Πώς να βελτιώσετε το CX στο Website σας

  1. Home
  2. Κατασκευή ιστοσελίδας
Πώς να βελτιώσετε το CX στο Website σας

Μπορεί οι όροι Customer Experience, User Experience και User Interface να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, όταν όμως πρόκειται για την κατασκευή ενός website αποτελούν τις λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά.

Δείτε το ινφογράφημα και κατανοήστε καλύτερα αυτές τις 3 έννοιες:

UX-CX-UI-infograph-blbgr

Όταν πρόκειται για την Εμπειρία του Πελάτη (CX), ο πελάτης πρέπει να είναι το κύριο μέλημά μας. Όταν προσφέρετε μια ομαλή, οργανωμένη και χαλαρή εμπειρία πελάτη, το πιθανότερο είναι να επιστρέψει ξανά στο website της επιχείρησής σας για περισσότερα.

Η Online Βιτρίνα σας, το Website σας

Το Website σας, είναι η Online βιτρίνα της επιχείρησής σας είτε είναι B2B, είτε B2C. Πρόκειται για το πρώτο σημείο επαφής του δυνητικού πελάτη με την επιχείρησή σας και είναι σημαντικό να κάνετε την καλύτερη δυνατή εντύπωση.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την Εμπειρία Πελάτη (CX) ώστε να προσεγγίσετε όλους αυτούς τους νέους και σημαντικούς δυνητικούς πελάτες;

Pop-Ups

Θέλετε να εγγραφούν στο Newsletter σας όλοι οι χρήστες που μπαίνουν στο website σας και σίγουρα τα pop-ups αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής σας στο Marketing. Υπάρχει όμως ο σωστός και ο λάθος τρόπος όταν “πετάτε” ένα pop-up στο πρόσωπο του online επισκέπτη σας.

Σας έχει συμβεί να επισκέπτεστε ένα website από το οποίο θέλετε να κάνετε μια αγορά ή να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον post και ξαφνικά σκουραίνει η μισή οθόνη, ύστερα φορτώνει, φορτώνει και ξαναφορτώνει και τελικά ανοίγει ένα τεράστιο παράθυρο που σας ζητάει να εγγραφείτε σε κάποιο Newsletter για να λαμβάνεται νέα και ειδήσεις;

Σαφώς και δεν γνωρίζετε ακόμη το περιεχόμενο του website, γι’ αυτό άλλωστε και το επισκεφτήκατε και για τον λόγο αυτό, δεν είστε υποχρεωμένοι να δώσετε και το e-mail σας σε έναν ιστότοπο με τον οποίο έχετε μηδενική εμπειρία έως τώρα.

Είναι σαφώς ενοχλητικό και δεν αφήνει και την καλύτερη εντύπωση σε έναν online χρήστη που επισκέπτεται για πρώτη του φορά ένα website.

Σε μια σχετική έρευνα το 2013, το 70% των χρηστών δήλωσαν πως τα pop-upss είναι ενοχλητικά. Σίγουρα δεν θα έχει αλλάξει το ποσοστό αυτό μέχρι σήμερα. Το πολύ-πολύ να έχει αυξηθεί περισσότερο.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε μια φόρμα στο τέλος του άρθρου που να ζητήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη, αλλά πρώτα αφήστε τον να σχηματίσει την άποψή του για το περιεχόμενό σας.

Online Chat

Η δυνατότητα online συζήτησης μέσω ενός online chat σε έναν ιστότοπο μιας επιχείρησής, σαφώς και προσελκύει περισσότερο τους πελάτες. Μπορούν να έχουν μια απάντηση σε πρώτο χρόνο. Είναι ένα live τμήμα εξυπηρέτησης.

Σήμερα, οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου ασχολούνται περισσότερο με την τεχνολογία και όλα τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει. Για παράδειγμα, θα προτιμήσουν να στείλουν στο live chat του website σας την ώρα της δουλειάς τους και να λύσουν την απορία τους για ένα από τα προϊόντα σας, παρά να τηλεφωνήσουν.

Το Website σας χρειάζεται ανανέωση; Μήπως δεν έχετε ακόμα ένα εταιρικό website;

πηγή: xen.com.au

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.