Vlogging vs Blogging: Ποιο είναι καταλληλότερο για την Online Επιχείρησή σας;

  1. Home
  2. Blog
Vlogging vs Blogging: Ποιο είναι καταλληλότερο για την Online Επιχείρησή σας;

Μπορεί το blogging να έχει εξελιχθεί και να κυριαρχεί στην παγκόσμια βιομηχανία, όμως την τελευταία δεκαετία ή και παραπάνω, εξαιρετικά γρήγορη άνοδο έχει παρουσιάσει το video marketing ή αλλιως vlogging. Οι επιχειρήσεις, πρέπει τώρα να εξετάσουν αυτή τη νέα και συνεχώς εξελισσόμενη Content Marketing στρατηγική.

Τι Είναι Το Content Marketing Ή Marketing Περιεχομένου;

Τα οφέλη του blogging παραμένουν ξεκάθαρα: Για το SEO, ένα τακτικά ενημερωμένο και καλά γραμμένο blog, έχει γίνει η “θεμέλιος λίθος” της online ανιχνευσιμότητας για τα social media και τις επιχειρήσεις.

Τα blogs είναι βασικό μέσο διασύνδεσης μιας online επιχείρησης με νέα ή/και ήδη υπάρχοντα κοινά στο Διαδίκτυο.

Εκπαιδεύουν, ψυχαγωγούν, αναδεικνύουν ένα brand και ανταμείβουν ένα website που είναι …καλά “φορτωμένο” με μοναδικό περιεχόμενο κειμένου και κατατάσσεται σε υψηλές βαθμολογίες στα SERPs (σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης).

Blogs, γεμάτα με στοχευμένες λέξεις-κλειδιά και συνδέσμους που όταν συνδυάζονται σωστά χτίζουν εμπιστοσύνη για το Brand, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εδραιωθούν στην εξειδικευμένη τους θέση στην online αγορά.

2 Σε 1: Content Marketing Και SEO

Τι συμβαίνει όμως με τα Vlogs;

Η Κυριαρχία του Video στο Διαδίκτυο

Vlogging. Θα λέγαμε, μια “συρρίκνωση” των λέξεων video blogging. Ένα Blog με Videos.

Έχει οριστεί σταθερά στο κύριο ρεύμα του Internet, καθώς το video γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη Online δύναμη τα τελευταία χρόνια. Σχετική έρευνα, αποκαλύπτει ότι το video θα αντιπροσωπεύει το 82% της συνολικής κίνησης στο Διαδίκτυο έως το 2021, σε σχέση με το 73% του 2016.

Τα Vlogs, φαίνεται να αντιπροσωπεύουν επάξια αυτή την έρευνα. Μια άλλη μελέτη, διαπιστώνει ότι το 44% των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως, παρακολουθούν vlogs κάθε μήνα.

statistics-vlogging2016

πηγή: blog.globalwebindex.net

Παρατηρούμε στο διάγραμμα ότι η δημοτικότητα του vlog στρέφεται προς τις νεότερες γενιές και ότι η αγορά της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά από ό, τι σε άλλα μέρη του κόσμου.

Σε αυτές τις περιοχές τα vlogs είναι σχετικά νέα στην ψηφιακή αγορά. Το Vlogging όμως, είναι μια παγκόσμια τάση που ήρθε για να μείνει.

Τόσο τα vlogs όσο και τα blogs, έχουν παρόμοιους στόχους – να εκπαιδεύσουν τους καταναλωτές, να ενημερώσουν, να ψυχαγωγήσουν και το πιο σημαντικό, να εμπορευθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μιας επιχείρησης.

Στην πραγματικότητα, ενώ το 55% των χρηστών θα παρακολουθήσει ένα video ολόκληρο στο διαδίκτυο, μόνο το 29% θα κάνει το ίδιο με ένα κείμενο σε ένα blog.

Ποιες είναι Οι 11 Καλύτερες Video Editor Εφαρμογές Για Το 2017;

Blogging ή Vlogging;

Η σημαντικότητα του video είναι μια τάση που επηρεάζει άμεσα το Marketing. Από σχετική έρευνα φαίνεται ότι το 60% όλων των διαφημιζόμενων (B2C και B2B) χρησιμοποίησε video σε μια στρατηγική content marketing που αφορά την Online επιχείρησή του το 2016, ενώ το 73% σχεδιάζει να αυξήσει τη χρήση του video από εδώ και πέρα.

Υπό ποιες συνθήκες όμως πρέπει να ξεκινήσει μια στρατηγική vlogging και πότε είναι καλύτερο να επιλέξετε το blogging;

Blogging

Από το 2017 και έπειτα, το blogging πρέπει να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής content marketing.

Αυτό συμβαίνει, επειδή τα blogs είναι ιδανικά για να προσδώσετε στον ιστότοπό σας στοχευμένες λέξεις-κλειδιά, που θα βοηθήσουν νέους πελάτες να σας εντοπίσουν στο διαδίκτυο.

Είναι αλήθεια ότι η βελτιστοποίηση περιεχομένου ενός vlog με περιεχόμενο video είναι πολύ δυνατή, όμως οι ευκαιρίες είναι αρκετά περιορισμένες σε σχέση με το καλό, παλιό και δουλεμένο μας blog. Μέχρι να έρθει η ημέρα που οι μηχανές αναζήτησης θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν κάθε λέξη που υπάρχει σε ένα μέρος περιεχομένου ενός video (όπως γίνεται με το περιεχόμενο κειμένου),

Το blogging θα είναι πάντα ένα βασικό κομμάτι του “puzzle ανακάλυψης” για τους χρήστες που αναζητούν μια online επιχείρηση στο Διαδίκτυο, όπως είναι και η δική σας.

Ένα blog, έχει τη δυνατότητα να συνδυάσετε παραδοσιακές τεχνικές link building, έναν σημαντικό παράγοντα για το SEO. Ένα blog που έχει ισχυρή online προώθηση, συγκεντρώνει πολλή προσοχή, πολλές κοινοποιήσεις στα social και σχετικά backlinks από άλλους bloggers και σχολιαστές που αναφέρονται στα άρθρα σας. Όταν πρόκειται για SEO, είναι σημαντικό να φορτώσετε το site σας με πολλές εξερχόμενες συνδέσεις προς άλλα εξίσου εξαιρετικά άρθρα και τα blogs σας δίνουν τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσετε.

Εκτός όμως από τις τεχνικές αναζήτησης, το περιεχόμενο ενός blog είναι ζωτικής σημασίας για το “χτίσιμο” του brand και της φήμης της επιχείρησής σας στο Διαδίκτυο. Η εκπαίδευση των online επισκεπτών μέσω ενός κειμένου, μπορεί να έχει περισσότερη δύναμη από το vlogging, που παρά την αυξανόμενη άνοδό της στα κοινωνικά μέσα, εξακολουθεί να θεωρείται περισσότερο ως ψυχαγωγική τάση, παρά ως εκπαιδευτική αξία από πολλούς online χρήστες.

Το blogging είναι μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη πηγή περιεχομένου. Έμποροι B2B, δημιουργούν το blog κατά 67% περισσότερο κάθε μήνα. Οι B2C εταιρείες αποκτούν κατά 88% περισσότερους πελάτες. Όλες οι εταιρείες λοιπόν, πρέπει να κάνουν blogging.

Vlogging

Το Vlogging είναι πιο εξειδικευμένο. Δεν ταιριάζει σε κάθε brand ή επιχείρηση.

Από σχετική μελέτη, φαίνεται ότι το vlog ευνοείται από κοινό μικρότερων ηλικιών. Αυτό το καθιστά ιδανικό μέσο για πολλές B2C επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που δείχνουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν προϊόντα τους, με τη βοήθεια επεξηγηματικών video. Πολλά brand μακιγιάζ και μόδας χρησιμοποιούν περισσότερο το vlogging.

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι κορυφαίοι vloggers μόδας και ομορφιάς, έχουν ένα κατά μέσο όρο ένα online κοινό 26 εκατομμυρίων χρηστών. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το vlog θεωρείτε από τη βιομηχανία καλλυντικών ως η ισχυρότερη τεχνική marketing που υπάρχει σήμερα στην διαδικτυακή αγορά.

Το vlog δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε B2C επιχειρήσεις. Σήμερα, το video αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και στον B2B κλάδο, με τους ηγέτες των επιχειρήσεων να στρέφονται περισσότερο σε video περιεχόμενο για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Πλέον, οι εταιρείες B2B πειραματίζονται και μετατρέπουν μέρος του περιεχομένου του blog τους σε vlog και παρατηρούν το engagement. Για παράδειγμα, οι εταιρείες λογισμικού (τόσο στο B2B όσο και B2C), χρησιμοποιούν vlogs για να δείξουν πώς λειτουργούν οι λύσεις τους, πόσο εύκολο είναι να τις εφαρμόσουν, ποιες είναι οι υπηρεσίες τους κοκ.

Ένα βαρετό θέμα, μπορεί με vlog να μετατραπεί σε κάτι συναρπαστικό. Με τη συνεχώς αυξανόμενη αξία του video marketing σε όλους τους τομείς, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αρχίζουν να εισάγουν το vlog στις content marketing καμπάνιες τους.

Στη δική σας online επιχείρηση τι εφαρμόζετε; Τι αποτελέσματα έχετε; Θα κάνατε αλλαγή σε vlog ορισμένα κομμάτια κειμένου του blog σας;

πηγή: cope-salesandmarketing.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

1 σχόλιον

  • Άκης

    7 έτη πριν

    Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες και το διαχωρισμό του Blogging με το Vlogging. Από ότι φαίνεται, ιδανικό είναι να συνδυάζονται οι δύο τεχνικές ώστε να παρατηρείται η απήχηση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.