Αξιοποιήσετε το Google Analytics στην βελτίωση της εμπειρίας χρήστη

  1. Home
  2. Internet Marketing
Αξιοποιήσετε το Google Analytics στην βελτίωση της εμπειρίας χρήστη

Σε ανύποπτο χρόνο, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο 24ωρο, οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας.

Έχετε πραγματικά καμία ιδέα από πού επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας, τι σελίδες βλέπουν οι χρήστες, πόση ώρα μένουν στην ιστοσελίδα σας ή αν έχουν κολλήσει κάπου; Σκεφτήκατε ποτέ αν οι επισκέπτες σας χάνονται μέσα στην ιστοσελίδα σας, αν την βρίσκουν εύχρηστη, ή αν τους ικανοποιεί το τελευταίο άρθρο που ανεβάσατε;

Μήπως θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να τα παρακολουθείτε όλα αυτά για να εξασφαλίσετε την ικανοποίηση του επισκέπτη σας και να βελτιώσετε την εμπειρία του στην ιστοσελίδα σας;

Σε τι μου χρησιμεύει ένα καλό user experience

billionphotos-2143049Σε ότι ακριβώς σας χρησιμεύει και το να είναι ποιοτικό το προϊόν που πουλάτε ή η υπηρεσία που προσφέρετε. Θέλετε να επιβιώσετε και να καταξιωθείτε στην αγορά σας; Τότε πρέπει να προσφέρετε το καλύτερο, πιο ποιοτικό και ανταγωνιστικό προϊόν και να είστε πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.

Κερδίζετε:

  • Brand Awareness και καθιέρωση της επωνυμίας σας,
  • Ευχαριστημένο κοινό που θα σας ξανά προτιμήσειperissotera_button (engagement)
  • Αύξηση πωλήσεων με στατιστικές αποδείξεις,
  • Πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα της Google.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Google Analytics;

Η αλήθεια είναι, ότι όσο βελτιωμένο και αν είναι το user experience (εμπειρία χρήστη) της ιστοσελίδας σας, πρέπει να λάβουμε υπόψη το feedback της συμπεριφοράς των επισκεπτών μας, όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές σχεδιασμού της ιστοσελίδας.

Το Google Analytics έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους δημιουργικούς επαγγελματίες, να συλλέξει και να οργανώσει την εργασία τους με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Οι λόγοι που το Google Analytics είναι το κατάλληλο εργαλείο για την μελέτη του user experience:
  1. Οικονομία. Ο βασικός λογαριασμός του Google Analytics είναι δωρεάν. Ακόμα και στο basic πακέτο, παρέχονται όσα δεδομένα σας είναι απαραίτητα για την μελέτη του user experience, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε Premium πακέτο.billionphotos-2387247
  2. Ευελιξία. Οι δυνατότητες που σας παρέχει το Google Analytics θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απεριόριστες. Μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να σας δείχνει τις τάσεις, τα πιθανά λάθη, τις δράσεις μέσα στην ιστοσελίδα και εκατομμύρια άλλα δεδομένα.
  3. Οπτικοποίηση δεδομένων. Βλέπετε τα δεδομένα σας και σας διευκολύνει στο να τα καταλάβετε. Το Google Analytics σας επιτρέπει να διαμοιράσετε τα δεδομένα σας με πολλούς τρόπους και στη συνέχεια σας εμφανίζει μια μεγάλη ποικιλία από πίνακες στατιστικών.
  4. Εύκολη εγκατάσταση. Το Google Analytics είναι πολύ εύκολο να το βάλετε στην ιστοσελίδα σας. Απλά κάνετε επικόλληση ένα μικρό απόσπασμα JavaScript κώδικα και είστε έτοιμοι.

Από πού να ξεκινήσω;

Για να αξιοποιήσετε στο 100% τα στατιστικά της Google, θα χρειαστείτε:

Βρείτε επαγγελματικά πακέτα φιλοξενίας, εκπαίδευσης & υποστήριξης

button-εδω

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.