Αυξήστε τις πωλήσεις σας μέσω eshop

  1. Home
  2. Επιχειρήσεις
Αυξήστε τις πωλήσεις σας μέσω eshop

Εάν ανήκετε κι εσείς στους online επιχειρηματίες, τότε σίγουρα θα γνωρίζετε χίλια δύο κόλπα για να αυξάνετε την επισκεψιμότητα στο website σας. Από πλευράς design, θεωρείτε πως παίζει ρόλο μόνο η εμφάνιση και ότι μόνο αυτή μπορεί να προσελκύσει τους πελάτες. Σίγουρα ένας αποτελεσματικός σχεδιασμός ενός website θα αυξήσει τις επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας και γιατί όχι και τις πωλήσεις μέσω του e-shop σας.

1. Οι άνθρωποι, αφιερώνουν 15 ολόκληρα λεπτά σε ένα καλοσχεδιασμένο website

Αν είχατε 15 λεπτά να τα αφιερώσετε στο Διαδίκτυο, ένα 66% των καταναλωτών θα προτιμούσαν να βρίσκονται σε έναν ιστότοπο με ιδιαίτερη αισθητική. Αν λοιπόν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα αποτελεσματικό design για την ιστοσελίδα σας για να καταφέρετε το engagement, έχετε σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να κρατήσετε αγοραστές στην περιοχή σας, να καταφέρετε περισσότερες κοινοποιήσεις του περιεχομένου σας (το οποίο θα είναι το ελάχιστο… ερωτεύσιμο) και το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των εσόδων σας. Η πλειοψηφία των επισκεπτών στο website σας να είστε σίγουροι πως θα εκτιμήσουν τις προσπάθειές σας στο design.

2. Δώστε έμφαση στην λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά!

Ένα ελκυστικό και κατά συνέπεια αποτελεσματικό Design, δεν εξαρτάται λοιπόν μόνο από το αν θα έχει όμορφες εικόνες ή “ξεκούραστη” πλοήγηση. Ένα φανταστικό Design, θέλει και την λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά! Και τι σημαίνει αυτό;

Το 51% των online καταναλωτών, υποστηρίζουν πως εκτός από την παρουσίαση των προϊόντων και των υπηρεσιών μιας εταιρείας, σημαντικό στοιχείο είναι και τα πλήρη στοιχεία και πληροφορίες επικοινωνίας.

Ένα 44% των καταναλωτών, θα εγκαταλείψει το e-shop σας εάν οι πληροφορίες αυτές δεν είναι δημόσιες και δεν εμφανίζονται σε κάποια σελίδα στο online μαγαζί σας.

landing-page-preferences
Η Αρχική Σελίδα – Προτιμήσεις χρηστών

 

3. Η ταχύτητα φόρτωσης του website σας, αυξάνει τους επισκέπτες στο online κατάστημά σας

Η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας, αλλά και η συμπίεση των εικόνων, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γίνει από έναν κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Σχετική μελέτη δείχνει, πως το 40% των επισκεπτών θα εγκαταλείψουν μια ιστοσελίδα αν αργήσει να φορτώσει το περιεχόμενό της, περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Έτσι λοιπόν, βελτιστοποιώντας την σελίδα σας σωστά και κατάλληλα ώστε να παίζει κατάλληλα σε υπολογιστές desktop, σε tablet και smartphones, κρατάτε τους χρήστες του Διαδικτύου περισσότερη ώρα στο μαγαζί σας, ενώ αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες επιστροφής τους.

google_insights-speed
Google PageSpeed Insights

Τι είναι όμως αυτό που θα κάνει ένα απλό e-shop να ξεχωρίσει;

Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα στοιχεία για ένα φανταστικό website. Εκτός από τα φοβερά σας προϊόντα, δείτε ποια τα προαπαιτούμενα χαρακτηριστικά κατασκευής του:

Responsive Design

Ένα web design που φαίνεται και λειτουργεί άψογα σε έναν υπολογιστή desktop αλλά και σε κινητά τηλέφωνα, είναι υψίστης σημασίας. Πλέον, τα 2 από τα 3 λεπτά περιήγησης των χρηστών στο Διαδίκτυο είναι μέσω φορητής συσκευής, κινητού τηλεφώνου.  Κάντε λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο απλή την διαδικασία μιας online αγοράς.

Πληροφορίες επικοινωνίας

Τα στοιχεία της επικοινωνίας του χρήστη με την επιχείρησή σας, θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα σας. Φροντίστε να υπάρχουν στην αρχική σελίδα, αλλά και στο footer. Τα στοιχεία αυτά, πρέπει να περιλαμβάνουν έναν αριθμό τηλεφώνου, ένα e-mail ή μια φόρμα επικοινωνίας, ώστε οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας να έχουν πολλαπλούς τρόπους επικοινωνία, να μην δεσμεύονται και να χρησιμοποιούν αυτόν που τους εξυπηρετεί περισσότερο.

ramino_contactinfo_landingpage
Αρχική σελίδα – Ramino Resto, www.raminoresto.gr

 

ramino_contactinfo_footer
Footer – Raminno Resto, www.raminoresto.gr

Εύκολη πλοήγηση

Η πλοήγηση των online επισκεπτών στο e-shop σας, δεν θα πρέπει να τους μπερδεύει και να κάνει την περιήγησή τους δύσκολη. Σχεδόν οι μισοί από τους επισκέπτες σας, θα χρησιμοποιήσουν την στοχευμένη αναζήτηση μέσω των φίλτρων της επιλογής τους, ενώ οι υπόλοιποι θα προτιμήσουν να κλικάρουν στα στοχευμένα CTA buttons σας.

filters-eshop
vkled.gr

Ένα 50% των αγοραστών, θα αναζητήσουν τα προϊόντα της αρεσκείας τους τμηματικά, “σπάζοντάς” τα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες, ώστε να κρατήσουν την αναζήτησή τους στην σωστή κατεύθυνση κατά την περιήγησή τους στο e-shop σας. Μην το παρακάνετε με τις κατηγορίες στην αρχική σας σελίδα. Θα πρέπει με μια ματιά, να μπορούν οι χρήστες να καταλάβουν προς τα πού θέλουν να κινηθούν μέσα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Αυξήστε τις ιντερνετικές σας πωλήσεις, με έναν σχεδιασμό πλοήγησης που επιτρέπει στους καταναλωτές σας να βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν.

Εγκαταλελειμμένα …καλάθια

Το 27% των online αγοραστών, εγκαταλείπουν το καλάθι τους στα μισά, εξαιτίας της πολύπλοκης διαδικασίας της πληρωμής.

ecommerce_reasons-for-abandonment
Κύριοι λόγοι που οι online αγοραστές εγκαταλείπουν το καλάθι τους

Η διαδικασία της πληρωμής στο e-shop σας, πρέπει να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τον αγοραστή, ώστε να πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη παραγγελία.

Όπως όλες οι σελίδες του site σας, έτσι και αυτή με τις πληρωμές πρέπει να είναι Responsive.

Σπάστε” την σελίδα του checkout, σε 4 βασικές σελίδες:

  1. Σύνδεση/Εγγραφή χρήστη
  2. Πληροφορίες πληρωμών & παράδοσης
  3. Επαλήθευση των στοιχείων παραγγελίας
  4. Ολοκλήρωση παραγγελίας

Σιγουρευτείτε πως υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής νέου χρήστη και ότι έχετε ελαχιστοποιήσει τα βήματα της διαδικασίας εγγραφής. Μπορείτε να ενσωματώσετε στο νέο σας e-shop, την επιλογή σύνδεσης του χρήστη μέσω Social Media. Ένα άμεσο και απλό εργαλείο για τις νέες εγγραφές και τις συνδέσεις των ήδη εγγεγραμμένων.

Οδηγοί αγοράς και επεξηγήσεις

Ως ιδιοκτήτης ενός e-shop, αλλά και επιχειρηματίας, θα πρέπει να οδηγήσετε βήμαβήμα τους online αγοραστές σας σε όλο το μονοπάτι μέχρι να φτάσει στη σελίδα ολοκλήρωσης της παραγγελίας του.

Χρειάζονται οδηγοί αγοράς και διάφορες χρήσιμες επεξηγήσεις, όπως τα διαθέσιμα χρώματα, μεγέθη ή διαστάσεις προϊόντος, υλικό κοκ. που θα επιλέξει ο αγοραστής και θα κάνει την παραγγελία του.

Βοηθήστε τους διαδικτυακούς πελάτες σας, έχοντας μια σελίδα συχνών ερωτήσεων όπου θα τους απαντώνται απορίες άμεσα. Ένα 83% των e-shops χρησιμοποιούν τις Συχνές ερωτήσειςFAQs.

Χρησιμοποιήστε 2 σελίδες “σχετικά με εμάς”

Εκτός από το ότι οι αγοραστές σας θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για το προϊόν και τις υπηρεσίες σας, θέλουν εξίσου να γνωρίζουν εσάς και την επιχείρησή σας.

  • Τι κρύβεται πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου λογότυπου;
  • Πότε και πώς ξεκινήσατε και ποιοι είστε σήμερα;

Φτιάξτε μια σελίδα όπου θα επεξηγείτε τα προϊόντα σας και μια που θα εξηγείτε το ποιοι είστε εσείς και η εταιρεία σας και τι προσφέρετε.

Πολιτική Προστασίας  προσωπικών δεδομένων

Είναι απαραίτητο, ο ιδιοκτήτης ενός e-shop να παρέχει την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Συμπεριλάβετε οπωσδήποτε ένα σχετικό link στο footer της ιστοσελίδας σας και σε ένα διακριτό σημείο στη σελίδα πληρωμής. Αν οι άνθρωποι δεν νιώσουν ασφάλεια, δεν πρόκειται να αγοράσουν τίποτα από το κατάστημά σας. Διαβεβαιώστε τους πως τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή.

Συμπερασματικά λοιπόν, ένα επιτυχημένο και αποτελεσματικό eshop αυξάνει όχι μόνο την επισκεψιμότητα, αλλά και τις πωλήσεις!

  • Πρέπει να είστε σίγουρος πως έχει βελτιστοποιηθεί σωστά για πωλήσεις.
  • Βεβαιωθείτε πως διατηρεί Responsive design, ότι παίζει καλά σε όλα τα μεγέθη όλων των οθονών και ότι δεν αργεί να φορτώσει περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα.
  • Συμπεριλάβατε τα στοιχεία επικοινωνίας στο καλύτερο και εμφανή σημείο στο website σας;
  • Παρέχετε εύκολη πλοήγηση στους επισκέπτες σας;
  • Πρέπει όλα να συμπεριλαμβάνονται στις περιγραφές των προϊόντων σας, να είναι κατανοητά και τίποτα να μην μένει ως απορία.
  • Μην ξεχάσετε να γράψετε λίγα λόγια για εσάς. Ποιος είστε, από πού ξεκινήσατε, ποιος είστε σήμερα και ποιοι εργάζονται για εσάς και την επιχείρησή σας.

Εάν ξεκινάτε σήμερα το ONLINE κατάστημά σας, διαβάστε καλά όλα τα παραπάνω και μην τα παραλείψετε κατά την κατασκευή του website σας. Αλλιώς σιγουρευτείτε πως τα έχετε συμπεριλάβει ήδη στη σελίδα σας και απλά κάντε ένα φρεσκάρισμα!

πηγή: inkbotdesign.com

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.