Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

CMS

Πώς να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση GZIP στο WordPress

Θέλετε να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση GZIP στο WordPress; Η συμπίεση GZIP κάνει τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο, συμπιέζοντας τα δεδομένα και στέλνοντας τα στα προγράμματα περιήγησης του χρήστη πολύ πιο γρήγορα.

Ένας ταχύτερος ιστότοπος βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών και φέρνει περισσότερες πωλήσεις και αιτήματα για την επιχείρησή σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε ακριβώς πώς να ενεργοποιήσετε εύκολα τη συμπίεση GZIP στο WordPress.

Τι είναι η συμπίεση GZIP;

Η συμπίεση GZIP είναι μια τεχνολογία που συμπιέζει αρχεία δεδομένων προτού σταλεί στα προγράμματα περιήγησης των χρηστών. Αυτό μειώνει το χρόνο λήψης αρχείων που κάνει τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο.

Μόλις φτάσουν τα συμπιεσμένα δεδομένα, όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης αποσυμπιέζουν αυτόματα τα αρχεία και τα εμφανίζουν. Η συμπίεση GZIP δεν αλλάζει την εμφάνιση ή τη λειτουργία του ιστότοπού σας.

Κάνει απλώς τη φόρτωση του ιστότοπού σας πιο γρήγορα.

Το GZIP υποστηρίζεται από όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, το λογισμικό διακομιστή και όλες τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας.

Πώς λειτουργεί η συμπίεση GZIP;

Η συμπίεση Gzip χρησιμοποιεί αλγόριθμους συμπίεσης που λειτουργούν σε αρχεία ιστότοπου όπως HTML, CSS, JavaScript και άλλα. Όταν ένας χρήστης ζητά να δει μια σελίδα από τον ιστότοπό σας, ο αλγόριθμος στέλνει το αίτημα σε συμπιεσμένη μορφή.

Ανάλογα με το μέγεθος δεδομένων, η συμπίεση μπορεί να μειώσει τα μεγέθη αρχείων έως και 70%.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα εργαλεία δοκιμής ταχύτητας ιστότοπου, όπως το Google Pagespeed Insights, συνιστούν ανεπιφύλακτα την ενεργοποίηση της συμπίεσης gzip. Αυτά τα εργαλεία θα εμφανίσουν επίσης μια προειδοποίηση εάν η συμπίεση gzip δεν είναι ενεργοποιημένη στον ιστότοπό σας.

Tip: Από προεπιλογή, η συμπίεση Gzip δεν συμπιέζει εικόνες ή βίντεο. Για αυτό θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες στον ιστότοπό σας.

Γιατί πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση GZIP στο WordPress;

Η λήψη πολλών δεδομένων διαρκεί περισσότερο και επηρεάζει την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας. Εάν μπουν αρκετοί χρήστες ταυτόχρονα, τότε θα καθυστερήσει η φόρτωση της ιστοσελίδας σας.

Η χρήση της συμπίεσης GZIP σάς επιτρέπει να μεταφέρετε αποτελεσματικά δεδομένα, να αυξάνετε τους χρόνους φόρτωσης σελίδας και να μειώνετε το φορτίο στη φιλοξενία του ιστότοπού σας. Είναι ένα ουσιαστικό βήμα για τη βελτίωση της ταχύτητας και της απόδοσης του ιστότοπού σας.

Τώρα, ίσως νομίζετε ότι το GZIP ακούγεται πολύ τεχνικό και περίπλοκο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές προσθήκες του WordPress που καθιστούν εξαιρετικά εύκολη την προσθήκη συμπίεσης GZIP στον ιστότοπό σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να είναι ήδη ενεργοποιημένο το GZIP από την εταιρεία φιλοξενίας σας.

Για να ελέγξετε εάν το GZIP είναι ενεργοποιημένο στον ιστότοπό σας, απλώς μεταβείτε στο GZIP Tester και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Εάν το GZIP λειτουργεί στον ιστότοπό σας, θα δείτε ένα μήνυμα “Το GZIP είναι ενεργοποιημένο”.

Εάν πρέπει να προσθέσετε μόνοι σας τη συμπίεση GZIP, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη του με μια επέκταση του WordPress.

Ενεργοποίηση συμπίεσης GZIP με WP Super Cache

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Το WP Super Cache είναι μια δωρεάν προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης του site σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση GZIP στον ιστότοπό σας.

Αρχικά, πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο WP Super Cache.

Μετά την ενεργοποίηση, μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις »WP Super Cache» Για προχωρημένους στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Στη συνέχεια, απλώς επιλέξτε το πλαίσιο «Συμπίεση σελίδων, ώστε να προβάλλονται πιο γρήγορα στους επισκέπτες».

Στη συνέχεια, πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Ενημέρωση κατάστασης” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Το WP Super Cache θα ενεργοποιήσει τώρα τη συμπίεση gZip στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση GZIP στο WordPress. Ίσως θελήσετε επίσης να διαβάσετε:

Πόσο Σημαντικό Είναι Να Βρίσκεσαι Στην Πρώτη Σελίδα Των Αναζητήσεων Της Google

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

CMS

Θέλετε να ενσωματώσετε το Slack στο WordPress site σας ή στο κατάστημα WooCommerce; Το Slack είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ομαδικής επικοινωνίας που σας επιτρέπει...

Κατασκευή eshop

Το WooCommerce είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για την κατασκευή eshop σήμερα στο Διαδίκτυο. Βασισμένο στην πλατφόρμα WordPress που αναπτύχθηκε από την...

Κατασκευή eshop

Οι πελάτες έχουν αγκαλιάσει τις διαδικτυακές αγορές, τα στοιχεία πωλήσεων λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2019 αναφέρουν ότι οι...

CMS

Ίσως έχετε ακούσει για συνδέσμους nofollow, αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι ή γιατί πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας...

CMS

Θέλετε να εισάγετε και να εξάγετε χρήστες του WordPress από ένα site σε έναν άλλο; Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο όταν συγχωνεύετε...

CMS

Πρόσφατα, ένας από τους αναγνώστες μας μας ρώτησε πώς μπορούν να αποτρέψουν την επιλογή κειμένου και να αντιγράψουν / επικολλήσουν στο WordPress. Πολλοί blogger’s...

Advertisement