Έρχεται το Ad-block ενσωματωμένο στον Google Chrome

  1. Home
  2. Διαδίκτυο
Έρχεται το Ad-block ενσωματωμένο στον Google Chrome

Σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ), η Google εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει το ad-block σε μια νέα έκδοση του Chrome. Θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή τόσο στον επιτραπέζιο υπολογιστή αλλά και σε κινητά και tablets.

Λόγω της κυρίαρχης παγκόσμιας θέσης του Chrome, θα μπορούσε να υπάρξει ένας σημαντικός αντίκτυπος σε ολόκληρο τον κλάδο. Ωστόσο, η έκθεση της WSJ μας αναφέρει ότι θα ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα.

Η Google έχει βγει έντονα ενάντια στο αποκλεισμό διαφημίσεων στο παρελθόν, αλλά προσπαθεί επίσης να τιμωρήσει ή να εξαλείψει ορισμένα είδη ενοτήτων διαφημίσεων και πρακτικών, ειδικά κινητά (π.χ. “παρεμβατικές παρεμβολές”).

Οι τύποι διαφημίσεων που θα αντιμετωπίσει ο μπλοκαριστής είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές που βρίσκονται κάτω από ένα πρότυπο ποιότητας και αποδοχής από τους καταναλωτές που καθορίστηκε από τον Συνασπισμό για Καλύτερες Διαφημίσεις, μια ομάδα που περιλαμβάνει το Google και το Facebook.

Οι απαράδεκτοι τύποι διαφημίσεων θα είναι αυτοί που ορίστηκαν πρόσφατα από τον Συνασπισμό για τις Καλύτερες Διαφημίσεις, μια βιομηχανική ομάδα που δημοσίευσε τον Μάρτιο μια λίστα προτύπων διαφήμισης. Σύμφωνα με τα πρότυπα αυτά, οι μορφές διαφήμισης, όπως τα αναδυόμενα παράθυρα, οι διαφημίσεις βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα με ήχο και οι διαφημίσεις “prestitial” με χρονομετρητές αντίστροφης μέτρησης, θεωρούνται “κάτω από ένα όριο αποδοχής από τον καταναλωτή”.

Σε μια πιθανή εφαρμογή που εξετάζει η Google, μπορεί να επιλέξει να αποκλείσει όλες τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε site με προσβλητικές διαφημίσεις, αντί για τις ίδιες τις διαφημίσεις που προσβάλλουν. Με άλλα λόγια, οι κάτοχοι ιστοσελίδων ενδέχεται να υποχρεωθούν να διασφαλίσουν ότι όλες οι διαφημίσεις τους πληρούν τα πρότυπα ή θα μπορούσαν να μπλοκάρουν στο Chrome όλες τις διαφημίσεις στις ιστοσελίδες τους.
Οι συσκευές αποκλεισμού διαφημίσεων χρησιμοποιούνται ευρέως σε υπολογιστές και smartphones, αλλά δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί στην κρίση που φοβόταν η βιομηχανία το 2015. Ωστόσο, σύμφωνα με το PageFair, περισσότερα από 600 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως εκτελούσαν λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων από τον Δεκέμβριο του 2016. Η πλειοψηφία από αυτά το (62%) ήταν κινητές συσκευές.

Το άρθρο του WSJ εξηγεί περαιτέρω, με βάση τις πηγές του, ότι ένα μέρος του κινήτρου για το Google είναι να απειλήσει την ανάπτυξη αποκλειστικών διαφημίσεων τρίτου μέρους, μερικοί από τους οποίους επιδιώκουν να τοποθετηθούν ως πληρωμένοι gatekeepers μεταξύ διαφημιζόμενων και εκδοτών. Η IAB έχει ονομάσει αυτές τις προσπάθειες “εκβίαση”.

Σύμφωνα με το StatCounter, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome έχει συνολικό μερίδιο αγοράς περίπου 52%. Στη Βόρεια Αμερική είναι σχεδόν 48%. Το Safari είναι το επόμενο με 29%.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.