Βασικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν το Content Marketing της επιχείρησής σας

  1. Home
  2. Content Marketing
Βασικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν το Content Marketing της επιχείρησής σας

Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing Περιεχομένου, έχει γίνει πλέον ένα απαραίτητο στοιχείο και σχετίζεται άμεσα με την προώθηση της επιχείρησής σας και το Marketing plan σας. Η μεγάλη αυτή άνοδός του έχει τεκμηριωθεί από γεγονότα και στατιστικά στοιχεία, όπως ότι το CMO πιστεύει πως το πλούσιο, αξιόλογο περιεχόμενο και με ποικιλία αποτελεί τουλάχιστον το μέλλον των Online Επιχειρήσεων κατά 78%. Επίσης, ένα 86% των B2B επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το Content Marketing πλέον με πολλή μεγαλύτερη απήχηση από ό, τι πριν ένα χρόνο.

Το μόνο σίγουρο είναι λοιπόν, πως η δημιουργία και η διανομή ποιοτικού και πλούσιου περιεχομένου συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται. Παρακάτω, παρουσιάζονται 10 από τα πιο βασικά γεγονότα που εμφανίζονται με στατιστικά που μετατρέπουν πια το Content Marketing σε μια τυπική και αναγκαία τεχνική για το Marketing της επιχείρησής σας.

1. Το Blogging: Αυξάνει κατά 55% την επισκεψιμότητα στο website σας. Δεν είναι αυτό σημαντική στατιστική αποκάλυψη; Πόσοι από εσάς έχετε ένα συνδεδεμένο blog στο website της επιχείρησής σας; Προσθέτοντας τακτικά νέο περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα μέσω ενός εταιρικού blog, να είστε σίγουροι πως η κίνηση στο site σας θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά το διπλάσιο.

2. Website Design: Ναι. Είναι ο σχεδιασμός, το Design του website σας. Τουλάχιστον ένα 46% υποστηρίζει πως το design είναι το No 1 κριτήριο για να επισκεφθούν, να εμπιστευτούν και να παραμείνουν οι χρήστες του Διαδικτύου σε ένα website μιας εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως το περιεχόμενο πρέπει να είναι αισθητικά ελκυστικό, αλλιώς οι επισκέπτες σας θα αποχωρήσουν αμέσως.

3. Άρθρα με οπτικό υλικό: Άρθρα με εικόνες, λαμβάνουν 94% περισσότερες προβολές από εκείνα χωρίς. Επίσης, να παράγουν πλούσιο και σχετικό περιεχόμενο που θα τραβάει τον αναγνώστη και θα προκαλεί engagement και μην παραλείψετε τις εικόνες.

4. Το Περιεχόμενό σας δε χρειάζεται να είναι 100% αυθεντικό. Περίπου το 48% των συγγραφέων περιεχομένου, χρησιμοποιεί άρθρα από αξιόπιστες και σχετικές πηγές, τα οποία ανακατασκευάζει, τα φέρνει στα μέτρα του και τα κοινοποιεί στο κοινό του (Σχεδιασμός & Προώθηση).

5.  Διάφορες κριτικές και μαρτυρίες πελατών, έχουν κατά 89% την υψηλότερη απήχηση στο Marketing της επιχείρησής σας. Το περιεχόμενο πρέπει είναι αυθεντικό και να απευθύνεται αποκλειστικά στους αναγνώστες, όμως χωρίς τις κριτικές των πελατών σας, το brand σας δεν αποκτά αξιοπιστία.

6. Το LinkedIn, είναι ένα κορυφαίο κοινωνικό μέσο για το B2B Marketing. Το 83% των επιχειρηματιών, δηλώνουν πως χρησιμοποιούν το κοινωνικό αυτό μέσο για την κοινοποίηση του B2B περιεχομένου τους.

7. Σχεδόν ένα 53% των επιχειρηματιών του Διαδικτύου, υποστηρίζει πως η δημιουργία περιεχομένου αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες τακτικές SEO.

Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

8. Περίπου 27 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου, κοινοποιούνται καθημερινά και ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται, αφού το περιεχόμενο φαίνεται να γίνεται ο “βασιλιάς” του Marketing, ενώ ο ανταγωνισμός στο μέλλον θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Αυτά ήταν μερικά από τα πιο βασικά στατιστικά στοιχεία, που αποδεικνύουν πώς το Content Marketing της επιχείρησής σας παίζει και θα συνεχίσει να παίζει τον πρώτο και κύριο ρόλο στην Προώθηση της ιστοσελίδας σας και κατά συνέπεια της επιχείρησής σας, διαδικτυακά.

content is the king
“Content is the King”

Τα πάντα ξεκινούν από μια άριστη Κατασκευή, μια αξιόπιστη Φιλοξενία και μια καθημερινή Υποστήριξη της εταιρικής σας ιστοσελίδας:

 

πηγή: interfuse.com

  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.