Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Internet Marketing

Επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn

Τι είναι το Linked In

To LinkedIn είναι ένας ιστότοπος για στελέχωση – recruiting

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κοινοποιήσει το βιογραφικό του σημείωμα και να προσκαλέσει άτομα του ενδιαφέροντος του να δουν το δίκτυό του.

Έτσι ο χρήστης δημιουργεί ένα «πλέγμα» συναδέλφων αντίστοιχων με αυτόν που συνδέει επαγγελματίες με πολλαπλά επαγγελματικά οφέλη.

Το Linked In είναι πλέον Παγκοσμίως ο πιο επιτυχημένος ιστότοπος για επαγγελματίες και υπάρχει σε έξι γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά. Στόχος του είναι η αύξηση του επαγγελματικού κύκλου και διαδραστικά η ανταλλαγή γνώσεων.

Τι δυνατότητες έχει;

Κάνοντας Log in στο LinkedIn, φτιάχνετε το επαγγελματικό σας  προφίλ  και συμπληρώνετε στοιχεία όπως σπουδές, προϋπηρεσία, επαγγελματικές δεξιότητες κ.α. Ύστερα κάνετε connect με άτομα που γνωρίζετε (συναδέλφους, συμφοιτητές, φίλους).

Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε ένα μεγάλο κοινό και έχετε την δυνατότητα να βλέπετε ότι γίνεται στο Linked In όπως: τα νέα άτομα που μπαίνουν στο προφίλ σας, τις ομάδες με κοινό ενδιαφέρον ή την δημιουργία δικής σας ομάδας, τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν και των ατόμων που εργάζονται σε αυτές , τις συστάσεις και testimonials κλπ.

Τι κερδίζεις από το Linked In;

Μιλάμε για το απόλυτο εργαλείο επαγγελματικής δικτύωσης. Πάνω από εκατό εκατομμύρια χρήστες είναι εγγεγραμμένοι Παγκοσμίως. Στην εγχώρια αγορά έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση και είναι εγγεγραμμένες οι μεγαλύτερες εταιρείες και ιδιώτες. Σε περιμένουν!

Επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn

1.  Αναλυτική προϋπηρεσία.

Επειδή οι υποψήφιοι εργοδότες – συνεργάτες ενδιαφέρονται για τα επιτεύγματα στην καριέρα σου τουλάχιστον τα τελευταία 8-10 χρόνια, καλό θα ήταν να υπάρχει μια πλήρη παρουσίαση της προϋπηρεσίας σου.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

2. Επαγγελματική συμπεριφορά.

Χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που εκφράζεσαι στο Linked In καθώς όπως προαναφέραμε αφορά επαγγελματίες και δεν είναι κάποιο social media ψυχαγωγίας.

3. Πολλά και ποιοτικά connections.

Όσο πιο πολλές και ποιοτικές συνδέσεις κάνεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απήχησή σου και οι πιθανότητες να βρεις δουλειά – συνεργάτες.

4. Κοινωνικότητα.

Γίνε κοινωνικός στις ομάδες κοινού ενδιαφέροντος, συζήτησε στα Forum, αντάλλαξε απόψεις με συναδέλφους και γενικά προέβαλε τις δεξιότητες σου. Έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες για επαγγελματικές ευκαιρίες.

5. Οι συστάσεις.

Στο Linked In υπάρχουν τα endorsements, όπου τα άτομα του κύκλου σου έχουν την δυνατότητα να επιβεβαιώσουν τα skills που έχεις. Έτσι αποκτάς αξιοπιστία και επαγγελματισμό. Είναι πολύ σημαντικές οι συστάσεις για τον κάθε επαγγελματία.

lkin

Μια νέα άκρως χρήσιμη εφαρμογή του LinkedIn είναι το Apply With LinkedIn, μέσω αυτής γίνεται η αναζήτηση θέσεων εργασίας με μια πολύ απλή διαδικασία:

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
  • Κάνεις κλικ στο button δίπλα στην δημοσιευμένη θέση εργασίας στο προφίλ της εταιρείας που σε ενδιαφέρει.
  • Κάνεις log in στο λογαριασμό σου στο Linked In και απαντάς στις 5 ερωτήσεις που έχει προσθέσει ο υποψήφιος εργοδότης.
  • Κάνεις κλικ στο “Submit Application” και δέχεσαι ένα μήνυμα επιβεβαίωσης.

Το LinkedIn είναι ένα δυνατό εργαλείο κοινωνικοποίησης για κάθε επαγγελματία.

Η ομάδα της BLB.gr αναλαμβάνει την σύνδεση της επαγγελματικής σας σελίδας στο Linked In και την διασύνδεση της με το website σας, καθώς και όλων των social media με στόχο πάντα το πιο επιτυχημένο  Internet Marketing.

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

Internet Marketing

Το Instagram μας δίνει μόνο ένα URL με δυνατότητα κλικ στο βιογραφικό μας, οπότε είναι σημαντικό να το βελτιστοποιήσουμε και να το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα...

CMS

Θέλετε να προσθέσετε μια μπάρα ειδοποίησης στο site σας; Η μπάρα ειδοποιήσεων ή η γραμμή ειδοποιήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε...

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

Google

Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές για να εμφανιζόμαστε στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης. Γιατί όμως είναι σημαντικές; Είναι ένας τρόπος σύνδεσης των χρηστών...

Content Marketing

Αν σας ενδιαφέρει ως επιχείρηση να εμφανίζεστε στις τοπικές αναζητήσεις, τότε βελτιστοποιήστε σωστά τον επαγγελματικό λογαριασμό σας στο Instagram. Και αν δεν έχετε ιδέα...

Internet Marketing

Τελικός στόχος της τοπικής βελτιστοποίησης είναι να προσεγγίσετε τον σημερινό καταναλωτή, ο οποίος είναι πιθανότερο να αναζητά πληροφορίες στο διαδίκτυο για αυτό που έχει...

Internet Marketing

Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα είναι όλα και πιο κοντά, έρχονται όλο και πιο γρήγορα! Το νιώθετε κι εσείς αυτό; Όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγάλων...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js