Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Επιχειρήσεις

Πώς θα αυξήσω τις πωλήσεις μέσω του eShop μου;

Πώς Θα Αυξήσω Τις Πωλήσεις Μέσω Του EShop Μου;

Πώς θα αυξήσω τις πωλήσεις μέσω του eShop μου σταδιακά και επιτυχημένα; 

Ένα eShop είναι το πιο ισχυρό εργαλείο ηλεκτρονικού εμπορίου για μια επιχείρηση. Όμως για να είναι κερδοφόρο, χρειάζεστε συνεχή έρευνα και μελέτη για να έχετε τις πωλήσεις που πρέπει. Είναι λογικό να αναρωτιέστε:

Πώς μπορώ να έχω ένα επιτυχημένο eShop για την επιχείρησή μου;”

“Πώς μπορώ να αυξήσω τις πωλήσεις μέσω του eShop μου;” 

H διαδικασία δημιουργίας ενός eShop δεν είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Χρειάζεται συστηματικές ενέργειες και επανασχεδιασμό, για να φτάσει τη μέγιστη επιτυχία με ικανοποιητικό αριθμό παραγγελιών.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τους τρόπους και τις μεθόδους που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και να αυξήσετε τον αριθμό των παραγγελιών που πραγματοποιούνται μέσω του eShop σας.

Διαβάστε επίσης: eShop: Πώς καταχωρώ τα προϊόντα μου ώστε να είμαι πρώτος σε πωλήσεις;

SEO για το eShop 

Η πιο σημαντική διαδικασία για να αυξήσετε τις πωλήσεις μέσω του eShop σας, είναι να ακολουθήσετε πρακτικές που θα ενισχύσουν το SEO ολόκληρης της ιστοσελίδας σας.

SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στο γεγονός ότι το SEO βοηθά μια ιστοσελίδα να κατατάσσεται ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και συμβάλλει σε μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης για τους πελάτες σας στο διαδίκτυο.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Έτσι λοιπόν, με μία κατάλληλη τεχνική SEO, η ιστοσελίδα σας θα κατακτήσει τα κορυφαία αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας παράλληλα την επισκεψιμότητά της, ενώ οι επισκέπτες σας θα βιώσουν μια εξαιρετική εμπειρία πλοήγησης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες πραγματοποίησης αγοράς μέσω του eShop σας.

Διαβάστε επίσης: eShop και SEO – 8 βήματα για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Ποιοτικές σελίδες προϊόντων 

Σε ένα eshop, αυτό που απουσιάζει σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα, είναι ότι ο πελάτης δεν μπορεί να δει από κοντά και να αγγίξει το προϊόν που θέλει να αγοράσει. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάποιος για να έχει πλήρη άποψη για ένα προϊόν, είναι μια εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη και λεπτομερής σελίδα προϊόντος, που θα περιλαμβάνει όλα όσα θέλει να γνωρίζει ο πελάτης σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει το eShop σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη σελίδα προϊόντων σας:

Φωτογραφίες και Βίντεο

Ένας απλός και ευχάριστος τρόπος βελτιστοποίησης των σελίδων που παρουσιάζουν τα προϊόντα σας στο κοινό σας, είναι να εμπλουτίσετε την ιστοσελίδα σας με ποιοτικό οπτικό περιεχόμενο, όπως εικόνες υψηλής ευκρίνειας και βίντεο που θα αλληλεπιδρούν με τους πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένα ιδανικό βίντεο, μπορεί να είναι η εφαρμογή ενός ρούχου, παπουτσιών με περπάτημα και κίνηση για 2 με 3 λεπτά. Εφαρμογή ενός καλλυντικού, μιας κρέμας κοκ

Περιγραφές Προϊόντων

Παράλληλα με τις εικόνες και τα βίντεο προϊόντων, ένα ακόμα σημαντικό και απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να έχει μια σελίδα παρουσίασης προϊόντος ή υπηρεσίας, είναι οι σωστές περιγραφές. Όσο πιο κατανοητές, σαφείς και λεπτομερείς είναι οι περιγραφές με τις οποίες θα παρουσιάσετε τα προϊόντα σας σε πιθανούς αγοραστές, τόσο πιο άμεση και εύκολη γίνεται η διαδικασία και η εμπειρία των online αγορών για αυτούς!

Προτεινόμενα Προϊόντα/Σχετικά Προϊόντα

Μερικά eShops των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, θα έχετε παρατηρήσει πώς ακολουθούν συστηματικά αυτήν την πρακτική των προτεινόμενων/σχετικών προϊόντων. Είναι σημαντικό να δώσετε στους πελάτες συστάσεις για να συνεχίσουν τις αγορές τους, με βάση το προϊόν που έχουν ήδη επιλέξει να αγοράσουν. Για παράδειγμα, εάν τα προϊόντα σας είναι είδη ένδυσης, μπορείτε να δώσετε styling tips μέσω εικόνων, παραπέμποντας στους χρήστες να δουν άλλα προϊόντα παρόμοια με αυτά που τους ενδιαφέρουν. Έτσι, μπορείτε να αυξήσετε τη μέση τιμή παραγγελίας ανά πελάτη.

Ειλικρίνεια και Αξιοπιστία απέναντι στον πελάτη

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από ιστοσελίδες και eshop που στοχεύουν να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν την κίνηση και τις πωλήσεις τους. Σε αυτές τις ανταγωνιστικές συνθήκες, η ειλικρίνεια απέναντι στον πελάτη παίζει τον πιο βασικό ρόλο.

Εάν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε τις πωλήσεις του eShop σας, να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών και να δημιουργήσετε μια μόνιμη και σταθερή πελατεία, πρέπει να είστε αξιόπιστος και ειλικρινής. Ένα σημαντικό ποσοστό όσων πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες αγορές μέσω Διαδικτύου, αναφέρουν ότι πριν προχωρήσουν σε μια αγορά, ενδιαφέρονται να μάθουν για τις πολιτικές κάθε εταιρείας, σχετικά με τις πολιτικές επιστροφής των προϊόντων, τα έξοδα αποστολής, τους δωρεάν όρους αποστολής κ.λπ. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Κριτικές & Αξιολογήσεις πελατών στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Μια έξυπνη τεχνική για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να πραγματοποιήσουν μια αγορά μέσω του eShop σας, είναι να συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα σας κριτικές και αξιολογήσεις από προηγούμενους πελάτες. Στατιστικά, το 60% των πελατών αναζητούν κριτικές για ένα προϊόν προτού προχωρήσουν στην αγορά του. Οι πωλήσεις ενός προϊόντος μπορούν να αυξηθούν έως και 5%, εάν υπάρχει μεγάλος αριθμός ικανοποιητικών κριτικών. Τα σχόλια των ικανοποιημένων πελατών θα ενισχύσουν την αξιοπιστία και την ποιότητα της επιχείρηση σας προς το κοινό σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ζητήσω κριτικές από τους πελάτες μου;

Κοινοποιήστε στα Social Media

Η δύναμη των κοινωνικών μέσων γίνεται πλέον αισθητή και μέσω των πωλήσεων ενός eShop.

Πιο συγκεκριμένα, σχετική έρευνα έδειξε πώς εταιρείες χωρίς ψηφιακή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατήρησαν πτώση στις πωλήσεις τους έως και 15%!

Συνειδητοποιείτε πόσο σημαντικό είναι για ένα eShop να έχει αντίστοιχη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα; Μέσω των social media, μπορείτε να παρέχετε τρόπους επικοινωνίας, εξυπηρέτηση πελατών ή απλά να κοινοποιείτε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας στο κοινό σας και τους followers σας.

Διαβάστε επίσης: DIY SEO Tips Για Να Μην Ξοδέψεις Μια Περιουσία

Checkout και μέθοδοι πληρωμής

Για να αυξήσετε τις πωλήσεις μέσω του eShop σας, θα πρέπει να εστιάσετε στις πρακτικές τεχνικές αγοράς και πώλησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο είναι πιο εύκολο και εφικτό για αυτούς. Προσφέροντας περισσότερες επιλογές πληρωμής, διευκολύνετε τον επισκέπτη να πραγματοποιήσει μια αγορά από οποιαδήποτε συσκευή και με οποιονδήποτε τρόπο συναλλαγών έχει τη δυνατότητα.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Κατασκευή eshop

Όπως διαβάσαμε στο 1ο μέρος σχετικά με τους τρόπους και τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις για να αρχίσει να πουλάει το eshop σου:...

Κατασκευή eshop

Η διαδικτυακή πώληση δεν είναι εύκολη. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζονται συνήθως οι άνθρωποι. Πολλοί άρχισαν να δημιουργούν ηλεκτρονικά καταστήματα,...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

Κατασκευή eshop

Σήμερα, το 2021, προτιμάται να κάνουμε σχεδόν τα πάντα (εργασία, αγορές, ψυχαγωγία κ.λπ.) μέσω internet. Επομένως η κατασκευή eshop, είναι απαραίτητη για μια εταιρεία....

Κατασκευή eshop

Η δημιουργία ενός eshop σημαίνει ότι τα προϊόντα σας είναι διαθέσιμα όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά όσοι έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορεί να...

Κατασκευή eshop

Η κατασκευή eshop έχει πολλά οφέλη, είτε το χρησιμοποιείτε για την πώληση προϊόντων παράλληλα με το φυσικό σας κατάστημα είτε ως αυτόνομη επιχείρηση eshop....

Κατασκευή eshop

Οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν να ψωνίζουν σε eshop αντί να επισκέπτονται φυσικά καταστήματα. Πρόσφατα, το Marist College και το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (NPR) δημιούργησαν...

Κατασκευή eshop

Το WooCommerce είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για την κατασκευή eshop σήμερα στο Διαδίκτυο. Βασισμένο στην πλατφόρμα WordPress που αναπτύχθηκε από την...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js