Connect with us

Γεια σας, πείτε μας τι ακριβώς ψάχνετε

Blog

Τι είναι ένα Blog και ποιες είναι οι διάφορες του από ένα website;

Συχνά οι αναγνώστες μας ρωτούν τι είναι ένα blog και πώς διαφέρει από έναν ιστότοπο; Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα blog ή μια ιστοσελίδα, τότε η κατανόηση αυτών των όρων θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Σε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους, θα εξηγήσουμε τι είναι ένα blog και πώς είναι διαφορετικό από έναν παραδοσιακό ιστότοπο. 

Τι είναι ένα Blog;

Ένα blog είναι ένας τύπος site όπου το περιεχόμενο παρουσιάζεται σε αντίστροφη χρονολογική σειρά (το νεότερο περιεχόμενο εμφανίζεται πρώτα). Το περιεχόμενο του ιστολογίου αναφέρεται συχνά ως καταχωρήσεις ή “αναρτήσεις ιστολογίου”.

Τα blogs συνήθως τρέχουν από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων για να παρουσιάσουν πληροφορίες σε ένα στυλ συνομιλίας.

Μια σελίδα blog που εμφανίζει αναρτήσεις

Οι τυπικές αναρτήσεις ιστολογίου έχουν επίσης μια ενότητα σχολίων όπου οι χρήστες μπορούν να απαντήσουν στο άρθρο.

Η Ιστορία των Blogs

Τα blogs εξελίχθηκαν από ηλεκτρονικά ημερολόγια και περιοδικά στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Εκείνη την εποχή, οι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούσαν ήδη προσωπικές ιστοσελίδες όπου δημοσίευαν τακτικές ενημερώσεις για την προσωπική τους ζωή, τις σκέψεις τους και διάφορα σχόλια.

Ο όρος web log χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90, που αργότερα έγινε «weblog», στη συνέχεια «we blog», και τελικά μόνο «blog».

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού τέτοιων ιστοσελίδων, άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα εργαλεία, τα οποία διευκόλυναν τους χρήστες να δημιουργούν ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστολόγια. Αυτά τα εργαλεία βοήθησαν στη διάδοση του ιστολογίου και κατέστησαν την τεχνολογία προσβάσιμη σε μη τεχνικούς χρήστες.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Το 1999 ξεκίνησε η δημοφιλής πλατφόρμα blogger Blogger.com, η οποία αργότερα αποκτήθηκε από την Google τον Φεβρουάριο του 2003.

Την ίδια χρονιά, το WordPress κυκλοφόρησε την πρώτη του έκδοση ως πλατφόρμα blogging τον Μάιο του 2003.

Σήμερα, το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blogging στον κόσμο που τροφοδοτεί πάνω από το 30% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ιστολογίου και του ιστοτόπου;

Τα blogs είναι ένας τύπος ιστότοπου. Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου και άλλων τύπων ιστοτόπου είναι ότι τα ιστολόγια ενημερώνονται τακτικά με νέο περιεχόμενο, το οποίο εμφανίζεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά (νεότερες θέσεις πρώτα).

Οι τυπικοί ιστότοποι είναι στατικής φύσης, όπου το περιεχόμενο είναι οργανωμένο σε σελίδες και δεν ενημερώνεται συχνά. Ενώ ένα blog είναι δυναμικό και συνήθως ενημερώνεται πιο συχνά. Μερικοί bloggers δημοσιεύουν πολλά νέα άρθρα την ημέρα.

Τα blogs μπορούν να αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου ιστότοπου. Συχνά οι επιχειρήσεις έχουν μια ενότητα blog όπου δημιουργούν τακτικά περιεχόμενο για να ενημερώνουν και να εκπαιδεύουν τους πελάτες τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε τόσο έναν ιστότοπο όσο και ένα blog, γι ‘αυτό πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το WordPress για να δημιουργήσουν τον ιστότοπό τους για μικρές επιχειρήσεις.

Με απλά λόγια, όλα τα blogs μπορούν να είναι ένας ιστότοπος ή μέρος ενός ιστότοπου.

Μπορείτε επίσης να πείτε ότι τα blogs έχουν άρθρα που οργανώνονται χρησιμοποιώντας κατηγορίες και ετικέτες. Από την άλλη πλευρά, οι ιστότοποι χρησιμοποιούν σελίδες για να οργανώνουν και να προβάλλουν περιεχόμενο.

Advertisement. Scroll to continue reading.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Blog ή site – Ποιο είναι καλύτερο;

Ως αρχάριος, ίσως να αναρωτιέστε αν πρέπει να ξεκινήσετε ένα blog ή μια ιστοσελίδα, ποια είναι καλύτερη; Για να είμαι ειλικρινής, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται πραγματικά από τους στόχους σας.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν παραδοσιακούς ιστοτόπους που αποτελούνται από σελίδες και χωρίς blog. Τέτοιες μικρές ιστοσελίδες συχνά γίνονται για να δημιουργηθεί μια ενημερωτική παρουσία στο διαδίκτυο για μια επιχείρηση, έναν οργανισμό ή ένα άτομο.

Από την άλλη πλευρά, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τις δυνατότητες ενός blog στη στρατηγική μάρκετινγκ τους. Προσθέτουν μια ξεχωριστή ενότητα blog στους παραδοσιακούς ιστοτόπους τους και τη χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης.

blank
Συγγραφέας

Σχόλια

Ίσως να σας ενδιαφέρουν

Google

Γνωρίζατε ότι κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress μπορεί να έχει δύο τίτλους και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς; Αυτοί οι διαφορετικοί τίτλοι αναρτήσεων σάς...

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Συνέχεια από το Ολιστικός Οδηγός Για Την Ενίσχυση Της Ταχύτητας Του WordPress Site Σας [Μέρος Β] Οι οδηγίες που αναφέρουμε δεν αφορούν συγκεκριμένα την...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε το ποιο βασικό πράγμα στο WordPress, την δημιουργία και διαχείριση άρθρου. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του...

CMS

Θέλετε να απενεργοποιήσετε μια σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress; Μερικές φορές θέλετε να απενεργοποιήσετε μια απλή σελίδα για απλή επεξεργασία ή να αποκρύψετε...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέλετε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress; Από προεπιλογή, η εσωτερική αναζήτηση στον ιστότοπό σας θα περιλαμβάνει όλα...

Κατασκευή ιστοσελίδας

Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων...

Κατασκευή eshop

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion...

CMS

Θέλετε να ενσωματώσετε το Slack στο WordPress site σας ή στο κατάστημα WooCommerce; Το Slack είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ομαδικής επικοινωνίας που σας επιτρέπει...

Advertisement https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js