SEO: Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον

  1. Home
  2. CMS
SEO: Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον

Όταν εμφανίστηκαν οι μηχανές αναζήτησης για πρώτη φορά, οι τεχνικές SEO ήταν ελάχιστες και βασικές. Ήταν εύκολο κάποιος να εξαπατήσει τις μηχανές και να βρεθεί στην κορυφή των αποτελεσμάτων. Όσο όμως περνούν τα χρόνια και οι μηχανές αναζήτησης βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο, γίνονται περίπλοκες και προσθέτουν στο παιχνίδι περισσότερους παράγοντες κατάταξης.

Το SEO δεν σταματάει ποτέ να αναπτύσσεται. Κάθε μέρα, η Google κάνει μικρές βελτιώσεις στον αλγόριθμό της και κάποιες φορές κάνει σημαντικές αλλαγές που απαιτούν την αναδιάρθρωση του σχεδίου Marketing της επιχείρησής σας. Με το να κατανοήσουμε όμως από που ξεκίνησε το SEO, που βρίσκεται σήμερα και πού θα βρίσκεται στο μέλλον, μπορεί να μας γλιτώσει από την καταστροφή και να μας διασφαλίσει τις βέλτιστες τεχνικές για την επιχείρησή μας.

Το Παρελθόν

Όταν η Google κοινοποίησε τον αλγόριθμό της, επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής βρήκαν τρόπους να εξαπατήσουν τον αλγόριθμο και να ανέβουν στην κατάταξη της Google. Αυτές τις πρώτες τις πρώτες ημέρες, το SEO αφορούσε περισσότερο τις τεχνικές, παρά το Marketing.

Η Google αγωνίστηκε πολύ για να είναι σήμερα στη θέση που είναι. Στην αρχή, τα updates του αλγορίθμου ήταν ελάχιστα και σπάνια. Μέχρι το 2003 όμως, άρχισε να κυκλοφορεί τις ενημερώσεις της συχνότερα και σε τακτική βάση. Αύξησε την πολυπλοκότητά των αλγορίθμων και τιμωρούσε τους ιστότοπους που εξακολουθούσαν να καταφεύγουν σε τεχνικές Black Hat SEO στην προσπάθειά τους να ανέβουν ακόμα πιο ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Ποιες είναι οι 4 Βασικές Αρχές SEO που κάθε ONLINE επιχειρηματίας οφείλει να γνωρίζει;

Από την περίοδο αυτή λοιπόν έως σήμερα, όλο και περισσότεροι παράγοντες που συνείσφεραν τότε σε αυτό, εγκαταλείπονται σταδιακά. Η κατηγορία αυτή, περιλαμβάνει:

  • Meta λέξειςκλειδιά: Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν, για να δείχνουν στην μηχανή αναζήτησης τι περιέχουν οι σελίδες. Το 2009, η Google ανακοίνωσε πως θα σταματήσουν να λειτουργούν ως παράγοντας κατάταξης μιας ιστοσελίδας. Όσα website εξακολουθούν να χρησιμοποιούν meta λέξεις κλειδιά,βρίσκονται πλέον σε μειονεκτική θέση, γιατί δείχνουν στον ανταγωνιστή σε ποιες λέξεις-κλειδιά στοχεύουν.
  • Meta ετικέτες περιγραφής: Εξυπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό με τα meta των λέξεων-κλειδιών και δε συνεισφέρουν πλέον στην κατάταξη ενός ιστοτόπου. Ωστόσο παραμένουν σημαντικές, για την βελτίωση του ποσοστού των κλικς στο site (click-throuh).
  • Στοιχεία Τίτλου: Ακόμη ένα στοιχείο με δευτερεύοντα ρόλο, καθώς τα meta title tags και τα στοιχεία του τίτλου, δεν είναι πλέον σημαντικά. Πόσο απαραίτητες είναι λοιπόν οι H1 για την οργανική κατάταξη;

Το Παρόν

Το SEO σήμερα, περιστρέφεται γύρω από το Περιεχόμενο.

Η Google κρίνει το περιεχόμενο με βάση τη συνάφεια, την ποιότητα και το ενδιαφέρον που προκαλεί στους χρήστες. Για να φτάσετε στις κορυφαίες θέσεις των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης, πρέπει να ακολουθήσετε βέλτιστες πρακτικές και όχι με δόλιους τρόπους.

Κοινοποιήσεις στα Social

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσει η Google την ποιότητα του περιεχομένου, είναι να στραφεί στα Social Media και την κοινωνική προβολή. Όταν οι χρήστες μοιράζονται ένα περιεχόμενο, σημαίνει πως είναι ενδιαφέρον και νοιάζονται να το κοινοποιήσουν, ώστε να το διαδώσουν και να επωφεληθούν από αυτό ακόμα περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου. Με τον τρόπο αυτό, γνωρίζουν πλέον οι μηχανές αναζήτησης πως το περιεχόμενο αυτό είναι πολύτιμο.

Διαβάστε επίσηςΠοια είναι τα σωστά μεγέθη φωτογραφίας για μια επαγγελματική εμφάνιση στο Facebook;

Λέξεις-Κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά, εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό κομμάτι για το SEO. Εφαρμόστε μια έξυπνη στρατηγική. Κάντε μια έρευνα και ανακαλύψτε ποιες λέξεις-κλειδιά ταιριάζουν και λειτουργούν καλύτερα για την κάθε σελίδα του website σας. Περιοριστείτε μόνο σε αυτές, προσαρμόζοντάς τες μέσα στο περιεχόμενό σας με φυσική ροή.

Φιλικό website με τα κινητά τηλέφωνα

Τα τελευταία χρόνια, έγινε στροφή στα κινητά τηλέφωνα και στις συσκευές. Οι ιστοσελίδες πρέπει πλέον να είναι Responsive και να προσαρμόζονται άψογα σε κάθε μέγεθος οθόνης.

CMS (Content Management System)

Οι χρήστες του Διαδικτύου, χρειάζονται μια λογικά συνδεδεμένη εμπειρία χρήστηUX όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας. Το να απομονώσετε το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου – CMS μπορεί να βλάψει το SEO σας.

Επιλέξτε τελευταίας τεχνολογίας σύστημα διαχείρισης περιεχομένου CMS (Content Management System) ανοικτού λογισμικού για μεγάλη σταθερότητα, αξιοπιστία και με τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας και τεχνικής υποστήριξης.

Κάθε project πρέπει να είναι υλοποιημένο με διεθνή standards:

1. Ιδιοκτησία: Κάθε ιστοσελίδα ΑΝΗΚΕΙ στον πελάτη και είναι OpenSource.

2. Μεταφερσιμότητα: Κάθε ιστοσελίδα, μπορεί να μεταφερθεί σε οποιονδήποτε Server, παγκοσμίως.

3. Επεκτασιμότητα: Κάθε ιστοσελίδα, μπορεί να αποκτήσει οποιαδήποτε νέα λειτουργία απαιτείται από την αγορά.

Joomla™ CMSΤι είναι και γιατί να το επιλέξετε για την κατασκευή του website σας

joomla_cms

Ταχύτητα φόρτωσης του website

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας, είναι ένας βασικός παράγοντας κατάταξης που ξεκίνησε το 2010 και εξακολουθεί να είναι σημαντικός έως και σήμερα. Οι ειδικοί του Διαδικτύου, βελτιώνουν την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας, χρησιμοποιώντας ένα Δίκτυο Παράδοσης Περιεχομένου, CDN (Content Deliver Network) και Φιλοξενία σε Cloud Server, βελτιστοποιώντας τις εικόνες μειώνοντας το μέγεθός τους, χωρίς να καταστρέφουν την ποιότητά τους και επιλέγοντας το καταλληλότερο CMS – Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, για την ανάπτυξη ενός website.

Διαβάστε επίσης: Ποιο CMS να επιλέξω για την διαχείριση της ιστοσελίδας της εταιρείας μου;

Δυναμικό Περιεχόμενο – (2 σε 1: Content Marketing και SEO)

Οι χρήστες πρέπει να βρίσκουν αυτό που αναζητούν εύκολα και άμεσα. Εάν απογοητευτούν, θα εγκαταλείψουν το website σας και δεν θα έρθουν ξανά, με αποτέλεσμα η Google να εντοπίσει το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης και τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουν οι επισκέπτες στη σελίδα σας. Προσπαθήστε να τους προσφέρετε δυναμικό και ποιοτικό περιεχόμενο, το οποίο θα το εντοπίζουν εύκολα και με την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστηUX. Προσφέροντας δυναμικό περιεχόμενο, η ιστοσελίδα σας θα προσφέρει στους χρήστες αυτό που θέλουν να δουν.

Διαβάστε περισσότερα: Εμπειρία ΧρήστηUX (User Experience)

Το Μέλλον

Κοιτώντας μπροστά και στο μέλλον, η Google θα γίνεται εξυπνότερη, πράγμα που θα οδηγήσει σε βέλτιστες τεχνικές SEO για περαιτέρω εξέλιξη. Σαφώς και είναι απίθανο να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συμβεί στο μέλλον, αλλά μπορούμε να κάνουμε εικασίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί.

Σημαντικό κομμάτι είναι, πως οι χρήστες αναζητούν την καλύτερη και εξατομικευμένη Εμπειρία Χρήστη όταν επισκέπτονται έναν ιστότοπο. Πιθανότατα αυτό να είναι ακόμα πιο σημαντικό με το πέρασμα του χρόνου. Με τόση μεγάλη ποσότητα περιεχομένου που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, είναι αδύνατον να “πηγαίνετε με τα νερά” όλων. Όμως μπορείτε να παρέχετε μεμονωμένα σε ορισμένους χρήστες, αυτό που θέλουν ακριβώς. Άρα λοιπόν, προσπαθήστε να απευθύνεστε σε μια ομάδα στοχευμένων χρηστών σε αυτόν τον ωκεανό ψηφιακής πληροφορίας.

Η Google, ψάχνει για ιστοσελίδες που προσφέρουν στον χρήστη μια πολύτιμη εμπειρία που θα ήθελαν να την μοιραστούν με άλλους. Μπορείτε να προετοιμαστείτε από τώρα, σκεπτόμενοι τους χρήστες ως άτομα μεμονωμένα και βελτιστοποιώντας τη σελίδα σας κατάλληλα για κάθε έναν.

google-future

πηγή: www.boostability.com

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.