Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

SEO

Μπορεί το SEO να βοηθήσει τη μικρή μου επιχείρηση;

SEO-for-small-business

Μπορεί να είστε μεγάλος επιχειρηματίας, αλλά και μικρομεσαίος. Και στις δύο περιπτώσεις, ένα πράγμα παίζει βασικό ρόλο: Όλες οι επιχειρήσεις, εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τους πελάτες τους για την επιτυχία τους.

Εσείς που έχετε μια μικρή επιχείρηση, καταλαβαίνετε γιατί είναι τόσο σημαντική η  ιστοσελίδα σας και η online εξυπηρέτηση των πελατών σας. Χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά σήμερα, δεν μπορείτε να κρατήσετε τους πελάτες σας.

Έχετε δοκιμάσει διάφορες τακτικές για να προσελκύσετε πελάτες. Με ειδικές πωλήσεις, κουπόνια και φυλλάδια. Έχετε σκεφτεί τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας και να επενδύσετε στην SEO τεχνική;

Ακόμη και αν η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας περιλαμβάνει λίγες σελίδες, τις βασικές, η βελτιστοποίησή της για τις μηχανές αναζήτησης θα σας ωφελήσει με διάφορους τρόπους.

Ποια προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μόνιμη βάση και πώς το SEO τα παραμερίζει και βελτιώνει μια online επιχείρηση;

Κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν καθημερινές “μάχες” που οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις δεν μπορούν να φανταστούν. Πρέπει να βρουν τρόπους να διαχειριστούν τον χρόνο τους σωστά, τους πόρους και τους υπαλλήλους. Συνήθως κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μόνοι σας και συχνά έρχεστε αντιμέτωποι με πιο σοβαρές ανησυχίες, όπως:

  • Μεγαλύτερους ανταγωνιστές με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και περισσότερους πόρους.
  • Περιορισμένα οικονομικά και πόροι.

Παράγοντες, που οδηγούν σε λιγότερες ευκαιρίες ανάπτυξης. Για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας σε μια συνεχώς αυξανόμενη αγορά, πρέπει να ψάξετε για μια αποτελεσματική λύση.

Τι ακριβώς όμως κάνει το SEO;

Παρακάτω θα αναλύσουμε ποιες είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιεί το SEO, πώς μας συνδέουν με περισσότερους πελάτες και πώς μας βοηθούν να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας.

1. Βελτιώνει την Κατασκευή της Ιστοσελίδας σας

Μηχανές αναζήτησης όπως η Google, χρησιμοποιεί αλγορίθμους και άλλα μικρά προγράμματα, για να ανιχνεύσει κάθε ιστοσελίδα που έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Αν η δική σας ιστοσελίδα δεν είναι κατασκευασμένη με τις σωστές προδιαγραφές ή περιέχει περιττό περιεχόμενο, τα προγράμματα αυτά θα αποφασίσουν εάν η ιστοσελίδα σας είναι πολύτιμη για τους αναγνώστες του διαδικτύου. Να ξέρετε πως η ταξινόμησή σας στις μηχανές αναζήτησης, δεν βελτιώνεται εάν η ιστοσελίδα σας δεν παρέχει σχετικές και αξιόλογες πληροφορίες στους αναγνώστες σας ή τα προγράμματα αυτά της μηχανής αναζήτησης δεν μπορούν να διαβάσουν αυτό που παρέχετε και να το ευρετηριάσουν.

Μια βελτιστοποίηση έχει σκοπό να εξαλείψει αυτά τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα, βελτιώνει το γενικό σύνολο της κατασκευής μιας ιστοσελίδας, καθώς απομακρύνει τις ανεπιθύμητες και μη απαραίτητες πληροφορίες. Επιπλέον, αναδιαρθρώνεται η ιστοσελίδα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε οι “αράχνες” της μηχανής αναζήτησης να μπορούν να ανιχνεύουν εύκολα κάθε σελίδα.

Για παράδειγμα,

  • Θα δημιουργηθεί ξανά το περιεχόμενό σας σε HTML, μια γλώσσα κωδικοποίησης που οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν επειδή κάνει την εμπειρία του χρήστη  απλούστερη και ομαλή.
  • Θα διασφαλιστεί επίσης ότι κάθε σελίδα στην ιστοσελίδα σας συνδέεται με μια άλλη σελίδα. Αυτή η διασύνδεση των σελίδων επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να αναγνωρίσουν επίσημα κάθε σελίδα στην ιστοσελίδα σας, ως χρήσιμη για το κοινό σας.
  • Θα δημιουργηθούν και οι metaπεριγραφές (meta-descriptions) για κάθε ιστοσελίδα. Αυτές οι ετικέτες, εμφανίζονται κάτω από έναν σύνδεσμο σε μια σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP) με σκοπό να δώσουν στον αναγνώστη μια ιδέα, για το τι θα ανακαλύψουν αν πατήσουν σε αυτόν τον σύνδεσμο. Όσο πιο συνοπτική και αποτελεσματική είναι η περιγραφή meta, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας.

Αν εφαρμοστούν λοιπόν αυτές οι μέθοδοι, η παρουσία σας στο διαδίκτυο θα αυξηθεί και η κατάταξή σας στις σελίδες των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις (SERP) θα ανέβει και η επιχείρησή σας θα γνωστοποιηθεί.

2. Κάνει την κάθε σας σελίδα ελκυστική

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας είναι να κρατήσετε τους αναγνώστες σας σε αυτόν. Όσο περισσότερο μένουν οι άνθρωποι στην ιστοσελίδα σας, τόσο περισσότερο αυξάνεται η κατάταξή της στα SERPs.

Για να κρατήσετε το ενδιαφερόμενο κοινό όμως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να διαβάσουν τις πληροφορίες που παρουσιάζετε.

Για παράδειγμα,

  • Αν οι προτάσεις σας είναι πολύ μεγάλες και χαοτικές ή
  • οι σελίδες σας “ασφυκτιούν” με αμέτρητες παραγράφους χωρίς νόημα,

οι αναγνώστες σας δεν θα μπορούν να εντοπίσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα σας και να ψάξουν αλλού.

Οι ειδικοί SEO, επικεντρώνονται αποκλειστικά στην κατασκευή ιστοσελίδων που μπορούν να διαβάζονται από το online κοινό. Διατηρούν τις προτάσεις απλές, σαφείς και συνοπτικές. Έτσι, οι πελάτες σας αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ιστοσελίδα σας και επιλέγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Ακόμα ένα στοιχείο, είναι η ελκυστικότητα της ιστοσελίδας, χωρίς όμως η παρουσίαση να επισκιάζει το περιεχόμενό σας.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Συνδυάστε την οπτική αισθητική με ένα αξιόλογο περιεχόμενο.

Βασικό σας στόχος, είναι να ευχαριστείτε πρώτα από όλα τους πελάτες σας και όχι τις μηχανές αναζήτησης. Εάν η εμπειρία των πελατών σας στην ιστοσελίδα σας είναι η καλύτερη, θα παραμείνουν πολύ περισσότερο και θα την επισκεφθούν και πάλι.

Να θυμάστε πως αν οι άνθρωποι βρίσκουν την ιστοσελίδα σας χρήσιμη και ελκυστική, το ίδιο θα κάνει και η Google.

Διαβάστε Πώς Θα Πετύχετε Το Καλύτερο Design Για Το Website Της Επιχείρησής Σας

3. Εφαρμόζει λέξεις-κλειδιά που ενισχύουν την κατάταξή σας

Όλοι γνωρίζουμε πως όταν οι πελάτες αναζητούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στο διαδίκτυο, συμβουλεύονται μια μηχανή αναζήτησης. Πληκτρολογούν συγκεκριμένες λέξεις ή λέξεις-κλειδιά και τα προγράμματα – αράχνες της μηχανής αναζήτησης ανιχνεύουν στο διαδίκτυο για να εντοπίσουν σελίδες που περιέχουν αυτές τις λέξεις αυτές.

Όταν μια ιστοσελίδα περιέχει αυτές τις επιλεγμένες λέξεις με λογικό τρόπο, τα προγράμματα τις μηχανής αναζήτησης κατατάσσουν τη σελίδα ως σχετικό αποτέλεσμα.

Η προσθήκη λοιπόν χρήσιμων λέξεων-κλειδιών στην ιστοσελίδα σας, καθιστά πιθανότερο να εμφανιστεί η online επιχείρησή σας στα αποτελέσματα των αναζητήσεων κατά την στοχευμένη αναζήτηση ενός πελάτη. Όσο καλύτερες πρακτικές λέξεων-κλειδιών χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα σας, τόσο υψηλότερη θα γίνεται η κατάταξή της στις αναζητήσεις.

Πώς θα σας ωφελήσει;

Εφόσον γνωρίζετε πλέον τι ακριβώς κάνει το SEO για να βελτιώσει την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να αναγνωρίσετε καλύτερα τα οφέλη που θα φέρει στην επιχείρησή σας.

1. Προσελκύει μεγαλύτερο εύρος κοινού

Σήμερα, η ζωή μας γίνεται ευκολότερη μέσω του Διαδικτύου. Όταν χρησιμοποιείτε SEO για να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας, απευθύνεστε άμεσα σε μια μεγαλύτερη βάση πελατών, αυξάνοντας τις προωθητικές σας δυνατότητες, χωρίς πρόσθετα έξοδα marketing για διαφημίσεις, εκτύπωση φυλλαδίων κοκ.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

2. Αυξάνει το ποσοστό διατήρησης πελατών

Όσο καλύτερη εμφάνιση έχει η ιστοσελίδα σας, τόσο πιο εύκολο είναι να το διαβάσουν οι αναγνώστες σας και να το απολαύσουν. Έπειτα, θα περιηγηθούν και σε άλλες σελίδες για να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας.

Όταν οι πελάτες σας γνωρίζουν πλέον τι προσφέρει η επιχείρησή σας, λένε στους άλλους την άποψή τους και κερδίζετε περισσότερους πελάτες. Μπορείτε ακόμη και να ανταγωνιστείτε τις μεγάλες εταιρείες, αφού γίνεστε μια δημοφιλής, συνιστώμενη επιχείρηση στην τοπική αγορά σας, η οποία έχει τεράστια δύναμη.

3. Παραμένετε στη δημοσιότητα για πολύ

Σε αντίθεση με όλες αυτές τις διαφημίσεις, ηλεκτρονικές και μη, το διαδίκτυο δεν είναι προσωρινό. Δεν ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτή την πολυτέλεια και να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη.

Όταν δημοσιοποιέιτε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το brand της εταιρείας σας στο διαδίκτυο, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι μπορούν με ένα φυλλάδιο ή μια επαγγελματική κάρτα. Μόλις βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας και βρεθείτε πλέον στο επίκεντρο του διαδικτύου, θα μείνετε εκεί για πολύ περισσότερο και θα προσελκύσετε περισσότερους καταναλωτές.

Κρατήστε αυτά τα πλεονεκτήματα στο μυαλό σας.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας, μπορείτε να αποκομίσετε και εσείς τα οφέλη της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης και να ενισχύσετε την πελατειακή σας βάση. Ίσως το SEO είναι αυτό που χρειάζεται η επιχείρησή σας για να φτάσει και να ξεπεράσει τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο σας.

Εάν επιθυμείτε τη βελτιστοποίηση της δικής σας ιστοσελίδας, επικοινωνήστε μαζί μας:

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

πηγή: www.boostability.com

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς; Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

CMS

Θέλετε να προσθέσετε μια μπάρα ειδοποίησης στο site σας; Η μπάρα ειδοποιήσεων ή η γραμμή ειδοποιήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε...

Google

Ήρθε το 2020, και όσοι ασχολούνται με το SEO θα γνωρίζουν ήδη το πόσο έχει αλλάξει μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το 2010, δεν ξέραμε...

Google

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας; Οι αναζητήσεις μας στην Google...

Google

Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές για να εμφανιζόμαστε στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης. Γιατί όμως είναι σημαντικές; Είναι ένας τρόπος σύνδεσης των χρηστών...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js