Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Google

SEO Τίτλος vs H1 Τίτλος άρθρου στο WordPress: Ποια είναι η διαφορά;

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς;

Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς βοηθούν να προσελκύσετε πιθανούς αναγνώστες δείχνοντάς τους το περιεχόμενο σας με σαφή και ενδιαφέροντα τρόπο. Χρησιμοποιούνται επίσης από τις μηχανές αναζήτησης όσον αφορά την κατάταξη SEO.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τη διαφορά μεταξύ των τίτλων SEO και των τίτλων άρθρων H1, ώστε να μπορείτε να βελτιστοποιήσετε καλύτερα το περιεχόμενό σας για υψηλότερες βαθμολογίες.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τίτλων SEO και των τίτλων άρθρων;

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Κάθε ανάρτηση και σελίδα στο site σας στο WordPress έχει δύο τίτλους, έναν που θα βλέπουν οι επισκέπτες στην κορυφή της ανάρτησης και έναν που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης κατά την ευρετηρίαση του site σας. Αν και πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης, οι δύο τίτλοι θα είναι τις περισσότερες φορές ίδιοι.

Ο τίτλος που εμφανίζεται στην κορυφή κάθε ανάρτησης WordPress ονομάζεται τίτλος του άρθρου H1, επειδή το WordPress θα τον έχει με <h1> για να δείξει ότι είναι η πιο σημαντική επικεφαλίδα της ανάρτησης.

Αυτός ο τίτλος θα πρέπει να ενημερώνει τους επισκέπτες σας για το τι είναι η ανάρτηση και να προσελκύει την προσοχή τους, ώστε να κάνουν κλικ στο άρθρο και να το διαβάσουν.

Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google δίνουν μεγάλη προσοχή στις ετικέτες κεφαλίδας <h1>, αλλά αναζητούν επίσης έναν διαφορετικό τίτλο, έναν που περικλείεται σε ετικέτες <title> HTML. Αυτός είναι ο τίτλος SEO της ανάρτησής σας και είναι επίσης γνωστός ως meta title.

Ο τίτλος SEO χρησιμοποιείται όταν οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν τη σελίδα σας και την εμφανίζουν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Οι επισκέπτες σας δεν θα δουν τον τίτλο SEO πουθενά στο site σας. Ωστόσο, θα χρησιμοποιηθεί ως τίτλος σελίδας στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης.

Από προεπιλογή, ο τίτλος SEO θα ακολουθεί το ακόλουθο πρότυπο: «Τίτλος ανάρτησης — Τίτλος site». Αυτό θα λειτουργήσει καλά για τις περισσότερες αναρτήσεις σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να προσαρμόσετε τον τίτλο SEO μιας ανάρτησης ή μιας σελίδας, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη (plugin) WordPress SEO.

Με αυτά τα λόγια, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο προσθήκης τίτλων αναρτήσεων H1 και τίτλους SEO στο WordPress.

Πώς να προσθέσετε τίτλους στα άρθρα σας H1

Η προσθήκη τίτλου στην ανάρτησή σας είναι απλή. Όταν προσθέτετε μια νέα ανάρτηση στο WordPress, το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ θα σας ζητήσει να προσθέσετε έναν τίτλο ανάρτησης και, στη συνέχεια, θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μπλοκ όπου μπορείτε να προσθέσετε το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Μπορείτε να προσθέσετε έναν τίτλο ανάρτησης απλά πληκτρολογώντας τον στην πρώτη γραμμή «Προσθήκη τίτλου» της ανάρτησης.

Οι επισκέπτες του site σας θα δουν αυτόν τον τίτλο να εμφανίζεται στην κορυφή της ανάρτησης σας και θα χρησιμοποιηθεί επίσης στη λίστα αναρτήσεων στην αρχική σελίδα του blog σας.

Η ετικέτα <h1> είναι η πιο σημαντική ετικέτα επικεφαλίδας και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τον τίτλο της ανάρτησης. Εάν χρησιμοποιείτε υπότιτλους στην ανάρτησή σας, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λιγότερο σημαντικές ετικέτες επικεφαλίδων, όπως <h2>, <h3> και <h4>.

Πώς να προσθέσετε τίτλους SEO στο WordPress

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε και να προσαρμόσετε τίτλους SEO είναι με την προσθήκη All in One SEO (AIOSEO). Το AIOSEO είναι πρόσθετο WordPress SEO που χρησιμοποιείται σε πάνω από 3 εκατομμύρια site.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του All in One SEO επειδή σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον τίτλο SEO.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το δωρεάν πρόσθετο All in One SEO Lite.

Μετά την ενεργοποίηση, θα χρειαστεί να διαμορφώσετε την προσθήκη χρησιμοποιώντας τον οδηγό εγκατάστασης AIOSEO.

Τώρα, όταν προσθέτετε ή επεξεργάζεστε μια ανάρτηση ή μια σελίδα, θα υπάρχει μια ενότητα “Ρυθμίσεις AIOSEO” κάτω από το περιεχόμενο της ανάρτησης. Εδώ θα βρείτε μια ενότητα με την ένδειξη «Τίτλος ανάρτησης» όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τον τίτλο SEO.

Σημειώστε ότι ο προεπιλεγμένος τίτλος SEO είναι ο τίτλος της ανάρτησης H1 ακολουθούμενος από ένα διαχωριστικό με τον τίτλο του site.

Θα δείτε επίσης μια προεπισκόπηση της εμφάνισης του τίτλου σε μια αναζήτηση της Google και του αριθμού των χαρακτήρων που χρησιμοποιήσατε. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν τίτλο που δεν είναι πολύ μεγάλος. Το προτεινόμενο μήκος ενός τίτλου SEO είναι 60 χαρακτήρες, επομένως δεν αποκόπτεται στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Μπορεί να θέλετε να αφήσετε τον προεπιλεγμένο τίτλο SEO ως έχει ή μπορείτε να τον προσαρμόσετε όπως εσείς θέλετε.

Έτσι οι επισκέπτες στο site σας θα δουν τον τίτλο της ανάρτησης H1 στο επάνω μέρος της ανάρτησης. Θα δουν τον τίτλο SEO στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησής τους και στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε τη διαφορά μεταξύ των τίτλων SEO και των τίτλων αναρτήσεων H1 στο WordPress.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Συνέχεια από το Ολιστικός Οδηγός Για Την Ενίσχυση Της Ταχύτητας Του WordPress Site Σας [Μέρος Β] Οι οδηγίες που αναφέρουμε δεν αφορούν συγκεκριμένα την...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε το ποιο βασικό πράγμα στο WordPress, την δημιουργία και διαχείριση άρθρου. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του...

CMS

Θέλετε να απενεργοποιήσετε μια σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress; Μερικές φορές θέλετε να απενεργοποιήσετε μια απλή σελίδα για απλή επεξεργασία ή να αποκρύψετε...

Google

Και οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, έπεσαν κατακόρυφα.

Google

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέλετε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress; Από προεπιλογή, η εσωτερική αναζήτηση στον ιστότοπό σας θα περιλαμβάνει όλα...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων...

Internet Marketing

Συνήθως αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για την SEO ενίσχυση της ιστοσελίδα μας, που συχνά μας οδηγούν σε πρακτικές που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js