Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Internet Marketing

10 Λόγοι για τους οποίους δεν αποδίδουν τα Social Media της επιχείρησής σας

socialmedia
socialmedia

Δεν λαμβάνετε την προσοχή που επιθυμείτε στα κοινωνικά μέσα της online επιχείρησής σας και δεν είστε ικανοποιημένοι από την απήχησή τους στο κοινό σας; Τότε ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι γι’ αυτό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της επιχείρησής σας είναι να βρίσκεται στην αφάνεια. Αν οι άνθρωποι δεν σας γνωρίζουν, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν δουλειά μαζί σας. Το προϊόν σας, θα μπορούσε να είναι καταπληκτικό και ανεπανάληπτο στην αγορά. Η εξυπηρέτηση των πελατών σας και η υποστήριξη, θα μπορούσε να είναι άμεση και απόλυτη. Όμως αν δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή σας, πώς θα τους βοηθήσετε;

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία λοιπόν για την ανάδειξή σας εκεί έξω στην online αγορά, είναι τα Social Media που οι περισσότεροι από εσάς υποτιμάτε ή δεν τους δίνετε την απαραίτητη σημασία. Αυτά τα καταπληκτικά κανάλια επικοινωνίας είναι δωρεάν και διαθέσιμα σε όλους να τα χρησιμοποιούν καθημερινά και όσες φορές θέλουν. Να ψάχνετε συνεχώς για νέες, μοναδικές ευκαιρίες ώστε να ανεβάζετε στα ύψη την ενημέρωση των πελατών σας μέσω των κοινωνικών μέσων της επιχείρησής σας και να τους ικανοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι 11 λόγοι οι οποίοι σας στερούν μια δυναμική παρουσίαση στα social media και σας ωθούν στην αφάνεια μέρα με τη μέρα;

1. Δεν Κοινοποιείτε αρκετά συχνά

Όταν καταγράφετε το πρόγραμμά σας σχετικά με τη συχνότητα που θα κοινοποιείτε στα social, να θυμάστε πως πρέπει να κυνηγάτε την προσοχή του κοινού για εσάς ως επιχείρηση και για το brand σας. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί προγραμματισμού των post σας, μα δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το ποια είναι η ιδανική συχνότητα.

Όσο περισσότερα κοινοποιείτε, τόσο το καλύτερο για τους followers σας.

Αν θέλετε λοιπόν μεγαλύτερη προσοχή από το κοινό σας, ξεκινήστε να ποστάρετε περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Social Media: Μερικά tips επιτυχίας

facebook

2. Κοινοποιείτε τις λάθος ώρες

Μπορεί να σας αρέσει να ποστάρετε στις 2 το μεσημέρι. Όμως το κοινό σας μπορεί να μην ασχολείται εκείνη την ώρα με τα social media, με αποτέλεσμα να μείνετε στην αφάνεια για… πολύ. Αν όμως κοινοποιήσετε στο LinkedIn τις ίδιες ώρες που ανεβάσατε κάτι στο Facebook ή στο Instagram, μην εκπλαγείτε με την απήχηση και το engagement που θα προκαλέσει. Αυτό συμβαίνει επειδή η κάθε πλατφόρμα έχει διαφορετικού είδους και σκοπού χρήστες και διαφορετικές συμπεριφορές, στον τρόπο δηλαδή που αναδεικνύει τις διάφορες κοινοποιήσεις.

Εργαλεία προγραμματισμού στα social, όπως:  Buffer ή Hootsuite

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Με τη χρήση τους, αποκτάτε απίστευτη ικανότητα να ελέγχετε την απήχηση των post σας στα διάφορα κοινωνικά μέσα που συνδέεστε και να πειραματίζεστε με τις ώρες κοινοποίησης και το περιεχόμενο. Θα εντοπίσετε τις νεκρές ζώνες, αλλά και τις μαγικές στιγμές που όταν θα κοινοποιείτε θα παρατηρείτε τρομερή απήχηση.

Να θυμάστε πως όσο περισσότερες φορές κοινοποιείτε, έχετε και περισσότερες ευκαιρίες για μεγαλύτερη απήχηση.

Με μια κοινοποίηση την ημέρα, έχετε μία ευκαιρία. Με δέκα κοινοποιήσεις, έχετε αυτόματα εννιά ευκαιρίες παραπάνω και απλώνετε τα δίχτυα σας πιο μακρυά.

Επιστρατεύστε όλες σας τις γνώσεις και όλη σας τη φαντασία και μη χάνετε άλλο χρόνο.

Ποιες αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο Facebook;

3. Δεν προσπαθείτε αρκετά για μια αξέχαστη παρουσία

Όσο πιο συχνά εμφανίζεστε μπροστά τους, τόσο δυσκολότερο είναι να σας ξεχάσουν.

Χρειάζονται κατά μέσο όρο, 5 με 7 εμφανίσεις ενός brand για να μείνει… αξέχαστο σε κάποιον.

Επικεντρωθείτε στο να ξεχωρίσετε! Μοιραστείτε μια εμπειρία σας ως επιχειρηματίας με το κοινό σας και φροντίστε να είστε ευπαρουσίαστος. Βρείτε τρόπους να ευχαριστείτε τους followers σας και να τους ικανοποιείτε συνέχεια και να χαίρονται όταν βλέπουν μπροστά τους το brand σας.

4. Μην αυτοματοποιείτε τα πάντα

Το να προγραμματίζετε τα πάντα στα social είναι τέλειο και σας λύνει τα χέρια. Όμως τα κοινωνικά μέσα, αποκαλούνται Κοινωνικά για κάποιον λόγο. Είναι όλα σχετικά με την ανθρώπινη διασύνδεση και την ανθρωπότητα. Αν το παρακάνετε λοιπόν με την αυτοματοποίηση, το πιθανότερο να αρχίσετε να χάνετε στο engagement και κατά συνέπεια στην πραγματική έλξη, όπου εκεί συμβαίνει όλο το παιχνίδι με το κοινό σας και την επαφή σας.

Βρείτε ευκαιρίες να έρθετε κοντά με τους χρήστες του Διαδικτύου. Αν κάποιος κάνει ένα retweet σε κάτι δικό σας, βρείτε έναν τρόπο να τον ευχαριστήσετε γι’ αυτό. Αν σας αρέσει το άρθρο κάποιου που ακολουθείτε, να του γράψετε ένα σχόλιο. Απαντήστε σε ερωτήσεις, κάντε ερωτήσεις και πάρτε μέρος στις online συζητήσεις.

Χρησιμοποιήστε τα Κοινωνικά σας μέσα, ως “Κοινωνικά“.

Είμαι εξωστρεφείς; Τι ακριβώς χρειάζομαι;

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5. Μην περιμένετε τους ανθρώπους να έρθουν σε εσάς

Όταν επιθυμείτε την εξέλιξη και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, μην περιμένετε τους ανθρώπους να έρθουν σε εσάς δια μαγείας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τη διαφήμιση και το marketing. Να βάλετε στόχους απήχησης και να ελέγχετε τα στατιστικά σας τακτικά.

Για να αναπτύξετε το online κοινό σας λοιπόν, μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσετε εκατοντάδες και συνήθως άσχετους χρήστες των κοινωνικών μέσων, με απώτερο σκοπό να αποκτήσετε την προσοχή εκείνων των λίγων και εκλεκτών.

Θα πρέπει να συνεργαστείτε με τους θαυμαστές της επιχείρησής σας για να εντοπίσετε ποιο είναι το κλειδί της επιρροής σας.

6. Δεν παρέχετε αρκετά αξιόλογο περιεχόμενο

Ρίξτε μια ματιά στο περιεχόμενο που κοινοποιείτε. Μήπως είναι απλά ένα post copy-paste και τίποτα περισσότερο; Μήπως δεν έχει κάτι νέο και μοναδικό να παρουσιάσει; Είναι σημαντικό να δίνετε έναν καλό λόγο στο κοινό σας να κοινοποιεί το περιεχόμενό σας χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο ανταγωνισμός στα κοινωνικά μέσα είναι τεράστιος και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσετε.

Κοινοποιώντας όμως το δικό σας μοναδικό και αξιόλογο περιεχόμενο, παρέχετε μοναδική αξία στο κοινό που σας ακολουθεί. Το ίδιο ισχύει και όταν κοινοποιείτε και άλλο περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες, άρθρα του τομέα σας κοκ με ιδιαίτερη προσοχή και επιλεκτικά. Δεν υπάρχει λάθος και απαγορευμένο όταν κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

Προσπαθήστε να έχετε μια ελκυστική παρουσία, να μοιράζεστε μια ποικιλία περιεχομένου και να έχετε να δώσετε στο κοινό σας κάτι το αξιόλογο, να μένει ικανοποιημένο και να επιστρέφει στο κανάλι σας για περισσότερο υλικό, ξανά και ξανά, κάθε μέρα.

6 Στρατηγικές για επιτυχημένη Προώθηση Περιεχομένου μέσω Social Media

7. Βιάζεστε για τις εξελίξεις και είναι ακόμα νωρίς

Είναι αλήθεια και δυστυχώς χρειάζεται αρκετός χρόνος για να εδραιώσετε και να αποκτήσετε ένα σταθερό κοινό που θα σας ακολουθεί στα κοινωνικά μέσα της online επιχείρησής σας. Με το να είστε ελάχιστα δραστήριος και να μην ασχολείστε για εβδομάδες ή και μήνες, τότε πολύ πιθανό να βιάζεστε υπερβολικά να αποκτήσετε εξέχουσα θέση στα μάτια των θαυμαστών σας.

Η ανάπτυξη στα κοινωνικά σας μέσα δεν πρόκειται να συμβεί μέσα σε μια νύχτα. Πρέπει να έχετε υπομονή και ποτέ να μην επαναπαύεστε. Η διαδικασία αυτή, απαιτεί συνέπεια, αρκετή δράση και παράλληλα πολλή υπομονή. Συνεχίστε την καλή δουλειά, πειραματιστείτε συνεχώς με νέες ώρες κοινοποιήσεων και νέα είδη περιεχομένου και ανακαλύψτε τι είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην online παρουσίαση της επιχείρησής σας και στο κοινό σας.

8. Είστε μία ζέστη, μία κρύο

Τη μία μέρα θα κοινοποιείτε δέκα φορές, την επόμενη θα απαντήσετε απλά σε ένα σχόλιο και μετά θα ξεχάσετε να κοινοποιήσετε για τρεις εβδομάδες.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Τα κοινωνικά μέσα κατά κύριο λόγο, είναι ένας τρόπος να μένετε συνδεδεμένος με τους άλλους ανθρώπους και είναι όπως όλοι οι τρόποι επικοινωνίας. Αν δεν ασχοληθείτε πραγματικά με το κοινό σας, δεν πρόκειται να ασχοληθεί και αυτό μαζί σας.

Μην ξεχνάτε επίσης, να ελέγχετε την δραστηριότητα των social της επιχείρησής σας, γιατί είναι πολύ εύκολο κάποιος που δεν έμεινε ευχαριστημένος με την ανταπόκρισή σας σε κάποιο αίτημά του, να σας δημοσιεύσει αρνητική κριτική. Πράγμα που δεν θα είναι και ό, τι καλύτερο για τη δημόσια εικόνα σας.

Google Reviews: Τι πρέπει να προσέξω;

9. Δεν χρησιμοποιείτε οπτικό περιεχόμενο

Υπάρχει τεράστια online ανταπόκριση σε κοινοποιήσεις με ενσωματωμένο οπτικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα:

  • Tweets με εικόνα, γίνονται 150% περισσότερο retweet, από αυτά που δεν περιέχουν μια εικόνα.
  • Περιεχόμενο με ενσωματωμένες σχετικές εικόνες, έχει 94% περισσότερα views από το σκέτο περιεχόμενο.
  • Το Youtube, έχει την μεγαλύτερη περίοδο σύνδεσης και παραμονής από κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με μέσο όρο 40 λεπτά από κινητό/χρήστη.

Προσπαθήστε να μετατρέψετε το περιεχόμενο που κοινοποιείτε στα social όσο περισσότερο οπτικά ελκυστικό μπορεί να γίνει. Θα δείτε να κερδίζετε ολοένα και περισσότερο στα στατιστικά και τις μετρήσεις, πράγμα που αξίζει τον κόπο και την προσπάθειά σας.

10. Εστιάζετε πολύ περισσότερο στα δικά σας ενδιαφέροντα

Εάν μοιράζεστε συνεχώς περιεχόμενο που ενδιαφέρει εσάς και όχι το κοινό σας, κανείς δεν θα θέλει να ακολουθεί μια σελίδα με τυχαίες διαφημίσεις και σκέψεις. Οι χρήστες των social, θέλουν να εκπαιδεύονται και να ψυχαγωγούνται με κάθε ευκαιρία. Χρειάζονται αξία, όχι διαφήμιση.

Αντί να ασχολείστε με το τι θέλετε εσείς (περισσότερες πωλήσεις ή ένα μεγαλύτερο κοινό), επικεντρωθείτε στο τι θέλει το κοινό σας να δει, δηλαδή κάτι το αξιόλογο με απώτερο σκοπό την γνώση και την ψυχαγωγία. Αναρωτηθείτε:

  • Ποιανού την προσοχή θέλετε να τραβήξετε;
  • Τι θέλουν να μάθουν περισσότερο, το οποίο συμβαδίζει με τις γνώσεις σας;
  • Με ποιον τρόπο θα προσδίδετε επιπλέον αξία στους πελάτες σας κάθε φορά που επισκέπτονται το προφίλ σας;

Απαντήστε στις παραπάνω ερωτήσεις και κάντε το περισσότερο δυνατό που μπορείτε για να προβάλλετε την αξία σας στο στοχευμένο κοινό σας και να είστε σίγουροι πως θα λάβετε σύντομα το αντάλλαγμα για τη σκληρή δουλειά που καταβάλλατε.

Εάν χρειάζεστε καθοδήγηση και συμβουλές για τα κανάλια σας στα social media, ξεκινήστε από εδώ.

www.entrepreneur.com

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Internet Marketing

Το Instagram μας δίνει μόνο ένα URL με δυνατότητα κλικ στο βιογραφικό μας, οπότε είναι σημαντικό να το βελτιστοποιήσουμε και να το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα...

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

Content Marketing

Αν σας ενδιαφέρει ως επιχείρηση να εμφανίζεστε στις τοπικές αναζητήσεις, τότε βελτιστοποιήστε σωστά τον επαγγελματικό λογαριασμό σας στο Instagram. Και αν δεν έχετε ιδέα...

Internet Marketing

Τελικός στόχος της τοπικής βελτιστοποίησης είναι να προσεγγίσετε τον σημερινό καταναλωτή, ο οποίος είναι πιθανότερο να αναζητά πληροφορίες στο διαδίκτυο για αυτό που έχει...

Google Plus

Εάν είστε ένας από τους λίγους χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν το Google plus ως απλό προφίλ και όχι ως επιχείρηση, έχετε κατά νου...

SEO

Μπορείτε να έχετε το καλύτερο προϊόν στον κόσμο, αλλά χωρίς αποτελεσματική διαφήμιση, κανείς δεν θα το γνωρίσει. Επειδή έχετε ξεκινήσει την ιστοσελίδα σας στο...

Internet Marketing

Το marketing με τα φυλλάδια που τα έβρισκες στριμωγμένα ανάμεσα στους υαλοκαθαριστήρες, έχει πλέον ψηφιακό χαρακτήρα. Σήμερα όμως  επιτυγχάνεται χάρη στην αγαπημένη τεχνολογία όλων,...

Συχνές Ερωτήσεις

Το Instagram δεν είναι ένα social δίκτυο όπως όλα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Δυσκολεύει κάποιες φορές ακόμα και τον καλύτερο …γνώστη! Αρχικά, όλοι...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js