Ολιστικός Οδηγός για την ενίσχυση της ταχύτητας του WordPress site σας [Μέρος Β]

  1. Home
  2. CMS
Ολιστικός Οδηγός για την ενίσχυση της ταχύτητας του  WordPress site σας [Μέρος Β]

Συνέχεια από το Ολιστικός Οδηγός Για Την Ενίσχυση Της Ταχύτητας Του WordPress Site Σας [Μέρος Α]

Επιτάχυνση του WordPress σε απλά βήματα (χωρίς κωδικοποίηση)

Γνωρίζουμε ότι η πραγματοποίηση αλλαγών στη διαμόρφωση του ιστότοπού σας μπορεί να είναι μια τρομακτική σκέψη για αρχάριους, ειδικά αν δεν είστε web designer ή κατασκευαστής ιστοσελίδων.

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας WordPress με μερικά μόνο κλικ (δεν απαιτείται κωδικοποίηση).

Εγκαταστήστε ένα WordPress Caching Plugin

Οι σελίδες WordPress είναι “δυναμικές“. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένες ώστε να ενημερώνονται, ακόμη και κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται μια ανάρτηση ή μια σελίδα στον ιστότοπό σας. Για να δημιουργηθούν οι σελίδες σας (στον browser του επισκέπτη), το WordPress πρέπει να εκτελέσει μια διαδικασία για να βρει τις απαιτούμενες πληροφορίες, να τις βάλει μαζί και να τις παρουσιάσει στον χρήστη.

blb-dynamic-webpage-function-gr
Πως λειτουργεί η Δυναμική Ιστοσελίδα

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει πολλά βήματα και μπορεί πραγματικά να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας όταν έχετε πολλούς ταυτόχρονους επισκέπτες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε κάθε ιστοσελίδα του WordPress να χρησιμοποιεί ένα Plugin Κρυφής Μνήμης. Η προσωρινή αποθήκευση μπορεί να κάνει την ιστοσελίδα σας WordPress από 2x έως 5 φορές γρηγορότερη.

Πώς λειτουργεί: Αντί (α) η ιστοσελίδα σας να δημιουργείται κάθε φορά (στον browser κάθε επισκέπτη), το Plugin της Προσωρινής Αποθήκευσης (β) δημιουργεί ένα αντίγραφο της σελίδας [CACHED COPY] μετά τη πρώτη φόρτωση της (στον browser του πρώτου επισκέπτη), και στη συνέχεια σερβίρει αυτήν την προσωρινή έκδοση σε κάθε επόμενο χρήστη [HTML CONTENT].

blb-wordpress-cache-webpage
Συμπίεση ιστοσελίδας WordPress με Cache Plugin

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω γράφημα, όταν (α) ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας WordPress, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με χρήση της PHP, ο διακομιστής σας ανακτά πληροφορίες από μια βάση δεδομένων MySQL και τα αρχεία σας PHP και στη συνέχεια ετοιμάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας [HTML CONTENT] που προβάλλεται στον browser του χρήστη. Είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά μπορείτε να παραλείψετε πολλά από αυτά όταν χρησιμοποιείτε την κρυφή μνήμη αντ’ αυτού (β).

Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά plugins για το WordPress, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το plugin WP Super Cache . Δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν τη διαφορά.

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε Managed Φιλοξενία WordPress , ίσως δεν χρειάζεστε ένα plugin κρυφής μνήμης επειδή πιθανότατα έχουν φροντίσει για αυτό από την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Αν σας ενδιαφέρει η συμπίεση της ιστοσελίδας σας, επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να την εξετάσουμε, στο 2103003801

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες για ταχύτητα

pics5

Οι εικόνες φέρνουν ζωή στο περιεχόμενό σας και βοηθούν στην ενίσχυση της αφοσίωσης. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση έγχρωμων εικόνων ή και γραφικών, παρακινούν τους ανθρώπους 80% πιο πιθανό να διαβάσουν το περιεχόμενό σας.

Αλλά αν οι εικόνες σας δεν είναι βελτιστοποιημένες για τον ιστό, θα μπορούσαν να βλάψουν περισσότερο από ότι βοηθούν. Στην πραγματικότητα, οι μη βελτιστοποιημένες εικόνες είναι ένα από τα πιο κοινά θέματα ταχύτητας που βλέπουμε στις αρχικές ιστοσελίδες.

[!] Μην ανεβάζετε την φωτογραφία απευθείας από το τηλέφωνό σας ή τη φωτογραφική μηχανή σας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για τη βελτιστοποίηση των εικόνων σας για web.

Στις αρχικές τους μορφές, αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να έχουν τεράστια μεγέθη αρχείων. Αλλά βάσει της μορφής αρχείου εικόνας και της συμπίεσης που επιλέγετε στο λογισμικό επεξεργασίας , μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος της εικόνας έως και 5 φορές.

Χρησιμοποιήστε μόνο δύο μορφές εικόνας: JPEG και PNG.

Τώρα ίσως να αναρωτιέστε: ποια είναι η διαφορά;

Λοιπόν, η μορφή εικόνας PNG είναι ασυμπίεστη. Όταν συμπιέζετε μια εικόνα χάνεται κάποια πληροφορία, έτσι μια μη συμπιεσμένη εικόνα θα έχει υψηλότερη ποιότητα με περισσότερες λεπτομέρειες. Το μειονέκτημα είναι ότι πρόκειται για ένα μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου, οπότε χρειάζεται περισσότερος χρόνος φόρτωσης. Το πλεονέκτημα είναι ότι σας προσφέρει διαφάνεια.

Το JPEG , από την άλλη πλευρά, είναι μια μορφή συμπιεσμένου αρχείου, η οποία μειώνει ελαφρώς την ποιότητα της εικόνας, αλλά είναι σημαντικά μικρότερη σε μέγεθος.

– Πώς αποφασίζουμε λοιπόν ποια μορφή εικόνας θα επιλέξουμε;

  • Εάν η φωτογραφία ή η εικόνα μας έχει πολλά διαφορετικά χρώματα, τότε χρησιμοποιούμε JPEG.
  • Εάν είναι μια απλούστερη εικόνα ή χρειαζόμαστε μια διαφανή εικόνα, τότε χρησιμοποιούμε PNG.
  • Η πλειοψηφία των εικόνων πρέπει είναι JPEG.

Παρακάτω είναι ένα διάγραμμα σύγκρισης των μεγεθών αρχείων και του διαφορετικού εργαλείου συμπίεσης που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για την εικόνα που χρησιμοποιήθηκε παραπάνω.

pics6

Όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα, η μορφή εικόνας που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην απόδοση του ιστότοπού σας.

Για επαγγελματική βελτιστοποίηση των εικόνων σας χρησιμοποιήστε το Photoshop και άλλα δημοφιλή εργαλεία επεξεργασίας, χωρίς να θυσιάζετε την ποιότητα.

Αν δεν έχετε το Photoshop, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν και χωρίς εγκατάσταση Pixlr: Επεξεργασία Εικόνας ONLINE

Επίσης, αν σας ενδιαφέρει να εμφανιστούν οι πρωτότυπες εικόνες και φωτογραφίες σας, στην Google, συμβουλευτείτε το άρθρο Πως ανεβάζω τις εικόνες μου για να βγω πρώτος στην Google;

 

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.