Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

CMS

Γιατί μια “φθηνή” ιστοσελίδα, θα μας κοστίσει τελικά πιο ακριβά;

Όπως έχουμε ήδη πει η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι πλέον απαραίτητη για όλες τις επιχειρήσεις. Κατά την αναζήτηση της εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή της ιστοσελίδας μας, ακούμε και βλέπουμε πολλά στην αγορά του web.

Έτσι λοιπόν πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά τις προσφορές που θα λάβουμε για κατασκευή επαγγελματικής ιστοσελίδας. Θα δούμε πολλές διαφορετικές τιμές για την κατασκευή ιστοσελίδας και είναι επόμενο λόγω κρίσης να μας φανεί δελεαστική η προσφορά που θα έχει πολύ μικρό κόστος κατασκευής.

Μήπως όμως μελλοντικά θα πληρώσουμε διπλάσια την φθηνή ιστοσελίδα επειδή δεν θα μπορεί να στηρίξει τις ανάγκες μας;

Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για τις υπηρεσίες που μας προσφέρονται και το ακριβές τους κόστος, αλλά και μελλοντικά τα κόστη των υπηρεσιών που θα χρειαστούμε.

Δείτε έναν κατάλογο υπηρεσιών που σας είναι απαραίτητες, πέρα από την κατασκευή ιστοσελίδας:

1. Εκπαίδευση της ιστοσελίδας σας και των Social Media

Όταν υλοποιηθεί η κατασκευή της ιστοσελίδας μας θα πρέπει να μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας το εργαλείο μας, την ιστοσελίδα μας.
Θα μας παρέχεται λοιπόν στο αρχικό κόστος η εκπαίδευση;

Προσέξτε: Το αν θα μπορούμε να διαχειριστούμε την ιστοσελίδα μας ή όχι, εξαρτάται και από το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που θα χρησιμοποιήσει ο κατασκευαστής μας.

Δείτε το σχετικό άρθρο για να ενημερωθείτε για τα υπάρχοντα CMS εδώ.

Extra Tip: Τα “ανοιχτά” συστήματα διαχείρισης μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Για τα λεγόμενα όμως Custom συστήματα, πρέπει να πληρώνουμε για την παραμικρή αλλαγή στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα να ανεβάσουμε ένα νέο κείμενο ή προσφορά στην ιστοσελίδα μας, καθώς δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας.

2. Βελτιστοποίηση SEO ιστοσελίδας με βήματα – υπηρεσίες

services1Για την ορθή κατασκευή ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντική η προώθηση στο διαδίκτυο και τα Social Media.
Τι να την κάνουμε άλλωστε μια ιστοσελίδα που δεν την βλέπει ούτε η Google;

Είναι λοιπόν εμφανή στην προσφορά που λάβαμε οι υπηρεσίες SEO που θα γίνουν ώστε η ιστοσελίδα μας να εμφανίζεται στα αποτελέσματα την Google; Οι τακτικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι ορθές; Αν υποπέσουμε σε Black Hat SEO, κινδυνεύουμε να μην εμφανιστεί ποτέ η ιστοσελίδα μας στην Google.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Προσέξτε: Τα αποτελέσματα που φέρνει το SEO στην ιστοσελίδα μας είναι εμφανή με αληθινά παραδείγματα επιτυχημένης παρουσίας ιστοσελίδων στην Google.

Extra Tip: Ρωτήστε αν σας προσφέρουν αυτές τις ξεχωριστές υπηρεσίες SEO, και αν τις έχουν πόσο κοστίζει κάθε μία ξεχωριστά.

3. Back up ιστοσελίδας

Για την ασφάλεια της ιστοσελίδας μας, στο αρχικό κόστος που θα πληρώσουμε, συμπεριλαμβάνονται και τα αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας μας;
Αν καταστραφεί η ιστοσελίδα μας και δεν υπάρχει Back up την πατήσαμε.

Προσέξτε: Είναι πολύ σημαντικό να μας παρέχεται ασφάλεια για την ιστοσελίδα μας.

Extra Tip: Ελέγξτε την συχνότητα που θα γίνονται Back up στην ιστοσελίδα σας, ώστε σε κάθε περίπτωση να “φορτώνεται” το πιο πρόσφατο.

4. Αναβαθμίσεις και Ενημερώσεις συστήματος CMS

Για καλύτερη απόδοση της ιστοσελίδας αλλά και για θέματα ασφαλείας.

Αν δεν πραγματοποιείται αναβάθμιση συστήματος η ιστοσελίδα σας κινδυνεύει κάθε μέρα.

Προσέξτε: Χωρίς αναβαθμίσεις η ιστοσελίδα έχει διάρκεια ζωής όπου όταν περάσει χρόνος μπορεί να καταστραφεί από κακοήθεις hackers.

Extra Tip:Ρωτήστε αν στην προσφορά που λάβατε συμπεριλαμβάνονται και οι αναβαθμίσεις, και αν όχι πόσο παραπάνω θα σας κοστήσουν.

5. Φιλοξενία ιστοσελίδας

helpingclimberΤο Hosting είναι από τα βασικά για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας σας. Σε τι server θα φιλοξενηθεί η ιστοσελίδα; Τι Standards Ασφαλείας έχει; Κινδυνεύει να “πέφτει” η ιστοσελίδα;
Φαντάζεστε να θέλει να σας βρει ένας υποψήφιος πελάτης και να έχει “πέσει” το site σας, ή να κάνει πολύ ώρα να ανοίξει; Μόλις χάσατε τον πελάτη.

Προσέξτε: Ελέγξτε πόσος χώρος φιλοξενίας σας παρέχεται και το μηνιαίο traffic. Επίσης θα σας παρέχονται στο αρχικό κόστος όσα emails χρειάζεστε; Θα λειτουργούν σωστά;

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Extra Tip: Κορυφαίοι servers σε ταχύτητα και ασφάλεια είναι οι CDN.

6. Responsive σχεδιασμός

man checking his phoneΓια να προσαρμόζεται η ιστοσελίδα σας άριστα στα tablets και όλα τα κινητά.
Ένα από τα βασικά κατασκευαστικά διεθνή standards είναι ο responsive σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας.
Αν ο υποψήφιος πελάτης επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας από το tablet του και δεν παίζει σωστά;
Προσέξτε: Στην προσφορά σας να συμπεριλαμβάνεται ο responsive σχεδιασμός, αλλά και ο λειτουργικός έλεγχος ώστε να εξακριβώσετε ότι η ιστοσελίδα σας θα παίζει σωστά σε όλες τις συσκευές και τους browsers.

7. Δημιουργία BLOG εταιρείας

Το εταιρικό Blog είναι απαραίτητο για το SEO.
Το εταιρικό σας BLOG μπορεί να εκτοξεύσει την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα της αναζήτησης της Google.

Προσέξτε: Στο αρχικό κόστος που σας προτείνουν συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του Blog;

Extra Tip: Τα “περιφερειακά” της ιστοσελίδας, όπως το Blog εξασφαλίζουν την επιτυχία την ιστοσελίδας σας.

 

8. Εργαλείο Newsletter

il_fullxfull.254171052Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας με Newsletter.

Με το Newsletter προωθούμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στέλνοντας μαζικά email σε στοχευμένο κοινό. Επίσης κρατάμε ενημερωμένο το κοινό μας για όλα τα νέα της επιχείρησης μας.

Προσέξτε: Σας παρέχουν το εργαλείο Newsletter στην προσφορά και αν όχι πόσο παραπάνω θα σας κοστίσει για να το έχετε;

9. Αξιοποίηση Social Media

social-networks-V2 Αναμφισβήτητη είναι πλέον η σημαντικότητα των Social Media για την κοινωνικοποίηση της ιστοσελίδας σας. Καθιερωθείτε στην αγορά σας και αποκτήστε κοινό και υποψήφιοους πελάτες χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.
Η καινούρια σας ιστοσελίδα θα έχει όλα τα κοινωνικά δίκτυα ή τα μισά;

Προσέξτε: Πόσα και ποια από τα Κοινωνικά Δίκτυα σας παρέχονται; Θα δημιουργηθούν οι εταιρικοί λογαριασμοί σας και θα συνδεθούν με την ιστοσελίδα σας;

Extra Tip: Πέρα από την δημιουργία των εταιρικών σας λογαριασμών, προσέξτε και την βελτιστοιποίηση αυτών ώστε να ακολουθούν τα εταιρικά σας χαρακτηριστικά.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Πριν ρωτήσετε για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών, ορισμένα standard που μπορείτε να ρωτήσετε αν περιλαμβάνονται στις προσφορές που λάβατε είναι τα εξής:

  • Η ιστοσελίδα είναι επεκτάσιμη, δηλαδή μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε επέκταση ΧΩΡΙΣ να φτιαχτεί από την αρχή;
  • Η ιστοσελίδα είναι μεταφέρσιμη, δηλαδή μπορεί να την μεταφέρετε σε άλλη εταιρεία – server άμεσα χωρίς έξτρα κόστος;
  • Η ιστοσελίδα ΚΑΙ η διαχείριση της ιστοσελίδας σας, σας ανήκουν, ΧΩΡΙΣ να πληρώνετε για την άδεια της διαχείρισης ή να μην μπορείτε να την μεταφέρετε.

Κατανοείτε τώρα πόσο σημαντικό είναι να μελετήσετε προσεκτικά τις προσφορές που θα λάβετε και να σκεφτείτε με λογική και εξυπνάδα τις υπηρεσίες που θα σας παρέχει η κάθε εταιρεία. Αναλογιστείτε και το μελλοντικό κόστος που θα σας επιβαρύνει κάθε νέα σας ανάγκη.

Για να μην σας κοστίσει ο κούκος αηδόνι…

bad-seo
Αν λοιπόν επιλέξετε μια οικονομική αλλά ελλειπής πρόταση, θα χάσετε τα λεφτά σας, θα κάνετε μια μη επαγγελματική ιστοσελίδα που θα σας βγάζει ελαττώματα, θα κουραστείτε ψυχολογικά από τις λάθος συνεργασίες και θα χάνετε κάθε μέρα χρήματα από τους πελάτες που θα κερδίζατε αν είχατε μια επαγγελματική ιστοσελίδα.

Αξίζει λοιπόν να επιλέξετε την “φθηνή” ιστοσελίδα; Τώρα σας φαίνεται δελεαστική η “οικονομική” πρόταση;

Επενδύστε σωστά τα λεφτά σας. Προτιμήστε να δώσετε “πέντε δραχμές” για να πάρετε υπηρεσίες που κοστίζουν “δέκα”, παρά να δώσετε “τέσσερις δραχμές” και στην τελική να βρεθείτε ζημιωμένοι.

Κάντε άμεσα αίτημα για ολοκληρωμένες επαγγελματικές υπηρεσίες

εδώ

blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Κατασκευή ιστοσελίδας

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε το ποιο βασικό πράγμα στο WordPress, την δημιουργία και διαχείριση άρθρου. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του...

CMS

Θέλετε να απενεργοποιήσετε μια σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress; Μερικές φορές θέλετε να απενεργοποιήσετε μια απλή σελίδα για απλή επεξεργασία ή να αποκρύψετε...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέλετε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress; Από προεπιλογή, η εσωτερική αναζήτηση στον ιστότοπό σας θα περιλαμβάνει όλα...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

CMS

Θέλετε να ενσωματώσετε το Slack στο WordPress site σας ή στο κατάστημα WooCommerce; Το Slack είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ομαδικής επικοινωνίας που σας επιτρέπει...

Blog

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων; Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing...

Internet Marketing

Το Instagram μας δίνει μόνο ένα URL με δυνατότητα κλικ στο βιογραφικό μας, οπότε είναι σημαντικό να το βελτιστοποιήσουμε και να το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js