Προώθηση Ιστοσελίδων = SEO

12 Απριλίου 2018
40 Προβολές

Με τον όρο Προώθηση Ιστοσελίδων – SEO (Search Engine Optimization) περιγράφουμε εκείνη τη διαδικασία κατά την οποία ερευνούμε τα στατιστικά επισκεψιμότητας (ως επί το πλείστον) και διαμορφώνουμε κατάλληλα το web site μας ώστε να βρίσκεται στα υψηλότερα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Δεν είναι η πληρωμή για διαφήμιση σε άλλα sites ή η διαφημιζόμενη προβολή σε μηχανές αναζήτησης. Η Προώθηση Ιστοσελίδων με την μέθοδο SEO ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία όπου ο κύριος άξονας της είναι η παρακολούθηση.

Αν πάρουμε για παράδειγμα την μηχανή αναζήτησης Google, πληκτρολογούμε 2 λέξεις ώστε να βρούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

> κατασκευή ιστοσελίδων <

Τότε η “μηχανή” της Google, αναζητεί τα καλύτερα sites και εμφανίζει ανάλογη λίστα σύμφωνα με 130 περίπου κριτήρια. Δηλαδή η πρώτη ιστοσελίδα που εμφανίζεται στη λίστα πληρεί τα περισσότερα κριτήρια από όλες τις εμφανιζόμενες ιστοσελίδες. Η δεύτερη ιστοσελίδα πληρεί λιγότερα, η τρίτη λιγότερα, κοκ.

Σχεδόν καθημερινά, οι μηχανές αναζήτησης ενημερώνουν τα κριτήρια αυτά, πράγμα που σημαίνει ότι ήμαστε συνεχώς σε έρευνα, παρατήρηση και εφαρμογή ώστε να αναβαθμίζουμε τις ιστοσελίδες μας για να πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης.

🙂

Βρίσκεστε εδώ:

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται

Σχετικά άρθρα