Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Google

Τι είναι το PageSpeed ​​Insights και που χρησιμεύει

Το PageSpeed ​​Insights αναφέρει τις πραγματικές επιδόσεις μιας σελίδας για συσκευές κινητής τηλεφωνίας και επιτραπέζιων υπολογιστών και παρέχει προτάσεις για τη βελτίωση της ιστοσελίδας σας.

Βαθμολογία ταχύτητας

Το PageSpeed ​​Insights ενσωματώνει δεδομένα από την αναφορά εμπειρίας χρήστη του Chrome (CrUX) για την εμφάνιση δεδομένων απόδοσης πραγματικών χρηστών σχετικά με μια σελίδα. Το PSI αναφέρει δύο μετρήσεις: την First Contentful Paint (FCP) και την DOMContentLoaded (DCL).

Η μέση τιμή για κάθε μέτρηση (FCP ή DCL) συγκρίνεται με όλες τις σελίδες που παρακολουθούνται από την αναφορά του Chrome CrUX. Σε κάθε μέτρηση έχει εκχωρηθεί και μια κατηγορία, ανάλογα με το πόσο γρήγορη είναι μια ιστοσελίδα π.χ.:

  • Γρήγορη: Αν κάθε μέτρηση μιας σελίδας είναι Γρήγορη.
  • Αργή: Αν οποιαδήποτε μέτρηση μιας σελίδας είναι αργή.
  • Μέσος όρος: Όλες οι άλλες περιπτώσεις.

Διανομή φορτίου σελίδας

Η κατανομή για κάθε μέτρηση διαιρείται σε τρεις κατηγορίες: Γρήγορη (ταχύτερη), Μέση (μεσαία) και Αργή (κάτω). Η διανομή ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Βαθμολογία Βελτιστοποίησης

Το PageSpeed ​​Insights αξιολογεί πόσο καλά μια σελίδα ακολουθεί τις συνήθεις βέλτιστες πρακτικές επιδόσεων και υπολογίζει ένα σκορ από 0-100. Αξιολογεί εάν μια σελίδα μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή της σε δύο τομείς:

χρόνος φόρτωσης: Ο χρόνος που έχει παρέλθει από τη στιγμή που ο χρήστης ζητά μια νέα σελίδα μέχρι τη στιγμή που το περιεχόμενό του αναδιπλώνεται από το πρόγραμμα περιήγησης.
χρόνος πλήρους φόρτωσης σελίδας: Χρόνος που έχει παρέλθει από τη στιγμή που ο χρήστης ζητά μια νέα σελίδα τη στιγμή που η σελίδα αποδίδεται πλήρως από το πρόγραμμα περιήγησης.
Η βαθμολογία κατηγοριοποιείται ως καλή, μεσαία ή χαμηλή.

  • Καλή: Στη σελίδα ισχύουν οι περισσότερες βέλτιστες πρακτικές απόδοσης και υπάρχει ελάχιστο περιθώριο για περαιτέρω βελτιστοποίηση. Η σελίδα βαθμολογείτε 80 ή παραπάνω.
  • Μεσαία: Στη σελίδα λείπουν κάποιες κοινές βελτιστοποιήσεις απόδοσης και υπάρχει περιθώριο για βελτιστοποίηση. Η σελίδα βαθμολογείται μεταξύ 60 και 79.
  • Χαμηλή: Η σελίδα δεν είναι βελτιστοποιημένη και υπάρχει αρκετά μεγάλη ανάγκη για βελτιστοποίηση. Η σελίδα βαθμολογείται μεταξύ 0 και 59.

Η βαθμολογία βελτιστοποίησης υπολογίζει το ύψος απόδοσης μιας σελίδας. Μια σελίδα με αργή ταχύτητα μπορεί να έχει υψηλό σκορ βελτιστοποίησης επειδή έχει μια χαμηλή αναλογία πόρων αναστολής απόδοσης σε σχέση με τους συνολικούς πόρους που χρησιμοποιούνται από τη σελίδα. Από την άλλη πλευρά, μια γρήγορη σελίδα μπορεί να έχει χαμηλή βαθμολογία βελτιστοποίησης επειδή έχει έναν υψηλό αριθμό πόρων αναστολής απόδοσης σε σχέση με τους συνολικούς πόρους της.

Στατιστικά σελίδας

Αυτή η ενότητα περιγράφει την διαδικασία που απαιτείτε για τη φόρτωση των πόρων από την εμφάνιση της σελίδας, των συνολικών byte που χρησιμοποιεί η σελίδα και του τρόπου σύγκρισης με τον διάμεσο αριθμό bytes που χρησιμοποιούνται στο σύνολο των δεδομένων. Μπορεί να υποδείξει αν η σελίδα μπορεί να είναι ταχύτερη με την τροποποίηση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας της σελίδας.

Προτάσεις βελτιστοποίησης

Πρόκειται για μια λίστα βέλτιστων πρακτικών που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε στην ιστοσελίδα. Εάν η σελίδα είναι γρήγορη, αυτές οι προτάσεις δεν εμφανίζονται, καθώς η σελίδα βρίσκεται ήδη στο τρίτο σκαλοπάτι και η περαιτέρω βελτίωση είναι πιθανόν περιττή.

Δεδομένου ότι η απόδοση μιας σύνδεσης δικτύου ποικίλλει σημαντικά, η βελτιστοποίηση αντιμετωπίζει τις επιδόσεις της σελίδας ανεξάρτητες από το δίκτυο: τη διαμόρφωση του διακομιστή, τη δομή HTML μιας σελίδας και τη χρήση εξωτερικών πόρων όπως εικόνες, JavaScript και CSS. Η εφαρμογή των προτάσεων θα βελτιώσει τη σχετική απόδοση της σελίδας. Ωστόσο, η απόλυτη απόδοση της σελίδας θα εξακολουθεί να εξαρτάται από τη σύνδεση δικτύου ενός χρήστη.

Εάν χρειάζεστε και εσείς βελτιστοποίηση στην ιστοσελίδα σας για υψηλή βαθμολογία του Page Speed παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς; Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς...

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Συνέχεια από το Ολιστικός Οδηγός Για Την Ενίσχυση Της Ταχύτητας Του WordPress Site Σας [Μέρος Β] Οι οδηγίες που αναφέρουμε δεν αφορούν συγκεκριμένα την...

Google

Και οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, έπεσαν κατακόρυφα.

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

CMS

Ίσως έχετε ακούσει για συνδέσμους nofollow, αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι ή γιατί πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js