Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

SEO

6 Δωρεάν Εργαλεία SEO, για καλύτερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης!

Raleigh Local SEO searches

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα κάνετε το site σας να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης; Σίγουρα ναι! Κάθε μικρή επιχείρηση θέλει να την βρίσκουν εύκολα, αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία και απαιτεί προϋποθέσεις.

Μπορεί να δημιουργήσεις μία πολύ “καλή” ιστοσελίδα, αλλά αν δεν είναι βελτιστοποιημένη (Τεχνικές Βελτιστοποίησης, SEO), δεν θα έχει επισκεψιμότητα.

  • Τι είναι το SEO;

Το SEO, είναι βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας (τεχνικές ή εικαστικές βελτιστοποιήσεις κλπ) ώστε να βγαίνει στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης. Ανανεώνοντας συχνά το περιεχόμενο, αυξάνεται σταδιακά η κίνηση της ιστοσελίδας και σιγά-σιγά, η Google σε συμπεριλαμβάνει στην πρώτη σελίδα σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Και για σένα που θέλεις την αποτελεσματική και αξιόπιστη προώθηση του website σου στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και συγκεκριμένα της Google, δες

περισσότερα για το SEO  button-εδω

Τα παρακάτω 6 δωρεάν εργαλεία SEO, θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την κίνηση της ιστοσελίδας σου:

1. Google Trends

Το Google Trends, είναι ένα εργαλείο για τις λέξεις-κλειδιά. Με την πάροδο του χρόνου, τα ερωτήματα αναζήτησης αλλάζουν. Εδώ, συγκρίνεις τις λέξεις-κλειδιά ή φράσεις, ώστε να δεις ποιες χρησιμοποιούνται περισσότερο.

Για παράδειγμα, έχεις ένα ηλεκτρονικό site με online κρατήσεις διαμερισμάτων, ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων κλπ και θέλεις να αυξήσεις τις κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι. Όταν οι χρήστες ψάχνουν στο google, αναζητούν περισσότερο για λέξεις κλειδιά όπως “ενοικιαζόμενα“, ξενοδοχείο” ή “διαμέρισμα ;

Έτσι, συγκρίνοντας τα 3 αποτελέσματα στο Google Trends, παρατηρείς:

google_trends

Σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα, οι χρήστες γκουγκλάρουν για “ξενοδοχεία” συχνότερα, απ’ ότι για “διαμερίσματα” ή “ενοικιαζόμενα“. Επίσης, ένα έξτρα μπόνους που σου δίνει το εργαλείο αυτό είναι ότι μπορείς να δεις πότε έψαξαν για το συγκεκριμένο προϊόν και να πάρεις έτσι παραπάνω πληροφορίες.

Άρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη “ξενοδοχεία” σε αναρτήσεις στο site σου ή στο blog σου αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

2. BROWSEO

Με αυτό το εργαλείο ανακαλύπτεις πώς βλέπει η μηχανή αναζήτησης την ιστοσελίδα σου. Την απεικονίζει απλά, χωρίς φανταχτερές γραμματοσειρές, επικεφαλίδες ή εικόνες και εμφανίζει σχετικές πληροφορίες με το SEO. Εξετάζοντας έτσι το site, μπορείς να δεις τι χρειάζεται βελτίωση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις τη διεύθυνση του ιστοτόπου σου, στο BROWSEO.

browseo

3. Screaming Frog

Αυτό το εργαλείο, ερευνά για SEO προβλήματα και δίνει μία αναφορά. Ψάχνει για κατεστραμμένες συνδέσεις, πολύ μεγάλα αρχεία και φωτογραφίες, διπλές σελίδες κλπ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αποτελέσματα για να βελτιώσεις το site σου και το SEO.

screamingfrog

4. GTmetrix

Πόσο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σου; Έχεις σελίδες που αργούν πολύ να ανοίξουν; Η χαμηλή ταχύτητα της σελίδας, εμποδίζει το SEO. Η ταχύτητα που ανοίγουν οι σελίδες, παίζει ρόλο για τις μηχανές αναζήτησης, γι’ αυτό έλεγξε την ταχύτητα του site σου με το GTmetrix.

Απλά πληκτρολογείς τη διεύθυνση στο πεδίο και σου εμφανίζει ένα αποτέλεσμα της ταχύτητας της σελίδας και μια λίστα με διάφορους τρόπους βελτίωσής της. Για παράδειγμα, ίσως σου προτείνει να αλλάξεις το μέγεθος των φωτογραφιών, ώστε να ανοίγει πιο γρήγορα.

gtmetrix

5. Rank Checker

Με αυτό το εργαλείο, μπορείς να δεις πού ανοίχθηκε το site σου και προτείνει επίσης τρόπους να το βελτιώσεις.

rankchecker

6. Responsive Design Checker

Πώς εμφανίζεται το site σου στην οθόνη ενός κινητού smartphone; Να ξέρεις, οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν τις ιστοσελίδες, που εμφανίζονται στο φυσιολογικό τους μέγεθος, σε όλες τις συσκευές (κινητό, tablet κλπ). Αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις Responsive Design, βάλε τη διεύθυνση του ιστοτόπου στη σελίδα του Responsive Design Checker στο σωστό πεδίο και ανακάλυψέ το! Για να το σιγουρέψεις, χρησιμοποίησε έναν Responsive Σχεδιασμό για το site σου!

responsive

Το Responsive Design είναι ένα από τα απαραίτητα Standards μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, καθώς η τεχνολογία προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι άνθρωποι πλέον έχουν πρόσβαση στο Internet από κάθε είδους μέσο (κινητό, tablet, κλπ). Άρα είναι σημαντικό για εσένα που θέλεις η επαγγελματική σου ιστοσελίδα να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, να φορτώνει και να παίζει παντού σωστά και ο πελάτης, να βρίσκει πάντα αυτό που θέλει και εύκολα, χωρίς να φεύγει δυσαρεστημένος από τη σελίδα σου.

μάθε περισσότερα για Responsive Design button-εδω

Πηγή: verticalresponse.com
blank
Συγγραφέας

Experienced Director Of Business Development with a demonstrated history of working in the internet industry. Skilled in Web design, Search Engine Optimization (SEO), SQL, Web Marketing Strategy, and Web Content Writing. Strong sales professional in IT Engineering focused on Web design from Technological Educational Institute of Central Greece.

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Συνέχεια από το Ολιστικός Οδηγός Για Την Ενίσχυση Της Ταχύτητας Του WordPress Site Σας [Μέρος Β] Οι οδηγίες που αναφέρουμε δεν αφορούν συγκεκριμένα την...

Google

Και οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, έπεσαν κατακόρυφα.

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Ασφάλεια

Σας ετοιμάσαμε μια ανανεωμένη λίστα με δωρεάν και ενημερωμένα Antivirus τα οποία έχουν ευρεία χρήση παγκοσμίως, από προσωπικούς υπολογιστές, μέχρι και επαγγελματικούς servers.

SEO

Σας παρουσιάζουμε έναν νέο ιχνηλάτη κατάταξης για τις μηχανές αναζήτησης! Σε σύγκριση με πολλούς από τους κορυφαίους ιχνηλάτες κατάταξης στην αγορά, το SEOlium είναι...

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

Google

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας; Οι αναζητήσεις μας στην Google...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js