Το Τι, το Που και το με Ποιον για ιδανικούς τίτλους ιστοσελίδας

  1. Home
  2. Blog
Το Τι, το Που και το με Ποιον για ιδανικούς τίτλους ιστοσελίδας

Από δικηγορικές εταιρείες μέχρι ναυτιλιακές, και από εμπόρους μέχρι μηχανικούς και επαγγελματίες όλων των κλάδων, μου κάνουν όλοι την εξής ερώτηση:

Τι τίτλους να βάζω στα κείμενα της ιστοσελίδας ή του blog μου;

Ξέρετε, οι απαντήσεις στα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας μας βρίσκονται πραγματικά δίπλα μας.

Οι ιδανικοί τίτλοι οποιουδήποτε άρθρου είναι αυτοί οι οποίοι υπηρετούν μια από τις βασικές αρχές συντακτικού που μάθαμε στην 1η δημοτικού.

Σκεφτείτε πολύ απλά για Τι πραγματεύεται το άρθρο σας, Ποιον αφορά και Που. Με το Τι, το Ποιον και το Που, περιγράφετε σε ένα τίτλο ένα πλήρες σενάριο.

Παράδειγμα: Έχετε ένα άρθρο που περιγράφει μια νέα υπηρεσία εξυπηρέτησης Ελλήνων του εξωτερικού, σε λογιστικά θέματα και έχει τίτλο: “Δήλωση ακίνητης περιουσίας με κριτήρια εναποθέτησης σύμφωνα με το νόμο Ν/372π34” . Και ας πούμε ότι αφορά τα ακίνητα τους. Άρα, το Τι είναι η Διαχείριση ακινήτων, το Που είναι στην Ελλάδα μας και το με Ποιον είναι οι Έλληνες του εξωτερικού.

Επομένως, ο νέος τίτλος μας προσαρμόζεται ως εξής: “Διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού”

Συμβουλές:

  • Σκεφτόμαστε το Πως θα μας έψαχνε αυτός που θέλουμε να διαβάσει το άρθρο μας και αναπροσαρμόζουμε τον τίτλο μας.
  • Ο ίδιος τίτλος με πιο δημοσιογραφικό χαρακτήρα, έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Πχ Οριστικό τέλος στο πρόβλημα τάδε για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.