Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Internet Marketing

Συμβουλές SEO για σωστή προώθηση του λογαριασμού σας στο Instagram

Οι μηχανές αναζήτησης προωθούν σε μεγάλο βαθμό τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων (social media) στα αποτελέσματα τους, όμως οι λογαριασμοί Instagram είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εμφανιστούν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Instagram αποκλείει τις μηχανές αναζήτησης και δεν εμφανίζει τις εικόνες στα αποτελέσματα. Το ίδιο το προφίλ σας μπορεί να ευρετηριωθεί, αλλά οι εικόνες δεν μπορούν. Αυτό κάνει το SEO για το Instagram δύσκολο … αλλά όχι αδύνατο.

Δείτε τις παρακάτω συμβουλές για βοήθεια στο Instagram.

Συνδέστε το Instagram με τα υπόλοιπα social

Κάθε επιχείρηση που χρησιμοποιεί μια καλή στρατηγική marketing αναγνωρίζει ότι η προώθηση ενός λογαριασμού στο Instagram περιλαμβάνει διαφημίσεις. Η σύνδεση ενός προφίλ Instagram σε άλλους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων (Facebook, Twitter κ.λπ.) λέει σε όλους τους ακόλουθους σας ότι βρίσκεστε στο Instagram και σας επιτρέπει να «διασταυρώσετε» τις πλατφόρμες με διαφημίσεις, events και ανακοινώσεις.

Αφού εξουσιοδοτήσετε το Instagram να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα προφίλ, θα προστεθεί ένας σύνδεσμος στον λογαριασμό σας στο Instagram.

Αφού επιτρέψετε στο Instagram να τροφοδοτήσει τις αναρτήσεις σας στο Twitter ή στο Facebook, οι χρήστες θα κατευθυνθούν ξανά στο προφίλ σας στο Instagram. Και οι χρήστες που σας ακολουθούν σε άλλες πλατφόρμες θα μπορούν να σας βρουν πιο εύκολα τη σελίδα σας στο Instagram.

Αλλάξτε την διεύθυνση URL και την τοποθεσίας σας

Επωφεληθείτε από την επιλογή αλλαγής της διεύθυνσης URL και της τοποθεσίας σας με κάθε φωτογραφία του Instagram που δημοσιεύετε.

Χρησιμοποιήστε το πεδίο τοποθεσίας για να δείξετε συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ή το brand σας. Απλά πληκτρολογήστε κάτι που θα θέλατε να μάθουν για εσάς οι ακόλουθοι σας.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Βελτιστοποιήστε τις φωτογραφίες σας

Το Instagram είναι μια οπτική πλατφόρμα. Έτσι η επιτυχία του SEO θα προέλθει από τον τύπο και την ποιότητα των φωτογραφιών σας. Πρώτον, το περιεχόμενο πρέπει να διακρίνεται. Το Instagram χρησιμοποιεί τεχνολογία που ονομάζεται «αναγνώριση εικόνας» που ταξινομεί τις φωτογραφίες ανάλογα με το περιεχόμενο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε το λογαριασμό σας στο Instagram προβάλλοντας τις φωτογραφίες σας σε χρήστες που ενδιαφέρονται ήδη για παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά δεν έχει δει ακόμα τον λογαριασμό σας.

Χρησιμοποιώντας μια επαγγελματική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις φωτογραφίες σας ποιοτικές και όμορφες με εργαλεία όπως η διόρθωση χρωμάτων, η ρύθμιση φωτισμού και η περικοπή.

Χρησιμοποιήστε τη νεότερη λειτουργία του Instagram: Alt Text!

Μένοντας στο θέμα των φωτογραφιών, μπορείτε τώρα να προσθέσετε το δικό σας κείμενο ALT! Η προσθήκη του κειμένου ALT στις φωτογραφίες σας είναι μια πολύτιμη στρατηγική SEO. Βοηθά τον αλγόριθμο του Instagram να οργανώνει περιεχόμενο. Εάν κάποιος ψάχνει για “γάτα φορώντας κοστούμι Batman”, και δημοσιεύσατε μια φωτογραφία της γάτας σας με ALT TEXT, η φωτογραφία σας θα εμφανιστεί.

Ορίστε ένα Schema για το Instagram

Η Google σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το schema.org για να σας ενημερώσετε ποια προφίλ κοινωνικών μέσων σας ανήκουν.

Ζητήστε από τον προγραμματιστή σας να το προγραμματίσει και να σας εξασφαλίσει ότι θα εμφανίζεται το instagram σας σε μορφή schema όταν κάποιος σας αναζητεί στην Google.

Δημιουργήστε Διαγωνισμούς, Ειδικές Προσφορές και Give-Aways

Οι διαγωνισμοί και οι καμπάνιες θα προσελκύσουν περισσότερους χρήστες στη σελίδα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας ή να πουλήσετε το προϊόν σας διεξάγοντας έναν διαγωνισμό: ζητήστε από τους χρήστες να πατάνε ” μου αρέσει”, να “σχολιάσουν”, να προσθέσουν “επισήμανση” ή να προσθέσουν ετικέτες σε φίλους.

Αν και το SEO για το Instagram μπορεί να είναι δύσκολο, υπάρχουν αρκετές στρατηγικές που θα αυξήσουν την αναγνώριση σας στο Instagram. Εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας δώσαμε θα βελτιώσει τη στρατηγική σας και θα σας βοηθήσει να αναδείξετε το προφίλ του Instagram σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

CMS

Θέλετε να καταργήσετε την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress; Το WordPress διαθέτει μια δομή διευθύνσεων URL φιλικών προς το SEO. Αυτό περιλαμβάνει...

Google

Ήρθε το 2020, και όσοι ασχολούνται με το SEO θα γνωρίζουν ήδη το πόσο έχει αλλάξει μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το 2010, δεν ξέραμε...

Internet Marketing

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω μερικά marketing tips για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο....

E-shop

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας; Οι αναζητήσεις μας στην Google...

Google

Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές για να εμφανιζόμαστε στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης. Γιατί όμως είναι σημαντικές; Είναι ένας τρόπος σύνδεσης των χρηστών...

E-shop

Σκεφθείτε ότι μπορείτε να προβληθείτε πανελλαδικά (ή και παγκοσμίως) κάνοντας την σωστή βελτιστοποίηση στο e-shop σας ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Content Marketing

Αν σας ενδιαφέρει ως επιχείρηση να εμφανίζεστε στις τοπικές αναζητήσεις, τότε βελτιστοποιήστε σωστά τον επαγγελματικό λογαριασμό σας στο Instagram. Και αν δεν έχετε ιδέα...

CMS

Πρόσφατα ένας από τους αναγνώστες μας μας ρώτησε για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης του αρχείου robots.txt για τη βελτίωση του SEO στο...

Advertisement