσεις την εμπλοκή της κοινότητας.

2. Προσδιόρισε το κοινό σου, απομονώνοντας συμπεριφορές

Η σύνθεση των ακολούθων σου, θα πρέπει να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το περιεχόμενό σου, ώστε να μεγεθύνουν παράλληλα το engagement. Όπως συμβαίνει με όλες τις προσπάθειες σου στο marketing και είναι και απόλυτα λογικό, κάποιες ομάδες χρηστών να είναι περισσότερο ενεργοί στο Instagram απ’ ό, τι σε άλλα κανάλια στα social media. Αρχικά, μάθε πως:

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Σύμφωνα με το  Pew Research Center, ένα ποσοστό 53% από ηλικίες 18 έως 29 ετών, χρησιμοποιούν το Instagram, με το 29% να είναι γένος θηλυκού και μόλις το 22% να είναι άνδρες.

Αλλά ας προχωρήσουμε όμως πέρα από τα βασικά.

  • Εκτίμησε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές από το brand σου και από την κοινότητά σου. Παρακολούθησε τις ώρες αποστολής μηνυμάτων και κοινοποίησης, ώστε να αποφασίσεις το είδος του περιεχομένου που προκαλεί το μεγαλύτερο engagement.
  • Επανεξέτασε τις επιδόσεις των hashtags που χρησιμοποιείς, ώστε να εντοπίσεις ποιες λέξεις-κλειδιά συμμετέχουν περισσότερο από άλλες.
  • Εντόπισε εκείνους που σου κάνουν like και σχολιάζουν τα posts σου.

Εφόσον είσαι σε θέση να συλλέγεις και να αναλύεις συμπεριφορές που σχετίζονται με το σύνολο του περιεχομένου σου, θα είσαι πλέον στην βέλτιστη θέση να αντιγράφεις και να αναπαράγεις αντίστοιχες θέσεις και εμπειρίες!

Πολλά brands που αντικατοπτρίζουν τρόπο ζωής και καθημερινότητα, ευδοκιμούν στο Instagram. Επίσης, ένα brand μπορεί να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ώστε να προωθεί προσεχείς εκδηλώσεις και να τους καλεί να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς μέσω των fans, υποστηρίζοντας παράλληλα θεμιτές συμπεριφορές.

3. Επιμελές περιεχόμενο, να αρμόζει στον κλάδο σου

Η γοητεία του Instagram είναι το επιμελές, κατά παραγγελία περιεχόμενο που εμπνέει και προσθέτει αξία στους οπαδούς σου. Διάφορα οπτικά στοιχεία και video προσφέρονται για τη βιομηχανία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ως εφαρμογή, προσελκύει πολλούς πωλητές λιανικής που τη χρησιμοποιούν για να πουλήσουν άμεσα το προϊόν τους.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Instagram, ως ένα “όχημα” παραδοσιακής διαφήμισης. Αισθητικά, φωτογραφίες από το κατάστημά σου, μιμούνται τον τρόπο ζωής του προσωπικού λογαριασμού μιας blogger, χωρία εμφανή λογότυπα και τοποθετήσεις προϊόντων. Το περιεχόμενο, να ρέει με τρόπο φυσικό και να οδηγεί σε engagement, ενώ κάθε περιγραφή να περιέχει αξία για τον καταναλωτή. Τέλος, κάθε post με link προς το προφίλ σου, αποδεικνύει Αρχή, αλλά και εξοικείωση με την πλατφόρμα.

Τελικός Στόχος: το Engagement

Στην καλύτερη περίπτωση, τα social media είναι είναι ένα μέσο επικοινωνίας και ενώ ορισμένα δίκτυα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες από άλλα, είναι σημαντικό να προσφέρουν engagement όσο το δυνατόν συχνότερα. Το Instagram, ενισχύει το brand σου και το παρουσιάζει στις μηχανές αναζήτησης και επιτρέπει να ενταχθούν περισσότερες συζητήσεις που παίζουν σπουδαίο ρόλο για την επιχείρησή σου. Παρακολούθησε τα trendy posts, ανακάλυψε posts των οπαδών σου και hashtags που σχετίζονται άμεσα με το brand σου, τον κλάδο και την κατηγορία σου.

Πότε βάζω #hashtag, @ατ, διάθεση, και tag?

Ο καλύτερος τρόπος να έχεις επιρροή μέσω του Instagram, δεν είναι πάντοτε οπτικού περιεχομένου – αλλά μέσω της λεκτικής επικοινωνίας.

people-family-mother-father

πηγή: entrepreneur.com

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

Internet Marketing

Οι μηχανές αναζήτησης προωθούν σε μεγάλο βαθμό τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων (social media) στα αποτελέσματα τους, όμως οι λογαριασμοί Instagram είναι ιδιαίτερα δύσκολο να...

Blog

Συχνά οι αναγνώστες μας ρωτούν τι είναι ένα blog και πώς διαφέρει από έναν ιστότοπο; Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα blog ή μια ιστοσελίδα,...

Internet Marketing

Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα είναι όλα και πιο κοντά, έρχονται όλο και πιο γρήγορα! Το νιώθετε κι εσείς αυτό; Όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγάλων...

Internet Marketing

It’s the most wonderful time of the year! λέει ένα τραγούδι και δεν έχει και άδικο! Εγώ θα έλεγα και αγχωτική συνάμα εποχή του...

Internet Marketing

Όταν σκέφτεστε την περίοδο των εορτών, το συναίσθημα που επικρατεί είναι η ευτυχία, η χαρά και ο ενθουσιασμός τόσο για τους αγοραστές όσο και...

Internet Marketing

Το brand, η εξυπηρέτηση πελατών και οι προσφορές μιας online επιχείρησης είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία της. Ωστόσο, δε μπορεί να πετύχει χωρίς...

Google

Εάν δεν το χρησιμοποιείτε ακόμα, τότε χάνετε ένα αποδοτικό και οικονομικό εργαλείο marketing. Η Google παρέχει αυτή την υπηρεσία σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δωρεάν. Το...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js