Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Content Marketing

Τι σημαίνει SEO πρακτικά, για το 2018;

SERP δηλαδή αποτελέσματα κατάταξης στην Google

SERP σημαίνει Search Engine Result Pages. Το αποτέλεσμα του σωστού, και μεθοδικού SEO, είναι η καλή κατάταξη της ιστοσελίδας σας σε στοχευμένες σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης στην Google.

Διαβάστε για τους τρεις κύριους παράγοντες που επηρεάζουν το SEO της ιστοσελίδας σας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους.                                  

seo-guide-2018

  1. Εταιρεία Κατασκευής Ιστοσελίδων

Καταρχάς χρειάζεστε μια ιστοσελίδα αξιοπρεπέστατη, και σύμφωνα με το Παράγοντα Νο3 (βλ. πιο κάτω Ανταγωνισμός) πρέπει η ιστοσελίδα σας να έχει την πιο σωστή φιλοξενία και την πιο καλή κατασκευή.

Άρα το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια σωστή εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, η οποία να φροντίζει για την σωστή φιλοξενία της ιστοσελίδας σας και για την βελτιστοποιημένη για την Google κατασκευή της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων σας βοηθάει ώστε να:

  • Επιλέξετε το πιο κατάλληλο για την ιστοσελίδα σας όνομα χώρου – domain name.
  • Φιλοξενήσετε την ιστοσελίδα σας σε αξιόπιστο server με διεθνή standard στο πιο οικονομικό και αποτελεσματικό πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδας.
  • Αποκτήσετε μια ιστοσελίδα φιλική προς την Google (SEF – Search Engine Friendly).

Γνωρίζετε την εταιρεία με τις περισσότερες ιστοσελίδες που είναι φιλικές στην Google; Δείτε εδώ.

2. Ενημέρωση από τον Ιδιοκτήτη

Εδώ και αρκετά χρόνια η Google συνεχώς μας υπενθυμίζει “Content is the king!”. Και αυτός που γνωρίζει πολύ καλά το περιεχόμενο (την ουσία) των προϊόντων και των υπηρεσιών του, είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Ο ίδιος θα κατευθύνει όσους ασχοληθούν με την ενημέρωση της ιστοσελίδας του και αποδεικνύεται συνεχώς, πως το καλύτερο περιεχόμενο (κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο) πηγάζουν μέσα από την εταιρεία.

Άρα, σκεφτείτε πολύ σοβαρά:

  • Αν θα αναθέσετε σε μια εξωτερική εταιρεία την δημιουργία/κοινοποίηση του περιεχόμενου σας, ή αν θα το δημιουργείτε εσείς.
  • Η ιδανική μορφή συνεργασίας περιλαμβάνει την εκπαίδευση/υποστήριξη από εξειδικευμένη εταιρεία, για την σωστή παραγωγή και κοινοποίηση περιεχομένου μέσα από την δική σας επιχείρηση.

Ενημερωθείτε περισσότερο για τις πολυμήχανες τεχνικές Content Marketing.

3. Ανταγωνισμός

Αν δύο website είναι τεχνικά ακριβώς ίδια, αλλά το ένα έχει έστω λίγο καλύτερο περιεχόμενο, τότε ανεβαίνει στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Αν δύο website είναι τεχνικά ακριβώς ίδια, αλλά το ένα έχει πιο ανταγωνιστικές τιμές, για τις ίδιες υπηρεσίες ή και προϊόντα, τότε λίαν συντόμως θα εμφανιστεί πρώτο.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Αν δύο website είναι τεχνικά ακριβώς ίδια, αλλά το ένα είναι πιο εξωστρεφές και κάνει πιο στοχευμένες κοινοποιήσεις των σελίδων (προϊόντων/υπηρεσιών) του ή και στέλνει κάθε μήνα newsletter προς τους πελάτες του, τότε αυτό θα είναι διαρκώς πρώτο στην Google.

Αν κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα με ανύπαρκτο σχεδόν ανταγωνισμό, όπως πχ “γραμμοφωνο τιμες” όπου δεν υπάρχουν σχεδόν κανένα website που να εξειδικεύεται στο εμπόριο γραμμόφωνων, τότε η ιστοσελίδα σας θα εμφανιστεί στην 1η σελίδα της Google το συντομότερο.

Αν όμως δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα για να μπείτε στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, και να εμφανιστείτε όπως για παράδειγμα στις αναζητήσεις “αυτοκίνητο μεταχειρισμένο” τότε έχετε να κάνετε με θηρία, και πρώτο μέλημα σας είναι να μελετήσετε τουλάχιστον 3 από αυτά τα θηρία που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα.

 

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς; Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς...

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Συνέχεια από το Ολιστικός Οδηγός Για Την Ενίσχυση Της Ταχύτητας Του WordPress Site Σας [Μέρος Β] Οι οδηγίες που αναφέρουμε δεν αφορούν συγκεκριμένα την...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

CMS

Θέλετε να καταργήσετε την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress; Το WordPress διαθέτει μια δομή διευθύνσεων URL φιλικών προς το SEO. Αυτό περιλαμβάνει...

Google

Ήρθε το 2020, και όσοι ασχολούνται με το SEO θα γνωρίζουν ήδη το πόσο έχει αλλάξει μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το 2010, δεν ξέραμε...

Google

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας; Οι αναζητήσεις μας στην Google...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js